VELIKA TUGA: / Legendarni golman preminuo nakon devet dana kome

Image
Foto: AFP, PATRICK HERTZOG

Legendarni češki golman Pavel Srniček preminuo je u dobi od 47 godina od posljedica srčanog udara koji je pretrpio 20. prosinca.

29.12.2015.
16:31
AFP, PATRICK HERTZOG
VOYO logo

Srniček je doživio srčani zastoj tijekom trčanja u rodnoj Ostravi. Prevezen je u bolnicu gdje je stavljen u stanje inducirane kome, ali spasa mu nije bilo.

Protiv Dinama na klupi

Srniček je bio miljenik navijača Newcastlea u kojem je proveo najveći dio karijere. Branio je za Svrake od 1991. do 1998. godine, pa potom ponovno kratko u sezoni 2006/07 nakon koje je zaključio karijeru. S Newcastleom je osvojio drugo mjesto u Premier ligi u sezoni 1996/97, te bio član momčadi koja je iduće sezone u kvalifikacijama Lige prvaka izbacila zagrebački Dinamo. U tim je utakmicama, doduše, bio na klupi, a prednost je dobio Shay Given.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim za Newcastle, branio je i za Banik iz Ostrave, Sheffield Wednesday, Bresciu, Cosenzu, Portsmouth, West Ham i Beiru-Mar. Za reprezentaciju Češke je skupio 49 nastupa, a bio je u kadru i na Europskom prvenstvu 1996. godine kada su Česi senzacionalno došli do finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo