VIDEO: / Luda utakmica i potez dana u zadnjim sekundama!

Odigrane su dvije polufinalne utakmice nogometne Europske lige, a nakon prvih susreta najviše razloga za zadovoljstvo imaju navijači Chelseaja.

25.4.2013.
23:04
VOYO logo

Chelsea je u vodstvo doveo Nigerijac Victor Moses u 12. minuti. Korner s desne strane izveo je Frank Lampard, lopta je preletjela Branislava Ivanovića u skoku, a Moses je s ruba peterca glavom od travnjaka poslao loptu u gornji desni vratarov kut.

U drugom poluvremenu prilika je bilo puno više nego u prvih 45 minuta budući je Basel zaigrao otvorenije. Tako je u 48. minuti veznjak Basela Valentin Stocker prizemnim udarcem pogodio vratnicu već svladanog Petra Čecha, da bi šest minuta kasnije Fernando Torres ljevicom s 10-ak metara također naciljao okvir gola nakon lijepog dodavanja Edena Hazarda s lijeve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat se nije mijenjao do 87. minute kada je za Basel izjednačio Fabian Schär iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca. Sudac Pavel Kralovec pokazao je na bijelu točku nakon kontakta Cesara Azpilicuete i Stockera, a Schär je bio siguran izvođač udarcem posred vratiju.

Chelsea je potom imao dvije velike prilike za pobjedu, ali Oscar i John Terry nisu uspjeli zabiti. Na kraju su Bluesi ipak uspjeli slaviti i to golom braniča Davida Luiza u trećoj minuti sudačke nadoknade. Pogodio je Luiz iz slobodnog udarca, prizemnim udarcem pokraj živog zida s dvadesetak metara. Inače, susret je s tribina pratio i veliki navijač Basela Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica na Stamford Bridgeu igra se već za tjedan dana, 2. svibnja.

Nogometaši Fenerbahçea slavili su na domaćem travnjaku s 1:0 protiv Benfice, u prvom polufinalnom ogledu Europa lige. Jedini je strijelac bio Egemen Korkmaz. Pobjeda turske momčadi je apsolutno zaslužena jer je Fenerbahçe bio bolji kroz cijeli ogled. Domaćin se od starta postavio autoritativno na travnjaku, diktirao je tempo, stvarao šanse i na kraju je uzvrat dočekao s jednim pogotkom prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica je tako izgubila prvu utakmicu unutar 90 minuta, u svim natjecanjima, nakon 23. listopada 2012. godine (Liga prvaka, u Moskvi kod Spartaka)!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo