BORBA ZA BIVŠEG VATRENOG

VELIKI PREOKRET NA POMOLU? Engleski bogataš pokušava preoteti Darija Srnu Barceloni!

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna (34) već se neko vrijeme nalazi na meti velike Barcelone, ali čini se da u posljednji trenutak taj transfer pokušava ‘minirati’ jedan drugi europski bogataš.

Kako u ponedjeljak donosi katalonski dnevnik El Mundo Deportivo, direktor Manchester Cityja Txiki Begiristain, nekadašnji zaposlenik Barcelone, raspitivao se prošli tjedan u bivšem klubu kakva je situacija sa Srnom. Trener Cityja Pep Guardiola navodno je oduvijek simpatizirao hrvatskog desnog beka i razmišljao o njegovom dovođenju i u Barcelonu i u Bayern, a sada bi ga volio vidjeti i na Etihadu.

Šahtar ga pušta bez odštete

Premda na poziciji desnog bočnog ima Pabla Zabaletu i Bacaryja Sagnu, očito Guardiola, ako su informacije Mundo Deportiva točne, nije u potpunosti zadovoljan njima i traži još jednu opciju. Unatoč njegtovim godinama, Srnu smatra kvalitetnim kratkoročnim rješenjem.

Za vjerovati je, ipak, da je Srna bliži Barceloni, a katalonski dnevni list podsjeća da je Barcelona u stalnom kontaktu s hrvatskim nogometašem. Očekuje se još i završni sastanaka na kojem bi trebali biti dogovoreni preostali detalji ugovora koji bi trebao trajati sezonu i pol. Zanimljivo, Mundo Deportivo piše da se pregovori vode na engleskom i portugalskom jeziku, a Srna potonji dobro govori jer u sadašnjem klubu Šahtaru već godinama igra s velikim brojem Brazilaca.

FOTOGRAFIJA I PORUKA IZAZVALE POMUTNJU: Darijo Srna donio odluku koju nitko nije očekivao?!

Treba napomenuti i da je predsjednik Šahtara Rinat Ahmetov dao Srni zeleno svjetlo za odlazak bez odštete, kao znak zahvalnosti za sve što je u posljednjih 13 godina napravio za klub. Iako je Darijo prije nekoliko dana na Instagramu objavio fotografiju s porukom ‘Šahtar zauvijek. Slijedi svoje srce’, Mundo Deportivo zaključuje da je njegov dolazak u Barcelonu gotovo siguran.

 

 

Povratak na Net.hr