VELIKI TALENT

VATRENIMA PRIJETI ČUDO OD DJETETA: S dvije godine pobjegao od rata, a danas ga uspoređuju s Iniestom

U večerašnjoj utakmici protiv Kosova (20.45), u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, hrvatskoj reprezentaciji će prijetiti i 16-godišnji član Barcelone Labinot Kabashi.

Talentirani klinac rođen je 2000. godine na Kosovu, ali je zbog rata kao dvogodišnjak s roditeljima pobjegao u Španjolsku. Tamo je počeo trenirati nogomet u lokalnom Sallentu prije nego što je prešao u Gimnastic Manresu u kojoj je svojedobno trenirao i Pep Guardiola. Od 2010. Kabashi je član Barcelone i trenira u njezinoj slavnoj školi La Masiji.

KOSOVO VEČERAS MORA PASTI: Hrvatska nema pravo na novi kiks, u Skadru nam ‘igra’ samo pobjeda!

‘Mislio sam da je šala’

Nakon što je Kosovo dobilo dozvolu da nastupi u kvalifikacijama za SP tamošnji su se nogometni čelnici razletjeli po Europi u potrazi za nogometašima kosovskog porijekla. Naišli su tako i na Kabashija kojeg je izbornik Albert Bunjaki iznenađujuće pozvao u seniorsku reprezentaciju za koju je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Farskih Otoka.

“Kad sam čuo da sam pozvan u reprezentaciju Kosova, mislio sam da je šala! Jako sam ponosan”, rekao je Kabashi.

Mediji i neki stručnjaci ga uspoređuju sa slavnim Andresom Iniestom. Mladić bi protiv Hrvatske mogao odraditi prve minute za Kosovo u službenoj utakmic, a ako se to dogodi, u budućnosti više neće moći igrati za Španjolsku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr