VIDEO: / Ovakva dva 'šamara' United nije ni sanjao

15.3.2012.
20:54
VOYO logo

Manchester United se nakon 55 godina vratio u Bilbao i teško stradao.

Nakon što su igrači Athletica u prvoj utakmici osmine finala Europske lige senzacionalno slavili na Old Traffordu s 3:2, Crvene vragove su pobijedili i u uzvratu s 2:1 pa su Fergusonovi igrači pognutih glava napustili stadion San Mamés.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi strijelac Athletica Fernando Llorente, kojeg su liječnici domaćina jedva osposobili za ovu utakmicu, u nešto više od pola sata koliko je proveo na terenu riješio je većinu dvojbi oko ukupnog pobjednika.

Na odlično dodavanje Amorebiete u 23. minuti Llorente je u punom trku iz poluvoleja šutirao u lijevi kut De Gee, a sve je s metar dva udaljenosti samo promatrao Rio Ferdinand čiji je zadatak bilo čuvanje upravo Llorentea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nakon vodstva Baski su bili bolja momčad, a od 39. minute zbog novih problema s leđima Llorente je svoje mjesto u vrhu napada prepustio Toqueru. Za potpuno mirnu završnicu pobrinuo se De Marcos u 66. minuti. Na ubačaj s desnog boka loše je reagirala obrana Crvenih vragova, lopta se odbila do De Marcosa koji ju je ispod De Gee provukao u mrežu.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xph055_at-bilbao-2-0-man-utd-sporsun-com_sport Nešto od čarolije vodeće momčadi Premiershipa gledatelji su vidjeli u 80. minuti kada je Wayne Rooney sjajnim udarcem izvan kaznenog prostora pogodio uz desnu vratnicu za smanjenje na konačnih 2:1. Bio je to deseti zgoditak Rooneya u zadnjih sedam utakmica Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=hsR5NuCpssldmb0w Bilo je ovo drugi puta u povijesti da je Manchester United izgubio tri europske utakmice za redom, a jedini puta ranije im se to dogodilo u razdoblju od prosinca 2004. do ožujka 2005. godine.

U preostale tri utakmice gosti su dobili po jedan crveni karton, a najveći posao je odradio AZ Alkmaar koji je uspio zaustaviti nalet domaćeg Udinesea i proći u četvrtfinale. Naime, iako je branič Viergever već u 2. minuti utakmice u Udinama skrivio kazneni udarac i zaradio izravan crveni karton, AZ je s čovjekom manje uspio doći do pogotka koji im je donio prolaz. Kapetan Udinesea Antonio Di Natale uspješno je realizirao najstrožu kaznu, a potom bacio navijače u trans golom za 2:0 već u 15. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je Udinese izjednačio rezultat nakon 2:0 u Alkmaaru za nizozemski sastav. No, Falkenburg je sjajnim solo prodorom između dvojice braniča i još boljim udarcem u 32. minuti zabio zlata vrijedan pogodak gostima. Remi 2:2 iz prve utakmice Hannover je u Njemačkoj pretvorio u veliku 6:2 ukupnu pobjedu nad belgijskim Standardom iako su domaći nogometaši mrežu gostiju tresli samo dva puta. Tragičar je bio gostujući branič Kanu koji je u 21. i 73. minuti nespretno ubacivao loptu u vlastitu mrežu, a kao kuriozitet istaknimo da je Hannover nakon prvog poluvremena vodio 2:0 iako je uputio samo jedan udarac u okvir vrata gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6MdIrIGnyTZqdlSW
szólj hozzá: H4-0A www.fasthighlights.com

Posao je domaćinima u nastavku dodatno olakšao igrač Standarda Gakpe koji je u 58. minuti dobio drugi žuti karton i ostavio momčad iz Liegea s čovjekom manje. U preostalom susretu nije bilo posebne napetosti jer je Valencija osim pobjede 4:2 koju je donijela u Eindhoven s Mestalle, i u uzvratu povela protiv PSV-a preko Ramija u 47. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što je domaći sastav mogao učiniti bilo je izjednačenje u 64. preko Toivonena. Njega je, pak, bez lopte udario Valencijin strijelac Rami, pa ga je sudac u 89. minuti izravnim crvenim kartonom poslao na tuširanje nešto ranije nego njegove suigrače.

Athletic Bilbao - Manchester United 2-1, prva utakmica 3-2 (Llorente 23, De Marcos 66 / Rooney 80) Hannover - Standard 4-0, 2-2 (Abdellaoue 4, Kanu 21-ag, 73-ag, Pinto 90+2) PSV - Valencia 1-1, 2-4 (Toivonen 64 / Rami 47) Udinese - AZ Alkmaar 2-1, 0-2 (Di Natale 3-11m, 15 / Falkenburg 32) Schalke - Twente 4-1, prva utakmica 0-1 (Huntelaar 29, 57-11m, 81, Jones 71 / Janssen 14), Manchester City - Sporting 3-2, 0-1 (Agüero 60, 82, Balotelli 75-11m / Fernandez 33, Wolfswinkel 40) Beşiktaş - Atletico Madrid 0-3, 1-3 (Adrian 26, Falcao 83, Salvio 90) Olympiacos - Metalist 1-2, 1-0 (Marcano 14 / Villagra 81, Dević 86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo