VELIKI IZBORNIK ZA MALE REPREZENTACIJE: / Vaha je dobio novi posao i mogao bi biti savršen za njega

Image
Foto: Profimedia

Na klupi Maroka Halilhodžić je zamijenio Francuza Hervea Renarda koji je podnio ostavku

15.8.2019.
19:22
Profimedia
VOYO logo

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić (67) imenovan je novim izbornikom marokanske reprezentacije objavio je Marokanski nogometni savez (FRMF) u četvrtak.

Halilhodžić, koji je u sezoni 2010/11. vodio i zagrebački Dinamo, donedavno je vodio francuskog prvoligaša Nantes iz kojega je otišao zbog neslaganja s predsjednikom kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOYSI ĆE USKORO EKSPLODIRATI: /

Pasivno-agresivna akcija Dinama mogla bi raspaliti baš one najžešće navijače

Image
BOYSI ĆE USKORO EKSPLODIRATI: /

Pasivno-agresivna akcija Dinama mogla bi raspaliti baš one najžešće navijače

Ovo će biti četvrti izbornički posao u Halilhodžićevoj karijeri, nakon Obale Bjelokosti (2008-10), Alžira (2011-14) i Japana (2015-18).

Na klupi Maroka Halilhodžić je zamijenio Francuza Hervea Renarda koji je podnio ostavku nakon ispadanja u osmini finala Afričkog prvenstva u srpnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik izbornik za male reprezentacije

Vaha uživa velik ugled kao izbornik "manjih" reprezentacija s kojima ostvaruje velike uspjehe. Njegov Alžir predvođen sjajnim Riyadom Mahrezom koji je tad bio nogometni anonimus bio je iznimno opasan na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. Tamo su protiv svih očekivanja prošli u drugi krug, a ispali su od kasnijih prvaka svijeta Njemačke koja je slavila s 2:1.

Plasirao se i s Japanom na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, ali ih nije vodio također zbog nesuglasica s čelništvom saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Maroka nije baš bezopasna, što je pokazala na proteklom Svjetskom prvenstvu. Pitajte samo Španjolce koji su s njima imali velikih problema i na kraju odigrali 2:2, no nisu se baš iskazali u ovogodišnjem Afričkom kupu nacija.

Imat će Halilhodžić na raspolaganju nekoliko vrlo zanimljivih igrača. Prije svih tu je Ajaxov eksplozivni krilni igrač Hakim Ziyech, a i pouzdani kapetan Mehdi Benatia te Aschraf Hakimi na poziciji lijevog bočnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo