VIDEO: / Je li ovo najvažniji gol Dinama u povijesti?

'To mi je najvažniji, a sigurno i najljepši gol u karijeri!

19.3.2012.
7:36
VOYO logo

Stjepan Deverić, jedan od malobrojnih koji je nosio dres Dinama i Hajduka, čekao je subotnji derbi s velikim zanimanjem. U onom čudesnom šampionskom proljeću 1982. godine Dinamo je nakon 'trice' Zvezdi u Maksimiru, gostovao na Poljudu.

Bio je oboren rekord posjećenosti Poljuda, utakmicu je gledalo čak 60.000 ljudi! Plavi su preskočili i Split pobijedivši 2:1, strijelci su bili Zajec i Deverić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antologijski Deverićev gol na 12.15 minuta

"Bili smo strahovito moćni, samouvjereni, sve nam se poklopilo tih mjeseci. Nakon Zvezde dobili smo dodatno samopouzdanje i u pobjedničkom ozračju otišli smo u Split. Hajduk je bio jak, no mi smo znali da bi nas pobjeda gurnula u onu šampionsku putanju. Iako smo išli utakmicu po utakmicu, znali smo da će nam dvije pobjede u dva uzastopna derbija biti i te kako jak vjetar u leđa. Osjećala se u tih sedam dana, između Zvezde i Hajduka, posebna 'vibra' u gradu, bilo je mnogo naših navijača na Poljudu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je bila "na nož", no većina Dinamovih i Hajdukovih igrača poznavala se iz mlade reprezentacije, pa nije bilo nesportskih detalja. Osim, dakako, u dvobojima između Milivoja Bračuna i Zlatka Vujovića, koji su već tradicionalno bili isključivani tijekom derbija. A Dinamo je rano poveo...

"Bručić je prošao po lijevom boku i ubacio u srce peterca, ondje je bio Zajec, postavio desnu nogu i zabio! Bio je to početak iz snova". A u 28. minuti fantastičnim pogotkom vi ste povisili vodstvo na 2:0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to odbijena lopta na 17 metara od Hajdukovih vrata, uzeo sam je između dva njihova srednja braniča. Zagradio se, ušao kroz njih u 16-erac i opalio s 12 metara iskosa. Lopta je samo prošišala kraj Pudara u mrežu! Nisam previše razmišljao, koncentrirao sam se na udarac, opalio i pogodio".

Bio je to jedan od Dinamovih najljepših pogodaka te sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mi je najvažniji, a sigurno i najljepši gol u karijeri! Igrao sam i na krilu i u špici, zabijao sam po sezoni 10-15 golova, stalna mi je mušterija bio Partizan, no kad sve sagledam, bio mi je to najvažniji gol karijere, koji nas je gurnuo prema naslovu", otkrio je Deverić za sportski tjednik Max.

Zanimljivo je da, kada se pogleda snimka legendarnog derbija s Poljuda, impresionira brzina i kvaliteta nogometa koji se tada igrao u odnosu na današnji, iako je nogometna igra u dvadeset godina bitno napredovala svugdje u svijetu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo