Teške optužbe i težak pad: ‘UEFA je banda!’

Sir Dave Richards, predsjednik Premierlige i član odbora Engleskog nogometnog saveza (FA), bio je u središtu skandala tijekom Međunarodne konferencije o sigurnosti u sportu koja je održana u Dohi…

Prvo je Richards optužio FIFA-u i UEFA-u da su ukrali nogomet Englezima, a potom je pao u dekorativni bazen u sklopu muzeja, nakon čega je završio u bolnici.

“Pedeset godina posjedovali smo igru, bili smo vladajuće tijelo igre. Pisali smo pravila i dizajnirali smo travnjake. Onda, 50 godina kasnije, neki tip dođe i kaže: “Vi ste lažovi”. Zapravo su ukrali nogomet, a njihovo je ime FIFA. Pedeset godina kasnije dođe druga banda zvana UEFA i ona ukrade još malo”, bjesnio je Richards, pa poslije konferencije, na putu za večeru prema restoranu, pao u dekorativni bazen.

Pokušao se Richards sam izvući iz vode, ali nije uspio, a iz situacije koja je sličila sceni iz kakve komedije, spasio ga je predsjednik Boltona Phil Gartside. Richards je kasnije prevezen u bolnicu u Dohi na pregled, a potom se ispričao za svoje riječi od kojih su se odmah distancirale kako Premierliga, tako i FA.

“Želio bih se ispričati za svaku uvredu koju sam prouzročio. Važno je istaknuti da sam izražavao svoje osobne stavove, a ne i stavove organizacija koje predstavljam”, poručio je između ostalog Richards.

“Sir Dave je nazočio konferenciji u privatnom i osobnom kapacitetu i njegovi komentari ne odražavaju stavove Premierlige”, poručili su priopćenjem iz, po mnogima najjače nogometne lige svijeta, Premierlige.

Povratak na Net.hr