[VIDEO] NOVE SNIMKE SUKOBA HRVATA I MAĐARA U SPLITU: / Gosti provocirali navijanjem pa na kraju bježali

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Ranije se ista skupina od pedesetak mađarskih navijača fotografirala na Bačvicama

10.10.2019.
10:57
Screenshot
VOYO logo

U srijedu su se u večernjim satima u Splitu sukobili navijači Hrvatske i Mađarske. Prema izjavama svjedoka, neredi su počeli u kvartu Gripe, dok su se mađarski navijači vraćali s Bačvica prema hotelu.

Ranije se ista skupina od pedesetak mađarskih navijača fotografirala na Bačvicama. U skupini su prošetali centrom grada i skandirali na Voćnom trgu pod pratnjom policije. Policija je privela petoricu hrvatskih i jednog mađarskog navijača. Jedan mađarski navijač završio je u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIJETNJA ILI SAMO PROVOKACIJA? /

Kontroverzni transparent u Splitu policija ekspresno uklonila

Internetom kruže nove snimke mađarskih navijača koji su skandirali usred grada, da bi ih kasnije snimili kako bježe od Hrvata po cesti. Video mađarskih navijača objavljen je na Facebooku, a ostala videa na kojima Mađari bježe i navijaju u gradu možete pogledati u komentarima objave:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu se očekuje oko 1700 navijača Mađarske, koja u četvrtak u 20.45 igra protiv Hrvatske na Poljudu u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

Nije to jedini incident

Splitska policija je dan uoči nogometne utakmice hrvatske i mađarske nogometne reprezentacije, započela sa sigurnosnim kontrolama s obzirom na to da je utakmica proglašena visokorizičnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci u uniformi i civilu pojačano su nazočni na splitskim ulicama, a na raspolaganju je veći broj policajaca i iz drugih policijskih uprava, helikopter, dronovi i sve ostalo što im može pomoći u detektiranju i sprječavanju eventualnih incidenata.

Međutim, uz svu tu silu policije i vozila, neredi se ipak događaju. Kako nam je potvrđeno od policije, tijekom dana su se dogodila dva incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas oko 11 sati u ulici Pod Kosom u Splitu oštećena su dva stakla na parkiranom kombi vozilu mađarskih registracijskih oznaka, u kojem nije bilo osoba. U odnosu na navedeni događaj, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad trima osobama koje se dovode u svezu s oštećenjem vozila. U 14.50 sati u Ulici Slobode u Splitu policijski službenici su uočili incident, u kojem je nekoliko osoba pokušalo napasti dvije osobe za koje se pretpostavlja da se radi o mađarskim navijačima. Nitko nije ozlijeđen. Brzom intervencijom policijskih službenika uhićene su dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje", poručili su iz splitske policije.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo