banner

GADNO JE BILO

[VIDEO] OBJAVLJEN NOVI VIDEO TUČNJAVE TORCIDE I POLICIJE: Pogledajte kako su navijači napali i ozlijedili nekoliko ‘plavaca’

Prilikom tučnjave tri su policijska službenika lakše ozlijeđena

U utorak oko 14:55 sati, uoči početka nogometne utakmice između NK Graničar i HNK Hajduk na nogometnom stadionu u Županji, policija se žestoko sukobila s navijačima Hajduka, Torcidom, koji su pokušali neovlašteno ući na nogometni stadion, a prilikom čega su dvojica iz skupine napala dvojicu policijskih službenika.

Prilikom tučnjave tri su policijska službenika lakše ozlijeđena, a policija se oglasila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti, kao i video koji su objavili na stojim stranicama.

“Policijski službenici su u službene prostorije policije priveli šest osoba starosti od 19 do 26 godina s područja više županija (splitsko-dalmatinske, dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i osječko-baranjske) nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv 22-godišnjaka s područja Osječko-baranjske županije i jedne, zasad nepoznate osobe podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Napad na službenu osobu’

Protiv svih šest privedenih osoba policija će podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja nedopuštenog ulaska u prostor gledatelja iz članka 4. stavka 1. točke 10. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a protiv trojice među njima i za počinjeni prekršaj remećenja javnog reda i mira iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, stoji u priopćenju, a policija je objavila i još jedan video.

 

Sukob na kolodvoru

Nešto kasnije, oko 17:15 sati policijski su službenici spriječili sukob navijača okupljenih kod autobusnog kolodvora u Županji. Tada je u službene prostorije policije privedeno još pet osoba starosti od 17 do 33 godine s područja Vukovarsko-srijemske županije.

“Protiv 19-godišnjaka, kod kojeg je pronađena teleskopska palica i papar sprej, bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je 33-godišnjak, koji je na autobusnom kolodvoru u alkoholiziranom stanju (0,79 g/kg) vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, stoji u priopćenju.

Povratak na Net.hr