[FOTO, VIDEO] MODRI RAZBILI RIJEČANE I PLASIRALI SE U FINALE KUPA, ALI...: / Suci su uništili derbi

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je u finalu Kupa Hrvatske

4.4.2018.
19:27
PIXSELL
VOYO logo

Dinamo - Rijeka 3-0

Dinamo: Zagorac - Stojanović, Rrahmani, Perić, Sosa - Ademi, Doumbia - Soudani, Hajrović, Olmo - Gavranović.

Rijeka: Sluga - Zuta, Punčec, Župarić, Leovac - Grahovac, Bradarić - Acosty, Pavičić, Heber - Puljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 1-0 Hajrović (24'), 2-0 Soudani (80'), 3-0 Ćorić (82')


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovo će se pričati više o suđenju, a manje o nogometu. Glavni sudac utakmice Mario Zebec, zajedno sa svojim pomoćnicima, kreirao je novi apsurd hrvatskog nogometa u obliku tri dvojbene sudačke odluke, dvije na štetu Rijeke i jednu na štetu Dinama. Više o suđenju u derbiju možete vidjeti - .

Image
TRI SPORNA TRENUTKA VELIKOG DERBIJA NA MAKSIMIRU: /

Je li kapetan Rijeke zasluženo dobio drugi žuti karton?

Idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo oštećen za penal

Već u trećoj minuti Rrahmani je udarcem glavom pogodio gredu, a Soudani je u šestoj minuti uputio opasan udarac koji je prošao tik pored desne vratnice. U 24. minuti Dinamo je poveo nakon brze akcije i fantastičnog proigravanja Gavranovića kojeg je u mrežu iz blizine pospremio Hajrović koji je zabio svoj prvijenac u dresu Dinama.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 44. minuti, prva pogreška sudaca na utakmici. Soudani je povukao kontru i dodao Doumbiji koji puca s 20 metara, a na desetak metara od gola loptu raširenom rukom, točnije laktom, odbija kapetan Rijeke Bradarić.

Bradarić potpuno neopravdano zaradio isključenje

U 47. minuti Riječani su ostali bez isključenoga kapetana Filipa Bradarića koji je zbog neopreznog starta zaradio drugi žuti karton. Bradarić je potpuno neopravdano zaradio isključenje. Kapetan Rijeke odnio je loptu čisto ispred Perića, nakon čega dolazi do nenamjernog kontakta s Dinamovim stoperom. Međutim, sudac Zebec pokazuje kapetanu Rijeke drugi žuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stojanović srušio Acostyja, ali...

U 65. minuti Heber je oduzeo jednu loptu Dinamovim braničima, ali je izglednu kontru upropastio Puljić, koji se spetljao. U 70. minuti nova pogreška suca Zebeca. Stojanović je srušio Acostyja, ali Zebec je riječkom igraču pokazao žuti karton zbog simuliranja. Prekršaja je bilo, ali izvan 16 metara. Nije bilo govora o simuliranju.

Napokon, u 80. minuti Ćorić je sjajnom asistencijom izbacio Soudanija samog ispred vratara, a Alžirac je atraktivno potkopao loptu i lobao Slugu za 2-0. Ćorić, koji je ušao u igru u 65. minuti, u 82. minuti je pored istrčalog Sluge i neodlučnog Župarića uspio proturiti loptu do mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve golove u ovoj utakmici pogledajte - OVDJE.

Dinamo je tako ušao u finale Kupa, 21. put u povijesti, a u ovoj dugoočekivanoj utakmici polufinala razočarala je Rijeka, u čijem sastavu je jedino raspoložen bio Brazilac Heber. Niti Dinamo nije briljirao, pogotovo nakon isključenja kada je Rijeka čak bila bolja s igračem više, no u završnici su stigla dva gola te će se zagrebačka momčad zasluženo protiv Hajduka boriti za 15. naslov u Kupu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA

90' - Tri minute je sudačka nadoknada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - GOOOL, pogreška Riječana za gol Ćorića. Potop Rijeke u dvije minute. Stojanović je poslao jednu dugu loptu, a u borbi za nju je Ćorić uklizao i lagano je skrenuo pored Sluge.

80' - GOOOL, Dinamo je poveo 2-0, zabio je 'Mister Derby', Hilal Soudani! To mu je 14. gol Rijeci, nitko nema više od igrača Dinama u povijesti. Sjajno mu je asistirao Ćorić. Alžirac je "cimao" Slugu i prebacio ga za potvrdu prolaska Dinama u finale Kupa. Ovo je prvi pogodak Soudanija Rijeci u Kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Soudani je pokušao iznenaditi Slugu, ali bez uspjeha.

76' - Olmo izlazi, Fiolić ulazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Kek se hvata za glavu, Stojanović je srušio Acostyja, ali Zebec je riječkom igraču pokazao žuti karton zbog simuliranja. Još jedna sporna situacija na utakmici. Prekršaja je bilo, ali izvan 16 metara. Nema govora o simuliranju.

69' - Heber je zakasnio u napadu na 17 metara od gola, vuče polukontru Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Strijelac Hajrović izlazi iz igre, umjesto njega ulazi Ante Ćorić.

57' - Pritisak Rijeke, jednu visoku loptu u kazneni prostor Dinama, domaći braniči uz mnogo muke izbili su izvan granica igrališta. Modri ne izgledaju dobro s igračem više, neshvatljiva je panika u obrani Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Dinamo ima igrača više, ali zasad nije uspio stvoriti niti jednu priliku.

47' - Filip Bradarić zbog drugog žutog kartona izlazi iz igre. Išao je Bradarić otvorenim đonom na loptu, ali situacija je sporna jer se vidi kako je kapetan Rijeke prvi išao na loptu. Rijekin kapetan odnio je loptu čisto ispred Perića, nakon čega dolazi do očito nenamjernog i neznatnog kontakta s Dinamovim stoperom. Zebecu je to pak za drugi žuti karton za igrača Rijeke. Više o ovoj situaciji možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Zebec označava kraj prvog poluvremena. Gledali smo sjajno prvo poluvrijeme u kojem je Dinamo bio nešto konkretniji u udarcima (4-3) i zabio taj jedan gol koji mu zasad jamči ulazak u finale Kupa i sudar s Hajdukom u Vinkovcima. Međutim, Rijeka je pokazala da može zaprijetiti, da može biti opasna, posebno u polukontrama i kontrama. Nema sumnje, bit će zanimljivo vidjeti što će se događati u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Sosa igra odlično u ovom dvoboju.

42' - Nakon dugo vremena, prilika za Dinamo. Sosa se dobro ubacio po lijevoj strani, ubacio prema Soudaniju koji puca glavom pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Olmo jako dobro ulazi u međuprostore, opasan je Španjolac.

Galerija

32' - Soudani je sad zabio nakon kornera s desne strane, ali sudac Zebec je opravdano poništio gol jer je prije toga Gavranović ometao Slugu u pokušaju boksanja te lopte.

24' - GOOOL: Gavranović je maestralno ubacio s desne strane, a Hajrović zabio za 1-0. Zastavica je ostala dolje, slave gol igrači Dinama. Ovako je to izgledalo: Olmo je pokrenuo akciju na sredini uzevši loptu Filipu Bradariću, jurnula je kontra po desnoj strani do Gavranovića koji fantastično šalje na drugu stativu, a tamo je Hajrović sjajno reagirao. Gavranović se odlično kretao i jednako tako dobro ubacio. Cijelu Dinamovu akciju možete vidjeti - OVDJE.

23' - Sudac Zebec je u razgovoru s riječkom klupom. Miče se Kek, ima loša iskustva sa sucima.

18' - Ništa od šanse, ali traje opsada riječkog gola. I napadač Puljić je u obrani, Riječani zbijeni u svom kaznenom prostoru.

17' - Župarić iz Rijeke dobio je žuti karton. Slobodan udarac za Dinamo na nekih 17 metara od gola, iz kosa na lijevoj strani travnjaka.

15' - Stojanović je napravio prekršaj na sredini terena, namjerni koji je kažnjen prvim žutim kartonom na susretu.

10' - Dinamo u ovih prvih deset minuta ima inicijativu.

6' - Hajrović je povukao kontru, lopta je došla do Soudanija koji je pucao sa 18 metara, ali lopta je otišla pored gola. "Mr. Derby" zna kako zabiti Rijeci, učinio je to 13 puta, ali nikad u Kupu.

5' - Neoprezni potez kapetana Dinama Ademija, pogreška Rahmanija u obliku bespotrebnog izlaženja na igrača doveli su Dinamo u probleme, Rijeka je imala polukontru četiri na tri, ali nije zabila.

4' - Perić i Puljić vodit će veliku borbu u ovoj utakmici.

3' - Korner za Dinamo, Rahmani je bio najviši, ali greda je spasila Riječane.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru na znak suca Marija Zebeca, Dinamo je krenuo s centra.

16.55 - Inače, trener Dinama Nikola Jurčević kreće po drugu pobjedu protiv stratega Rijeke Matjaža Keka. Slovenski trener pak traži prvu protiv novog trenera zagrebačkog sastava. Jurčević je trijumfirao nad Kekom prije gotovo 15 godina, u kolovozu 2003. godine. Stoga, taj trenerski duel upravo je jedna od zanimljivosti ovog polufinala Kupa.

DINAMO JE U OZBILJNIM PROBLEMIMA: ‘Upaljen je alarm, klub troši sumanuto, postao je monstrum vlastitog poslovanja’

16. 34 - Stigli su sastavi.

Dinamo: Zagorac - Stojanović, Rrahmani, Perić, Sosa - Ademi, Doumbia - Soudani, Hajrović, Olmo - Gavranović.

Rijeka: Sluga - Zuta, Punčec, Župarić, Leovac - Grahovac, Bradarić - Acosty, Pavičić, Heber - Puljić.

OBJAVLJENA CIFRA KOJU ĆE RIJEČANI DOBITI ZA IZBACIVANJE DINAMA: O novcu se na Rujevici šuti, to je poslovna tajna


NAJAVA

Ljubitelji nogometa mogu uz Ligu prvaka uživati i u najboljim ekipama hrvatske lige. Danas od 17:30 polufinale hrvatskog Kupa igrat će Dinamo i Rijeka. U finalu koje će se igrati 23. svibnja već čeka Hajduk koji je svoje mjesto tamo izborio pobjedom nad Lokomotivom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Vraća se Soudani

Momčad Matjaža Keka brani naslov pobjednika, prošle godine u finalu slavila je Rijeka s 3-1.

Najveća prijetnja nogometašima Rijeke zasigurno će biti El Arabi Soudani. Otkad Alžirac igra u modrom dresu, Riječanima je zabio čak 13 golova. A u momčad se vraća nakon što je propustio gostovanje u Zaprešiću. Od 2013. godine Rijeka i Dinamo igrali su tri puta u Kupu (finale 2013./14., polufinale 2014./15. i finale 2016./17.), a Rijeka je bila bolja dva puta.

Utakmice su jučer najavili treneri obje momčadi.

Kek: "Hoću finale"

“Zadovoljan sam kako mi momčad raste, a u odnosu na gostovanje kod Hajduka treba ponoviti blok koji postavljamo protivniku, ali i biti znatno bolji u izlasku prema protivničkom golu", rekao je Kek i nastavio: “Hoću finale, a da bismo to izborili, pa još kod Dinama u Maksimiru, za to sutra moramo biti – perfektni. U tom smislu će nedostajati Čolak kojem sam odmah rekao: 'Kako možeš napraviti tako glupi faul', ali svejedno sam bio ljutit zbog kriterija temeljem kojeg je dobio drugi žuti. Njegov udio u momčadskom pritisku na protivnika je izniman, no stvar je jednostavna: ne može Čolak, ulazi netko drugi i idemo dalje", priznao je slovenski stručnjak. Više o najavi iz riječkog kuta pročitajte OVDJE.

Jurčević: "Vraćamo se, spremni smo i motivirani"

S druge strane, Nikola Jurčević zna da ga očekuje velika utakmica, najveća u ovom trenutku.

"Rijeka je kvalitetna momčad, posljednjih nekoliko godina ima europski pedigre. Odigrali su jako puno ovakvih utakmica. Momčad su koja je aktualni prvak i osvajač Kupa, pobijedili su nas u posljednjoj utakmici, imaju velike motive. Kompletirani smo, vraćamo se, spremni smo i motivirani. Gledali smo Rijeku nekoliko puta, i posljednju utakmicu u Splitu, i ostale prijašnje susrete. Znamo način na koji igraju, da su posebno opasni nakon reakcije ili iz kontranapada. To su sve varijante za koje se spremamo, pokušat ćemo ih neutralizirati i nametnuti svoju igru. Vjerujem da ćemo doći do željene pobjede", rekao je Jurčević. Više o najavi iz zagrebačkog kuta pročitajte OVDJE.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo