ISKRENO

XAVI PRIZNAO: ‘Želim se vratiti u Barcelonu, no to bi morao biti projekt koji počinje od nule, bez toksičnih utjecaja, u kojem je konačna odluka moja’

‘Međutim, to bi morao biti projekt koji počinje od nule, bez toksičnih utjecaja. Sve strukture kluba moraju raditi zajedno’

Legendarni španjolski nogometaš i bivša pokretaćka snage Barcelone, Xavi (40)  spreman se vratiti na Camp Nou, ovaj put kao trener. Međutim, ima jedan uvjet.

PREOKRET U POSLJEDNJI TRENUTAK: Legendarni Xavi ipak neće preuzeti Barcelonu, bar ne još

‘S iskustvom koje sam stekao, mislim da mogu pomoći igračima da napreduju’

“Želim se vratiti u Barcelonu i uzbuđen sam zbog toga. S iskustvom koje sam stekao, mislim da mogu pomoći igračima da napreduju,” kazao je Xavi za lokalni katalonski list La Vanguardia.

“Međutim, to bi morao biti projekt koji počinje od nule, bez toksičnih utjecaja. Sve strukture kluba moraju raditi zajedno, ali konačna odluka je moja,” dodao je.

Ponikao u Barceloni i u klubu je proveo 24 godine

Xavi je ponikao u Barceloni i u klubu je proveo, računajući sve uzraste, 24 godine. Camp Nou je napustio 2015. potpisavši ugovor za katarski Al Sadd, čiji je trener od prošlog svibnja.

U siječnju se nagađalo kako bi mogao naslijediti Ernesta Valverdea, ali je odlučio ostati u Al Saddu.

“Ranije nisam bio spretan, ali sada sam u Al Saddu stekao iskustvo i znanje,” dodao je.

‘Oko sebe želim ljude kojima vjerujem’

Otkrio je i nekoliko imena koja bi uključio u svoj projekt.

“To su Carles Puyol i Jordi Cruyff. Oko sebe želim ljude kojima vjerujem,” dodao je.

Xavi je rekorder sa 767 nastupa u dresu katalonskog velikana, a s Barcom je osvojio i 27 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka i osam naslova španjolskog prvaka.

Povratak na Net.hr