VIDEO: / Najskuplja momčad Premiershipa ostala u šoku!

Nakon što je Manchester United 'pometen' iz Europe, isto se dogodilo njegovom gradskom rivalu s kojim se bori za naslov prvaka.

15.3.2012.
23:01
VOYO logo

Sporting koji slovi za momčad koja se ne snalazi baš najbolje na gostovanjima, šokirala je Etihad vodstvom 2:0 nakon prvog poluvremena. Poveli su gosti iz Lisabona iz odlično izvedenog slobodnog udarca iskosa s lijeve strane. Fernandez je snažnim udarcem poslao loptu pored živog zida uz lijevu vratnicu Joea Harta koji je, čini se, ipak trebao bolje reagirati.

Kada je Wolfswinkel povisio na 2:0 izgledalo je kako dramatike u ovom ogledu neće biti. No, menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini u nastavku je uz Sergija Agüera i Marija Balotellija u napad ubacio i Edina Džeku pa je u zadnjih pola sata krenuo preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/U460zdHdDu6pOZpQUASP/mov/1

Prvo je u 60. minuti Agüero smanjio na 2:1, a 15 minuta kasnije je upravo na vižljastom argentinskom reprezentativcu Neto na korak u vlastitom šesnaestercu načinio prekršaj za najstrožu kaznu. Siguran realizator bio je Balotelli pa je domaća momčad jurnula po još dva gola potrebna za četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/FrdUAEPnBm4uT6hmHJAT/mov/1

Polovično su uspjeli u tom naumu nakon kornera kojeg je s lijeve strane izveo Kolarov - Džeko je prebacio na drugu vratnicu, a iz gužve je Agüero doveo City u vodstvo. Unatoč silnom pritsku gosti su izdržali, a u doslovno zadnjim sekundama šansu za prolazak svoje momčadi propustio je vratar Građana Joe Hart koji je došao pripomoći napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki preokret uz promašeni jedanaesterac viđen je u Ateni gdje je Olympiacos nakon pobjede u Harkivu protiv Metalista vodio 1:0 i u uzvartu do zadnjih 10 minuta. Junak gostiju na koncu je bio srpski napadač Marko Dević koji se prvo propisno osramotio u 77. minuti. Naime, tada je odlučio izvesti jedanaesterac poznatom 'panenkom', no domaći vratar ga je pročitao, ostao na mjestu i na očaj Ukrajinaca mirno pokupio loptu. No, Metalist je u 81. minuti preko Villagre ipak poravnao, a potom je nekadašnji član Voždovca Dević 5. pogotkom u Europa ligi odveo svoju momčad među osam najboljih u 86. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schalke je nakon minimalnog poraza u Nizozemskoj (1:0) u režiji prvog Topnika ovog natjecanja i također Nizozemca Klaasa Jana Huntelaara demolirao Twente 4:1. Huntelaar je zabio tri puta za ukupno 9 pogodaka u Europa ligi, a Jones je jednom bio strijelac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski Atletico rutinski je odradio uzvrat kod turskog Beşiktaşa nakon 3:1 s Vicente Calderona. I u turskoj prijestolnici su igrači Diega Simeonea slavili, ovaj puta s 3:0, a recimo i da je asistent kod prvog pogotka bio nekadašnji član upravo turskog velikana, Arda Turan.

Athletic Bilbao - Manchester United 2-1, prva utakmica 3-2 (Llorente 23, De Marcos 66 / Rooney 80) Hannover - Standard 4-0, 2-2 (Abdellaoue 4, Kanu 21-ag, 73-ag, Pinto 90+2) PSV - Valencia 1-1, 2-4 (Toivonen 64 / Rami 47) Udinese - AZ Alkmaar 2-1, 0-2 (Di Natale 3-11m, 15 / Falkenburg 32) Schalke - Twente 4-1, prva utakmica 0-1 (Huntelaar 29, 57-11m, 81, Jones 71 / Janssen 14), Manchester City - Sporting 3-2, 0-1 (Agüero 60, 82, Balotelli 75-11m / Fernandez 33, Wolfswinkel 40) Beşiktaş - Atletico Madrid 0-3, 1-3 (Adrian 26, Falcao 83, Salvio 90) Olympiacos - Metalist 1-2, 1-0 (Marcano 14 / Villagra 81, Dević 86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo