VATRENI MOGU POČETI OTVARATI ŠAMPANJCE: / Nećete vjerovati gdje bi se mogao igrati Euro sljedeće godine

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen...

2.11.2020.
20:25
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Europska nogometna federacija (UEFA) razmišlja o organizaciji Europskog prvenstva idućeg ljeta samo u Rusiji, a ne u 12 država kao što je bio izvorni plan, objavio je Le Parisien. EURO se prvotno trebao održati ovoga ljeta u 12 država, međutim zbog pandemije koronavirusa, natjecanje je pomaknuto za godinu dana.

Međutim, kako se zdravstvena situacija u Europi sve više komplicira, strahuje se kako organizacija EP-a u 12 zemalja neće biti moguća. Nagađa se i kako bi idućih dana Baku mogao ostati bez domaćinstva zbog ratnog sukoba između Azerbajdžana i Armenije u u regiji Nagorno-Karabah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a prema Le Parisienu najozbiljniji je onaj o organizaciji EURO-a u Rusiji koja se već prošlog ljeta ponudila za domaćinstvo, no UEFA je odgodom kupila vrijeme koje polako ponovo curi.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

11.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Liga nacija, 3. kolo, skupina 3, Hrvatska - Svedska. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Treba se igrati u 12 zemalja

Iza Rusije je odlično organizirano svjetsko prvenstvo 2018. godine, a to je prvenstvo koje će Hrvatska zauvijek pamtiti i mjesto velike sreće za Vatrene koji su baš na tom Mundijalu uzeli srebrnu medalju. Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je priopćio Kremlj redovito se preispituju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija će na EP-u igrati u skupini D zajedno s Engleskom, Češkom, te pobjednikom susreta Srbija - Škotska. Utakmica protiv "Gordog Albiona" na raspredu je u Londonu, a iduće dvije utakmice svjetski doprvaci bi trebali igrati u Glasgowu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo