VIDEO: / Modrić samo gledao antologijski show Ronalda i Messija!

Barcelona i Real su na Camp Nou odigrali fenomenalnu utakmicu u kojoj su briljirali Ronaldo i Messi zabivši po dva gola.

7.10.2012.
10:55
VOYO logo

Barcelona. Stadion Camp Nou. Gledatelja: 95.000 Sudac: Carlos Delgado Ferreiro.

BARCELONA (3-4-3): Valdés - Alves (od 28. Montoya), Mascherano, Jordi Alba - Busquets, Xavi, Iniesta, Adriano - Pedro, Messi, Cesc Fabregas (od 64. Sanchez). (Klupa: Villa, Sanchez, Pinto, Bartra, Montoya, Song, Roberto)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL (4-2-3-1): Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di María, Özil (od 80. Kaka), Cristiano Ronaldo - Benzema (od 62. Higuain). (Klupa: Coentrao, Kaka, Adan, Essien, Albiol, Modrić, Higuain)

Strijelci: 0:1 - Ronaldo (24), 1:1 - Messi (31), 2:1 - Messi (61), 2:2 - Ronaldo (66) U 254. El clasicu, okršaju najvećih rivala u španjolskom nogometu, Barcelona i Real Madrid su na Camp Nouu odigrali neodlučeno 2:2, a Katalonci su tako i nakon 7. kola Primere zadržali osam bodova prednosti pred Realom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je postao običaj posljednjih sezona, i nedjeljni je sudar velikih suparnika bio vrlo sadržajan, a u glavnim su ulogama bili oni od kojih se to najviše i očekivalo - Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Dvojica najboljih nogometaša današnjice su s po dva pogotka bili junaci svojih klubova, a pitanje tko je više zaslužio Zlatnu loptu ove godine ostavili i dalje otvorenim.

Dio spektakla u katalonskoj prijestolnici nije bio i hrvatski nogometaš Luka Modrić. Jose Mourinhoje od prve minute na teren gurnuo Xabija Alonsa i Samija Khediru na pozicijama defenzivnih veznjaka, odnosno Mesuta Özila kao playmakera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku utakmice ušao je Kaka umjesto Özila, a Modrić je svih 90 minuta ostao na klupi.

Prvu veliku priliku imao je Real, točnije Sergio Ramos koji je u 19. minuti pucao glavom malo pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute kasnije Andres Iniestaje pucao preko vrata, a onda je u 23. minuti stiglo i vodstvo gostiju. Kombinirali su Mesut Özil i Sami Khedira, lopta je na kraju završila kod Karima Benzeme koji ju je gurnuo Ronaldu na lijevoj strani kaznenog prostora. Portugalac je pucao isprva i pogodio bliži kut gola Victora Valdesa. Postao je time prvi igrač u povijesti koji je bio strijelac u šest El clasica zaredom. Ujedno je pogađao i pet puta zaredom na Camp Nouu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je u tim trenucima u potpunosti dominirao, ali nije uspio povećati vodstvo. Samo dvije minute nakon Ronaldova pogotka, Benzema je pogodio stativu, a u 31. minuti su Madriđani kažnjeni. Njihova je obrana napravila nekoliko pogrešaka u nizu, lopta se odbijala na sve strane, a na koncu i do Messija koji je lakoćom iskoristio poklon i iz blizine svladaoIkera Casillasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je ponovno zablistao u 61. minuti kada je sjajno izveo slobodni udarac s otprilike 25 metara i prebacio prednost na stranu Barcelone. Bio mu je to deseti pogodak koji je zabio Casillasu u Primeri. Španjolski reprezentativni vratar ni od koga nije primio više golova. Ujedno je to Argentincu bio 17. pogodak u El clasicima čime se približio rekorderu Di Stefanu na samo gol zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messijevim pogotkom nedjeljna priča, međutim, nije zaključena. Samo pet minuta kasnije Özil je sjajno proigrao Ronalda koji je izbio sam pred Valdesa i izjednačio na 2:2. Bio je to krajnji rezultat utakmice, ali ne i kraj prilikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju je imao Martin Montoya, koji je ušao u 28. minuti umjesto ozlijeđenog Danija Alvesa, a u 88. minuti je pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo