[VIDEO] KLOPP VS. GUARDIOLA: / Taktička analiza Pepove pozicijske i Kloppove prostorne filozofije

Image
Foto: AFP

Jurgen Klopp i Josep Guardiola stari su rivali

18.10.2018.
16:31
AFP
VOYO logo

Jurgen Klopp i Pep Guardiola su među najinventivnijim i najuspješnijim trenerima nove generacije. Nijemac je sa Borussijom Dortmund osvojio dvije uzastopne titule u Bundesligi (i dalje posljednje dvije koje nije osvojio Bayern), te dvaput dolazio do finala Lige prvaka, dok je Guardiola sa Barcelonom pokorio Europu igrajući ekspanzivni, atraktivni nogomet, a sada dominira engleskom Premier ligom igrajući svoj stil nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac se prvi puta susreo u Bundesligi u sezoni 2013./14., kada je Klopp vodio Borussiju Dortmund, a Pep Bayern, a sada je u borbi za vrh Premier lige, na čelu Liverpoola i Manchester Cityja. Guardiola je u City doveo svoj poznati stil nogometa, baziran na protoku i posjedu lopte, te pozicijskoj fluidnosti, inače u nogometnoj terminologiji poznatiji pod imenom "Juego de posicion". S druge strane, Klopp preferira nogomet koji je dinamičniji i usmjereniji na prostor, sa jakim presingom na loptu i brzim napadačima, poznatiji kao "gegenpressing" (protu-presing).

U najnovijem video-uratku nogometnog Youtube kanala Tifo football, autori detaljno ulaze u taktičku analizu obojice i njihovih sistema. Uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo