VIDEO: / Amateri u ekstazi! Nakon dugih pet godina konačno uspjeli zabiti!

Za računovođe, barmene i ostale amatere koji nastupaju za nogometnu reprezentaciju San Marina, svaka utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je posebni doživljaj.

11.9.2013.
11:52
VOYO logo

Reprezentacija San Marina na FIFA-inoj svjetskoj rang-ljestvici zauzima 207. mjesto. U europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nastupaju tek da popune broj i poprave ostalim ekipama gol-razliku. Tako su, primjerice, u kvalifikacijskoj H skupini izgubili kod kuće od Engleske s 8:0, od Crne Gore sa 6:0, a u gostima kod Ukrajine s 9:0.

No, u utorak su doživjeli radost kakvu nisu imali pet godina. Zabili su jedan gol u službenoj natjecateljskoj utakmici!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se to domaćem ogledu s Poljskom, u 22. minuti. Nakon slobodnog udarca s desne strane, Alessandro Della Valle je lijepo pogodio glavom i izjednačio na 1:1.

Zadnji pogodak prije ovog u nekoj službenoj utakmici San Marino je zabio 2008. godine u kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Slovačke, u porazu 3:1. Stoga ne čudi da su se nogometaši San Marina golu protiv Poljaka radovali kao mala djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/juKJ5fsnQAw

Na kraju su izgubili s 5:1, pa sada imaju gol-razliku 1-43. Dakako, izgubili su svih osam utakmica u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andora je sada ostala jedina momčad u europskim kvalifikacijama za SP koja još nije uspjela zabiti niti jedan pogodak.

Nakon kvalifikacijskih utakmica u utorak poznato je ukupno 10 sudionika Svjetskog prvenstva kojeg će iduće godine ugostiti Brazil. U utorak smo saznali pet novih selekcija koje su osigurale svoje mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil je svoje mjesto dobio još 2007. godine, kada mu je povjerena organizacija natjecanja. U lipnju ove godine pridružili su mu se Japan, Australija, Iran i Južna Koreja iz azijskih kvalifikacija.

U utorak su nastup na svjetskoj nogometnoj smotri osigurale Nizozemska i Italija u europskim kvalifikacijama, Sjedinjene Američke Države i Kostarika iz CONCACAF zone te Argentina kao prva selekcija iz južnoameričkih kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od reprezentacija koje su sigurne za sudjelovanje na Svjetskom prvensvu, domaćin Brazil je pet puta bio svjetski prvak (1958., 1962., 1970., 1994. i 2002.), Italija četiri puta (1934., 1938., 1982. i 2006.), dok je Argentina proslavila dva naslova (1978. i 1986. godine).

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo