TRAŽI SE TRENER

VELIKAN IM DAO KOŠARICU: Spasio je Chelsea nakon što ga je Mourinho uništio, ali ne želi biti ‘vatrogasac’ u Interu

Posrnuli milanski Inter, čiju je klupu odlukom čelnih ljudi primoran bio napustiti Frank de Boer, traži jako trenersko ime koje bi klub trebalo vratiti na staze slave. ‘Vatrogasno’ rješenje Stefano Vecchi čuvat će nasljedniku upražnjeno mjesto, no čini se da pred ljudima koji vode klub nije lak posao.

Navodno je, prenosi portal Football Italia, razgovor s jednim potencijalnim kandidatom već obavljen, no u potpunosti neuspješno. Želja je bila na klupu dovesti Guusa Hiddinka, nizozemskog stručnjaka koji je prošle sezone preporodio Chelsea nakon što je Jose Mourinho ondje nanizao loše rezultate, međutim od toga, barem zasad, neće biti ništa.

SLUŽBENO: Perišić i Brozović ostali bez trenera! De Boeru presudio niz loših rezultata

Hiddink je pristao pomoći londonskom klubu s kojim je u sezoni 2008/09 osvojio FA kup, ali takva ga ljubav ne veže za Inter u koji ne želi doći u ulozi stručnjaka koji bi samo grijao klupu za nekog drugog. Tražio je Nizozemac ugovor na barem dvije godine, no poznato je da Inter čeka samo mig Atleticova Diega Simeonea nakon kojeg će krenuti u akciju njegova dovođenja. Argentinac je za madridski klub vezan do 2018. pa je maksimum njihove ponude 18 mjeseci službe za onog tko pristane.

Simeone možda već krajem ove sezone odluči napustiti aktualni posao a u Interu žele imati dobru startnu poziciju koja neće biti uneređena time da će morati plaćati novac nekom tko u tim trenucima više neće biti na klupi.

Među kandidatima se i dalje ističe ime Stefana Piolija. Ipak, i bivši trener Lazija morat će se zadovoljiti ponudom sličnom kakva je bila ova namijenjena Hiddinku.

Povratak na Net.hr