VELIKA ZVIJEZDA ODBILA NOVI UGOVOR: / Sprema se jedan od najvećih transfera u povijesti nogometa

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Jedan od najboljih napadača Premier lige, brzonogi ubojiti Belgijac Romelu Lukaku, odbio je potpisati novi ugovor s Evertonom o kojem pregovara čitavu sezonu.

15.3.2017.
10:50
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Prema pisanju britanskih medija, Everton je Lukakuu navodno ponudio oko 130.000 funti tjedne plaće, što je apsolutni klupski rekord, ali je 23-godišnji napadač u utorak popodne to odbio. Tako su riječi njegovog agenta, poznatog Mine Raiole koji je nedavno kazao kako njegov klijent 99,9 posto ostaje na Goodison Parku, pale u vodu. Everton je sad u panici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi pronaći novu sredinu

Jer, jasno je kao dan da njihov najbolji nogometaš i najvrijedniji eksponant u svlačionici želi pronaći novu sredinu u kojoj će imati priliku boriti se za trofeje i igrati Ligu prvaka. Puno je klubova koji bi htjeli u svojim redovima vidjeti ovog opakog napadača koji je iz godine u godinu sve bolji. Britanci pišu kako se očekuje pravi stampedo klubova za njegov potpis ovog ljeta kad počne prijelazni rok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za njegove usluge najviše su zainteresirani Chelsea i Manchester United. Britanski tabloid Daily Mail javlja kako su oba kluba već pripremila 75 milijuna eura (65 milijuna funti) za nogometaša koji nikad nije niti kazao kako svoju karijeru želi završiti na Goodison Parku.

Chelsea još nije poslao nikakvu službenu ponudu

Iako Chelsea još nije poslao nikakvu službenu ponudu za Lukakua na Evertonovu adresu, Belgijac je jedna od najvećih želja Antonia Contea koja traje još od kad je Talijan proteklog ljeta preuzeo londonsku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je Lukakua prodao 2014. godine za 31 milijuna eura, no u kolovozu prošle godine pokušao ga je vratiti na Stamford Bridge. Iako ni tada nije poslao službenu ponudu, Chelsea je itekako zainteresiran za napadača Evertona osobito nakon što su se pojavile priče o mogućem odlasku Diega Coste u Kinu. I bogati Manchester United spreman je ući u "fight" za Lukakua s bilo kojim klubom. Novaca na Old Traffordu ne nedostaje, kao niti želja. No, čelnicima Uniteda nedostaje mirna budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United traži novog napadača

Naime, najbolji igrač Manchester Uniteda ove sezone, sjajni Zlatan Ibrahimović, još ne zna hoće li ostati na Old Traffordu ili preseliti u američku profesionalnu MLS, legendarni Wayne Rooney je jednom nogom već u Kini i "crvenim vragovima" bi na ljeto očajnički trebao novi napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukaku i Pogba su odlični prijatelji pa se u Manchesteru nadaju da bi ga Francuz mogao nagovoriti na transfer. No otom, potom. No, i Chelsea i United morat će obratiti pozornost na jednu bitnu stvar o kojoj također pišu tamošnji mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton bi mogao tražiti puno više

A to je da će Everton možda tražiti i puno više za Lukakua od 75 milijuna eura. Lukaku je ove sezone u fantastičnoj formi. S 19 golova u ligi (ukupno 20 u svim natjecanjima) dijeli prvo mjesto ljestvice strijelaca Premiershipa s Tottenhamovim napadačem Harryjem Kaneom (koji je ukupno u svim natjecanjima zabio 24 gola).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako bi se za Lukakua u utrku s Chelseajem i Unitedom ozbiljnije mogli uključiti PSG, Juventus, Arsenal, Bayern i Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo