BRAZIL POKAZUJE VELIČINU

VELIKO SRCE KLUBOVA: Tragedija Chapecoensea mogla bi promijeniti nogometne propozicije

Sportska strana priče vezana uz Chapecoense danas ne zaslužuje biti u prvom planu, nikako ne dok svijet oplakuje preminule putnike zrakoplova koji se srušio u Kolumbiji, a u kojem je bila i spomenuta brazilska nogometna momčad.

Ipak, velika, ogromna tragedija koja je potresla Brazil i cijeli svijet gotovo na svakom koraku pokazuje ljudskost onih koji tragediju prate. Tako se već javio kolumbijski Atletico Nacional iz Medellina, klub koji je protiv tragično stradalih brazilskih nogometaša trebao odigrati utakmice za naslov u drugom po važnosti nogometnom natjecanju Južne Amerike. Copa Sudamerica ove godine neće imati finale, a kolumbijski klub već je zatražio čelnike CONMEBOL-a da trofej ovog natjecanja pripadne Chapecoenseu.

Srce su pokazali i u brazilskom nogometu u kojem su istaknuti klubovi Corinthians, Santos, Sao Paulo i Palmeiras zatražili od Brazilskog nogometnog saveza da klub na sportskom planu ne plati tragediju koja ga je zatekla pogibijom nogometaša. Preciznije, perjanice brazilskog nogometa traže tamošnju krovnu organizaciju da Chapecoenseu ne ograničava broj igrača koje bi doveli na posudbu za 2017., već da im se omogući pristup pojačanja koliko će god to biti potrebno.

Druga stvar koju su istaknuti tamošnji klubovi zatražili vrh brazilskog nogometa jest da se Chapecoenseu onemogući ispadanja iz prvenstva u sljedeće tri godine. Bude li u navedenom razdoblju klub na jednom od četiri posljednja mjesta ljestvice trebao bi prema propozicijama natjecanja ispasti u brazilsku Seriju B, no, ispuni li Brazilski nogometni savez njihova traženja, ondje će završiti klub koji je peti od dna ljestvice.

Sve o nesreći brazilskih nogometaša pročitajte OVDJE.

Povratak na Net.hr