VIDEO: / 'Kontrolirani nogomet' nedostojan EURO-a

Utakmica protiv Irske u Dublinu, koju je Slaven Bilić označio kao ključnu provjeru uoči finiša kvalifikacija završila je najnepopularnijim nogometnim rezultatom.

11.8.2011.
1:13
VOYO logo

Jedino čime hrvatski izbornik Slaven Bilić može biti zadovoljan jest ono što Dinamov trener Kruno Jurčić često voli istaknuti - kontroliranim nogometom.

No, mala je to utjeha uoči odlučujućih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo gdje Vatrene očekuje Malta, Izrael, Grčka i Latvija, reprezentacije čije se igre baziraju na tvrdim obranama koju Bilićevi izabranici teškom mukom probijaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Irske nije dobro počelo, u 5. minuti Duff je uposlio Gibsona koji je dovukao loptu na 20-tak metara, snažno opalio, no srećom ravno u Pletikosu. Hrvatska je imala inicijativu na terenu, no Slavenovi bili igrači djelovali su 'gripozno'.

Ipak, u 15. minuti dogodio se veliki propust suca Hagena koji nije dosudio očigledan jedanaesterac za našu reprezentaciju. Srna je ubacio s lijeve strane, Strinić je primirio loptu i izašao sam ispred Givena, no prije nego li je uspio pucati srušen je s leđa, a glavni djelitelj pravde ostao je nijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova prijetnja Pletikosi stigla je u 24. minuti kada je nakon jedne svijeće u kaznenom prostoru naše reprezentacije, Long nadvisio Šimunića i Lovrena, ali je njegov udarac glavom ponovo završio u naručju hrvatskog vratara.

Do kraja poluvremena ističemo tek udarce iz daljine Kranjčara u 38. minuti i Vukojevića u 44., no lopte su odlazile iznad vrata domaćina. Sam početak drugog dijela obilježio je povratak Ivice Olića koji je zamijenio Eduarda i nakon više od godinu dana zaigrao za Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Hrvatska stisnula Irce, no i dalje bez većih opasnosti za Givena. Tek su Modrić u 54. minuti i Mandžukić u 60. pokušali iznenaditi irskog vratara, no bez većeg uspjeha. Najveća prilika za Irce u drugom dijelu došla je u 72. minuti kada je Ledger ubacio u Pletikosin peterac gdje je natrčao Dunn i loptu glavom poslao iznad grede.

Sedam minuta prije kraja Hrvatsku je u vodstvo mogao dovesti Nikola Kalinić kojeg je sjajno preigrao Srna, no njegov udarac s 20-tak metara odlazi tik pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostovanje u Irskoj pokazalo je trenutnu situaciju u kojoj se nalaze Vatreni na početku nove natjecateljske sezone, a sudeći po prikazanoj igri, Slaven Bilić može biti više nego zabrinut, jer već za manje od mjesec dana čeka nas gostovanje na Malti, a potom stiže i neugodni Izrael.

Dublin. Stadion: Dublin Arena. Gledatelja: 10.000. Sudac: Tom Harald Hagen (Norveška).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irska: Given (65' Westwood), Kelly, Dunne, St. Ledger, Ward, Duff (84' Treacy), Whelan, Gibson, Hunt (65' Keogh), Long (84' Cox), Keane

Hrvatska: Pletikosa, Ćorluka, Lovren ('74 Vrsaljko) , Šimunić, Strinić, Srna, Vukojević (87' Dujmović), Modrić, Kranjčar ('65 Iličević), Eduardo ('46 Olić), Mandžukić (74' Kalinić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108090642006 arti-201108070074006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo