Teške optužbe i težak pad: 'UEFA je banda!'

Sir Dave Richards, predsjednik Premierlige i član odbora Engleskog nogometnog saveza (FA), bio je u središtu skandala tijekom Međunarodne konferencije o sigurnosti u sportu koja je održana u Dohi.

15.3.2012.
12:23
VOYO logo

Prvo je Richards optužio FIFA-u i UEFA-u da su ukrali nogomet Englezima, a potom je pao u dekorativni bazen u sklopu muzeja, nakon čega je završio u bolnici.

"Pedeset godina posjedovali smo igru, bili smo vladajuće tijelo igre. Pisali smo pravila i dizajnirali smo travnjake. Onda, 50 godina kasnije, neki tip dođe i kaže: "Vi ste lažovi". Zapravo su ukrali nogomet, a njihovo je ime FIFA. Pedeset godina kasnije dođe druga banda zvana UEFA i ona ukrade još malo", bjesnio je Richards, pa poslije konferencije, na putu za večeru prema restoranu, pao u dekorativni bazen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao se Richards sam izvući iz vode, ali nije uspio, a iz situacije koja je sličila sceni iz kakve komedije, spasio ga je predsjednik Boltona Phil Gartside. Richards je kasnije prevezen u bolnicu u Dohi na pregled, a potom se ispričao za svoje riječi od kojih su se odmah distancirale kako Premierliga, tako i FA.

"Želio bih se ispričati za svaku uvredu koju sam prouzročio. Važno je istaknuti da sam izražavao svoje osobne stavove, a ne i stavove organizacija koje predstavljam", poručio je između ostalog Richards.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sir Dave je nazočio konferenciji u privatnom i osobnom kapacitetu i njegovi komentari ne odražavaju stavove Premierlige", poručili su priopćenjem iz, po mnogima najjače nogometne lige svijeta, Premierlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo