[FOTO, VIDEO] UTAKMICA HRVATSKE I KOSOVA PREKINUTA ZBOG VATERPOLSKIH UVJETA: / Odluka o datumu nove bit će donesena naknadno

Image
Foto: PIXSELL

Subotnja kvalifikacijska utakmica 7. kola skupine I za odlazak na SP u nogometu 2018. između Hrvatske i Kosova na stadionu u Maksimiru prekinuta je u 23. minuti zbog nemogućih uvjeta za igru.

2.9.2017.
21:23
PIXSELL
VOYO logo

HRVATSKA - KOSOVO 0-0 (prekid)

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Vida, Lovren, Pivarić - Kovačić, Modrić - Brozović, Rakitić, Perišić - Mandžukić. IZBORNIK Ante Čačić.

KOSOVO: Ujkani - Vojvoda, Rrahmani, Jashanica, Kololli - Alushi, Kryeziu - Rashica, B.Berisha, Y. Berisha - Avdijaj. IZBORNIK Albert Bunjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Zbog kišovitog vremena teren je toliko natopljen vodom da je lopta često zapinjala u lokvama, kojih je bilo na gotovo svim dijelovima maksimiskog travnjaka. Jako grmljavinsko nevrijeme spustilo se nad Zagrebom i pokvarilo ugođaj malobrojnim i pokislim navijačima na Maksimiru, koje su na travnjak iz svlačionice došli pozdraviti i sami igrači Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

UVJETI SU BILI VIŠE ZA PICIGIN, NEGO ZA NOGOMET: Ovako je to izgledalo na potopljenom Maksimiru

Image

UVJETI SU BILI VIŠE ZA PICIGIN, NEGO ZA NOGOMET: Ovako je to izgledalo na potopljenom Maksimiru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠPANJOLSKA UNIŠTILA ITALIJU: Isco zabio pogodak koji može konkurirati za gol sezone

Zbog kišovitog vremena teren je bio toliko natopljen vodom da je lopta često zapinjala u lokvama, kojih je bilo na gotovo svim dijelovima maksimirskog travnjaka.

U NEDJELJU SE SIGURNO NEĆE IGRATI: Fifa donijela odluku, iako je bilo svakakvih opcija! ‘Nemam pojma kad će se odigrati’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teren je izgledao poput bazena. Bili su to vaterpolski uvjeti. Prekid i konzultacije trajali su desetak minuta, a onda je sudac utakmice Šveđanin Stefan Johannesson u dogovoru sa Fifinim delegatom odlučio prekinuti susret. Kada i gdje će se utakmica odigrati odlućit će se naknadno.

DRUŠTVENE MREŽE BRUTALNO SE SPRDAJU S PREKIDOM I – MODRIĆEM: ‘Ne sićan se da je ikad ovoliko padalo’

Svim navijačima s kupljenom ulaznicom Hrvatski nogometni savez omogućit će povrat novca, a detalji o procesu također će biti objavljeni naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

21.29 - Došla je potvrda. Večeras nema utakmice, a Fifa će donijeti odluku hoće li se igrati susret sutra ili će se naći neki drugi datum, kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak za kamere HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.27 - Sudac i Fifin čovjek u kontroli su travnjaka. Lopta uopće ne odskače. Kapetani momčadi također su na travnjaku. Vijeća se usred maksimirskog bazena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam skeptičan hoće li uopće utakmica početi. Kako sada stvari stoje, teško da će utakmica biti nastavljena. Ovo nisu normalni uvjeti", rekao je Mateo Beusan za HRT.

23' - Susret je prekinut. Suci i kapetani vijećaju, čeka se potvrda Fife. Upravo se saznalo, utakmica se prekida, ide se u svlačionicu na deset minuta, a onda će se donijeti odluka oko nastavka. Ovako se može igrati do beskonačnosti. Pada kiša, sijeva, travnjak je bazen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - Korner za Kosovo. Berisha će to izvesti, dobar centaršut, ali naši su to nekako obranili. Subašić nije izašao s crte, možda je trebao.

11' - Pivarić spašava jednu neugodnu situaciju na lijevoj strani "bazena" u Maksimiru. Igra se 11. minuta, sudac nije prekinuo dvoboj, dvoboja se nastavlja. Iako kiša pada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' - Čak i na dijelovima terena koji se čine dobrima, lopta jedva odskače i jako zastaje. Negdje oko 10. minute suci bi trebali odlučiti hoće li prekinuti utakmicu. Ovo je vaterpolo, "picigin" na Maksimiru.

1' - Travnjak je pravi bazen. Na nekim dijelovima travnjaka uopće se ne može igrati. Ovo je pravi vaterpolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - POČELA JE UTAKMICA

20.42 - Pogled na maksimirski teren daje dojam kao da je situacija na Maksimiru prava "nogometna močvara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.33 - Ante Čačić protiv Kosova na teren natopljen vodom izvest će najjači sastav (bez Čorluka). Borna Barišić svoju priliku čeka s klupe.

GOLČINA KOJA IGRA ZA HRVATSKU: Iz Finske stižu sjajne vijesti za izabranike Ante Čačića

20.30 - Nova informacija. Suci dvoboja imali su sastanak s kapetanima, upozorili su ih da pripaze jedni na druge, da sve bude fair-play kako ne bi bilo ozljeda. Travnjak je na nekim mjestima jako loš, lopta gotovo da ne odskače, javlja reporter 24 sata iz Maksimira. Sat vremena uoči utakmice više je bilo da susret neće ni početi, ali ipak je odlučeno da se pokuša igrati. Suci bi nakon deset minuta igre trebali odlučiti hoće li se nastaviti ili će prekinuti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.12 - Prema posljednjim informacijama, utakmica Hrvatske i Kosova će početi, ali nakon deset minuta suci će odlučiti ima li smisla nastaviti, piše 24 sata. U ovom trenutku, kad kiša sve jače pada, vjerojatnije je da će utakmicu odgoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.00 - Utakmica Hrvatske i Kosova se igra! Takva je službena odluka sudaca, ali postoji mogućnost da će u jednom trenutku susret ipak biti prekinut, ako travnjak bude u jako lošem stanju. Te informacije novinari 24 sata dobili iz Uefe. HNS je potvrdio tu informaciju na službenom Twitteru. Suci su bacili loptu koja je jedva odskočila na travnjaku, ali nema odgode. Barem zasad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19. 43 - Uoči utakmice, pojavila se informacija kao postoji velika mogućnost odgode večerašnje utakmice Hrvatske i Kosova, javlja 24 sata. Uskoro će vijećati Uefin delegat, a nakon što izađe na maksimirski teren uz dvojicu izbornika i kapetane, odlučit će može li se igrati. Grmljavinsko nevrijeme pogodilo je Zagreb, kiša ne prestaje padati, teren je u lošem stanju. Natopljen. Grmljavinsko nevrijeme pogodilo je Zagreb prije sat i pol, pala je velika količina kiše koju maksimirski teren nije uspio upiti.

"Delegat je upravo razgovarao s oba trenera i sucem i odluka je da će se probati igrati bez obzira na uvjete. Ako se pokaže da je previše vode na travnjaku odgodit će se, vidjet ćemo je li moguće da se odigra eventualno sutra. Nadamo se ipak da će se odigrati večeras", rekao je u izjavi za HRT pola sata prije termina za utakmicu glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šokantnog poraza od Islanda od 1-0, u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici odigranoj u lipnju ove godine, izabranici Ante Čačić žele se vratiti pobjedničkim stazama. I sami znaju da sve ono dobro što su napravili u dosadašnjem dijelu kvalifikacija do susreta s Islandom, je palo u vodu.

ANTE ČAČIĆ SPREMA VELIKO IZNENAĐENJE: Je li izbornik u srijedu na treningu otkrio prvih 11 za Kosovo?

Do sad je izgubljeno pet bodova

Vatreni su na otvaranju kvalifikacija u Zagrebu remizirali protiv Turske 0-0. Dakle, do sad je izgubljeno pet bodova. I to je razlog zašto drugoplasirani Island ima isti broj bodova kao Hrvatska (13).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, u taboru Hrvatske itekako ozbiljno shvaćaju ovaj dvoboj. Iako su u lipnju, u prvoj odigranoj utakmici skupine u Skadru uvjerljivo deklasirali Kosovo 6-0, mjesta podcijenjivanju Kosova - nema!

Image
Image

IVAN PERIŠIĆ RADIO PREMA POSEBNOM PROGRAMU: Ante Čačić podijelio markere, Davor Šuker pratio trening

Pogotovo u situaciji kad u momčadi Hrvatske i nije sve idealno. Ali navikli smo. Ove kvalifikacije ionako su za Vatrene bile prošarane ozljedama. Čačić krpa kako stigne. Ovog puta, na okupljanju reprezentativaca Čačić je ostao bez Nikole Kalinića, koji nije u bajnoj formi i koji neće biti na raspolaganju za Kosovo. Uz njega, od ozljeda se oporavljaju Ćorluka i Tin Jedvaj, a Marko Pjaca je još nespreman.

Obrambene probleme Čačić riješio pozivanjem Barišića i Nižića

Obrambene probleme Čačić je riješio pozivanjem kapetana Osijeka Borne Barišića za lijevi bok, dok će kapetan Hajduka Zoran Nižić također biti jedan od Čačićevih aduta u obrani. Zanimljivo, sva četiri najbolja hrvatska kluba daju samo po jednog reprezentativca za Kosovo i Tursku (na popisu su još Livaković - Dinamo i Bradarić - Rijeka)... U odnosu na zadnje popise, hrvatski izbornik u nacionalnu vrstu nije pozvao niti Ivana Santinija i Franka Andrijaševića.

Čačić je u srijedu navečer podijelio momčad na dvije ekipe. Jednoj je dao markere. Podijelivši momčad u dvije skupine Čačić je dao naslutiti u kojem će sastavu Hrvatska istrčati protiv Kosova. I iznenadio. Ne mora značiti, ali čini se da će u prvoj postavi zaigrati Duje Čop, dok će na klupi ostati Kalinić i Kramarić.

Image
Image

28.08.2017. , Zagreb - Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije u hotelu As, uoci kvalifikacijske utakmice za SP u Rusiji protiv Kosova. Borna Barisic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Mario Mandžukić je najsigurnija opcija za vršak napada. U veznom redu bi trebali igrati sva trojica najkreativnijih hrvatskih igrača: Modrić, Rakitić i Kovačić, dok će Badelj, izgleda, na klupu. A na najdeficitarnijoj poziciji hrvatske reprezentacije, lijevom beku, trebao bi zaigrati Josip Pivarić, a alternativa će mu biti Osijekov kapetan Borna Barišić. Još uvijek je teško reći koja će točno biti postava i formacija hrvatske reprezentacije, ali prema viđenom to bi možda moglo ovako izgledati:

Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić – Kovačić, Modrić – Čop, Rakitić, Perišić – Mandžukić.


Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo