VELIKA VEČER IVANA PERIŠIĆA: / Hrvatski reprezentativac režirao preokret Intera kod Rome

Image
Foto: AFP

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić bio je asistent za dva pogotka Intera koji je u derbiju 2. kola talijanskog prvenstva kao gost svladao Romu sa 3-1 (0-1).

26.8.2017.
22:59
AFP
VOYO logo

Perišić je sjajnim prodorima po lijevom krilu "izludio" Juana Jesusa, a zatim preciznim dodavanjima u 77. minuti pronašao Icardija za drugi, odnosno Vecina za treći pogodak milanskim "crno-plavih". Inače, povela je Roma lijepim golom Džeke u 14. minuti, a domaći je sastav i tri puta tresao lijevu vratnicu Interova gola. Kod 0-0 okvir gola zaustavio je Kolarova, a kod 1-0 Nainggolana i Perottija. Nakon tih pehova u napadu domaćih, uslijedio je preokret. Icardi je svojim prvim golom u 67. minuti poravnao na 1-1, a drugim 10 minuta potom i doveo Inter u vodstvo. Vecino je u završnici potvrdio pobjedu gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je odigrao čitavu utakmicu za Inter, dok je Marcelo Brozović ostao na klupi milanskog sastava koji se ovom pobjedom poravnao na vrhu ljestvice s Juventusom koji je ranije u subotu kao gost svladao Genou sa 4-2 (2-2). U toj je utakmici Mario Mandžukić izborio je jedanaesterac i asistirao za jedan pogodak.

Domaći sastav, kojega vodi hrvatski trener Ivan Jurić, sjajno je krenuo u susret i nakon samo sedam minuta imao prednost od 2-0. U 1. minuti Genoa je sretno povela nakon što je lopta pogodila Juventusova veznjaka Pjanića u koljeno i završila u mreži, da bi u 7. minuti Galabinov iskoristio jedanaesterac za vodstvo domaćih od 2-0. Taj je kazneni udarac dosuđen nakon pregleda snimke jer glavni sudac Banti nije vidio prekršaj Ruganija na Galabinovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Juventus se vratio već do kraja prvog poluvremena s dva gola Dybale. Argentinac je u 14. smanjio na 2-1 na asistenciju Pjanića, a potom u četvrtoj minuti nadoknade iskoristio jedanaesterac za 2-2. I taj je kazneni udarac dosuđen pregledom snimke kada se Banti uvjerio kako je udarac Mandžukića iz peterca pogodio u ruku Lazovića i spriječio prolazak lopte ka golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuni preokret dogodio se u 62. minuti kada je Mandžukić lijepo uposlio Cuadrada, a Kolumbijac se spretno snašao u kaznenom prostoru domaćih i zatresao mrežu. Konačni rezultat svojim trećim golom postavio je Dybala u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

Mandžukić je odigrao svih 90 minuta za Juventus koji je na vrhu ljestvice s maksimalnih šest bodova, dok je Genoa ostala na jednom osvojenom bodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećemu subotnjem susretu Bologna je kao gost svladala novaka u ligi Benevento pogotkom Donsaha u 55. minuti. Bruno Petković je pobjedu Bologne ispratio s klupe za pričuve.

U nedjelju se sastaju Torino - Sassuolo, Milan - Cagliari, Chievo - Lazio, Crotone - Verona, Fiorentina - Sampdoria, Napoli - Atalanta i SPAL - Udinese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serie A, rezultati 2. kola:

Genoa - Juventus 2-4 Benevento - Bologna 0-1 Roma - Inter 1-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo