Repovi prošlosti

VARAO, PA PLATIO: Slavni Brazilac ‘pljunuo’ tri milijuna eura da ne ode u zatvor

Brazilski nogometni stručnjak Luiz Felipe Scolari (66) platio je portugalskim poreznim organima tri milijuna eura neplaćenog poreza kako bi izbjegao sudsku tužbu i mogući odlazak u zatvor.

Scolari je vodio portugalsku reprezentaciju od 2003. do 2007. godine i osvojio drugo mjesto na Europskom prvenstvu 2004., te igrao polufinale SP-a dvije godine kasnije. U tom razdoblju, međutim, očito nije vodio računa o plaćanju poreza. Iz Državnog odvjetništva u Portugalu potvrdili su da je Scolari dugovao porez za zaradu od prava na korištenje svoga imena i lika.

Platio cijeli iznos i kamate

Brazilski stručnjak, koji trenutačno vodi kineski Guangzhou Evergrande, pristao je platiti cijeli iznos kao i obračunatu kamatu nakon čega je istraga protiv njega obustavljena.

“Nikada nisam varao na porezu. U svakoj sam zemlji korektno ispunjavao porezne prijave i prijavljivao prihode,” poručio je Scolari prošle godine kada je istraga pokrenuta.

Scolari je, podsjetimo, 2002. odveo Brazil do naslova svjetskog prvaka, ali lanjsko Svjetsko prvenstvo u svojoj domovini ne pamti po dobrom. Njegovu je reprezentaciju u polufinalu Njemačka isprašila s nevjerojatnih 7:1.

Povratak na Net.hr