JUVENTUS - LYON 2:1 / (Ukupnih 2:2): Lyon je senzacionalno izborio četvrtfinale Lige prvaka; Nezapamćena drama u Torinu

Image
Foto: Profimedia

Drama u Torinu, Lyon je u četvrtfinalu

7.8.2020.
22:54
Profimedia
VOYO logo

JUVENTUS - LYON 2-1 (Ukupnih 2:2)

Strijelci: 0-1 Depay (12-pen), 1-1 Ronaldo (43), 2-1 Ronaldo (60)

JUVENTUS: Szczesny - Cuadrado (Danilo 70), De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić (Ramsey 60), Rabiot - Bernardeschi (Dybala 70, Oliveira 79), C. Ronaldo, Higuain

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LYON: Lopes - Denayer (Andersen 61), Marcelo, Marcal - Dubois (Tete 90+1), Caqueret, Guimaraes, Aouar (Mendes 90+1), Cornet - Ekambi (Reine-Adelaide 67), Depay (Dembele 67)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus - Olympique Lyonnais Rezultati uživo


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Lyona plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka iako su u uzvratnoj utakmici u Torinu izgubili od Juventusa s 2:1 (1:1). U prvoj utakmici odigranoj u Lyonu još 26. veljače Francuzi su slavili s 1:0 i prošli zahvaljujući golu u gostima. OVDJEmožete pogledati što se sve događalo u utakmici.

Image
JUVENTUS IZRAVNO NAŠTETIO DINAMU: /

Mamići se hvataju za glavu nakon povijesnog ispadanja Stare dame od Francuza

Image
JUVENTUS IZRAVNO NAŠTETIO DINAMU: /

Mamići se hvataju za glavu nakon povijesnog ispadanja Stare dame od Francuza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarrijeva sudbina zapečaćena

Francuski Lyon izbacio je Juventus Maurizija Sarrija, čija je trenerska sudbina zapečačena ispadanjem iz Lige prvaka. Lyon je sačuvao prednost iz prve utakmice, a ključnim se pokazao pogodak Depaya već u 12. minuti. Ronaldo je postigao dva gola, ali Lyon se pokazao u Torinu kao organiziranija ekipa.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su zadnjih pet mjeseci odigrali tek jednu natjecateljsku utakmicu, Francuzi su počeli hrabro i u 12. minuti došli do vrijednog gola u gostima. Bentancur je srušio Aouara, a sudac Zwayer uz pomoć VAR-a dosudio penal, iz kojeg je Nizozemac Memphis Depay "panenkom" doveo Lyon u vodstvo. Juve nije dobro reagirao na šokantni zaostatak, ali je ipak u 43. minuti došao do poravnja iz dvojbenog kaznenog udarca. Depay je sada bio tragičar jer je igrao rukom, a Cristiano Ronaldo ne griješi s 11 metara.

Image
Image

TURIN, ITALY - August 07, 2020: Cristiano Ronaldo of Juventus FC looks dejected during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Juventus FC and Olympique Lyonnais.,Image: 550806005, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no

Ronaldo zabio bombu s 30-ak metara

Drugi dio je počeo vrlo nervozno, a u 60. minuti Ronaldo je odapeo s 30-tak metara i pogodio same rašlje. Bio je to njegov ukupno 25. gol u osmini finala Lige prvaka. U 79. minuti sudac Zwayer je putem VAR-a provjeravao novi mogući penal za Lyon nakon što je srušen Dembele, no igra je nastavljena. Šest minuta prije kraja ozlijedio se veliki Juveov adut Dybala, koji je ušao u igru u 70. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Lyon's supporters celebrate in Lyon on August 7, 2020, after Olympique Lyonnais (OL) football team qualified for the quarter-finals of the Champions League despite losing 2-1 to Juventus in Turin. A goal up after winning February's first leg, French side Lyon will face Manchester City at the final tournament in Lisbon after drawing 2-2 on aggregate and going through on away goals.,Image: 550807768, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Dokraja je Juventus pokušavao, ali su se njihovi stihijski napadi razbijali o čvrtsu obranu Francuza, koji će tako imati čak dva predstavnika u četvrtinalu, iako su oni bili jedini koji nisu nastavili prvenstvo od svih Liga petice.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+6 - Gotovo je. Lyon je u četvrtfinalu.

90+4 - Gotova je utakmica na Etihadu. City je u četvrtfinalu. USKORO OPŠIRNIJE...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Kako je to blizu bilo! Silva je sjajno pokušao iz slobodnog udarca preko živog zida, a Courtois se morao ispružiti koliko je dugačak i širok, lopta je proletjela iznad grede.

80' - Nešto je više od 10 minuta do kraja utakmice u Engleskoj, a Real je sve dalje od četvrtfinala i sve više gube nadu Madriđani. Snage više nema, a Luka Modrić je na kraju još zaradio i žuti karton zbog starta s leđa na Kevina de Bruynea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - GOOOL i u Manchesteru: Gabriel Jesus postavlja 2:1 za Građane. OVDJE pogledajte njegov gol. Čovjek je igrač utakmice, a Varane tragičar, Napravio je dvije katastrofalne pogreške.

60' - GOOOL: Ronaldo u Torinu zabija za 2:1 Juvea. OVDJE pogledajte Ronaldov gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Odličan nastavak susreta, šanse se stvaraju na obje strane. U momčadi Cityja je raspoložen Sterling, a na strani Reala Luka Modrić čuva loptu i pokušava nešto napraviti, ali ne može podvaliti loptu, kreirati priliku. Iako se trudi...

46' - Počela su druga poluvremena. Nema promjena u sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Gotova su prva poluvremena i u Manchesteru i u Torinu.

43' - GOOOL: Idemo u Torino. Ronaldo je zabio za 1:1 iz penala. No, dugo će se još pričati o ovom. Domaćinu je poklonjen penal od strane neuvjerljivog suca Felixa Zwayera. Pjanić je šutirao iz slobodnog udarca, a Depay u zidu igrao rukom, ali tu nije bilo nikakve namjere, čak je i pitanje je li lopta pogodila u ruku nizozemskog napadača, sve je jako sumnjivo. Prilično navučena najstroža kazna iz koje je Ronaldo izjednačio na 1:1. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Pokušao je Cancelo izvan kaznenog udarca na gol gostiju, ali nije bilo veće opasnosti.

30' - Pao je City nakon prvoga gola, kao da su stali. Real se pak probudio i traži taj preokret rezultata i prolazak u četvrtinu finala Lige prvaka. Jesus je sad osvojio jednu loptu po desnoj strani, ali nisu to adekvatno iskoristili njegovi suigrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - GOOOL: Na Etihadu su pala već dva gola. Benzema je uzvratio. Rodrygo je sjajno probio desnu stranu i ubacio idealno na vrh peterac, a tamo je Benzema najviše skočio i zabio za 1:1. OVDJE pogledajte fantastičnu akciju Reala za gol glavom Francuza.

21' - Velika prilika za Real! Kroos je odlično našao Benzemu koji se sjajno oslobodio Laportea, ali njegov udarac Ederson sjajno odbija u korner

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Raheem Sterling igra strašno! Sada se okušao s 30-ak metara preko nekolicine igrača pod pokušati zakucati pod prečku i činilo se kao da će mu poći za rukom, odnosno, nogom, no ostalo je 1:0 na Etihadovom semaforu. City daleko, daleko raspoloženiji od gostiju iz Madrida koji ne znaju što ih je snašlo.

14' - Pokušao je Modrić s ruba šesnaesterca, ali lopta ide visoko preko gola. Napad za City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' - Umalo novi kiks Realove obrane. Sad je Eder Militao zakomplicirao situaciju u svojem šesnaestercu bez ikakve potrebe i sasvim glupo, Sterling mu je bio na leđima, ali je Englez napravio prekršaj.

12' - Depay je zabio za Lyon iz penala za 1:0. Francuzi sad vode ukupnih 2:0. Težak, još teži sad posao imaju Talijani. OVDJE pogledajte vodeći gol Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9': GOOOL: Sterling je zabio za 1:0 nakon katastrofalne pogreške. OVDJE možete vidjeti gol Cityja. Kraljevi su u bezizlaznoj situaciji. Ovo je sad za njih nemoguća misija.

6' - Kevin de Bruyne probao je udarac s nekih 17 metara, bilo je to silovito, ali otišlo je od nekog u bloku Reala u korner. De Bruyne ubacuje, no nitko od 'građana' nije bio na pravom mjestu da tu priliku iskoristi i rano poveća svoju ukupnu prednost.

2' - Real se odmah bacio na glavu. Hazard je bio u prilici, ali nema od toga ništa.

1' - Počele su utakmice i u Manchesteru i u Torinu. Real bez kapetana Ramosa traži preokret rezultata iz Madrida, susreta u kojemu je City slavio 2:1, dok Stara dama s Ronaldom lovi pobjedu veću od 1:0.

19.57 - Što se tiče druge večerašnje utakmice, Juventus lovi zaostatak od 1:0 iz Francuske. Gol Lucasa Tousarta bio je dovoljan da Lyon slavi u prvoj utakmici prije nego što je pandemija koronavirusa zaustavila nogomet. Neće ovo biti niti malo lagan posao za Staru damu. Naime, Sarri je i dalje bez Mattie De Sciglia, a izvan momčadi morao je ostaviti i Douglasa Costu zbog ozljede koju je zadobio protiv Udinesea. Također neće biti Khedire.

19.49 - Potvrđeni su sastavi. Guardiola je odlučio Ryada Mahreza ostaviti na klupi protiv Reala. Zidane se, pak, odlučio s Hazardom u prvih 11. Luka Modrić je očekivano u sastavu Kraljeva.


Zinedine Zidane još nije prelomio hoće li u Manchesteru koristiti od prve minute fantastičnog Edena Hazarda. Belgijac je imao iznimno teško prvu godinu u Madridu.

Hazard imao problema, ali je spreman

Prilagodba, pa dvije teže ozljede i operacija, opasno su mu poremetili ritam i teško hvata formu sa kojom bi mogao činiti razliku na terenu i, uostalom, zbog čega je i doveden. Puno će u taktičkom smislu ovisiti od Zidaneovoj odluci hoće li igrati sa 3 ili 4 veznjaka. No, možemo pretpostaviti da će Real u ovom dvoboju biti ofenzivan jer hvata rezultat.

"Hazard unatoč svemu ima samopouzdanja i u dobroj je formi. Imali smo dosta vremena pripremiti se za ovu utakmicu i mislim da je spreman", izjavio je Zinedine Zidane na jučerašnjoj presici, koji je iz sastava za današnju utakmicu "izbacio" Garetha Balea koji niti nije doputovao sa suigračima u Manchester.

Odnosi između Zidanea i Balea nisu na razini

Svima je već odavno jasno kako odnosi između Zidanea i Balea nisu na razini, ali da je tako loše teško je povjerovati... U stvari, čini se kako je ovo posljednja kap koja je prelila ionako već do vrha punu čašu strpljenja čelnika Reala, Bale će ovog ljeta doslovno odletjeti sa Santiago Bernabeua, Real će pristati na sve samo da se riješi problematičnog i preskupog Velšanina koji svojim ponašanjem daje povod šefovima na Santiago Bernabeu da ga se riješe...

Zinedine Zidane nije uspio izbjeći pitanja oko Balea. Odgovorio je vrlo kratko...

'Imao sam razgovor u četiri oka s Baleom, ali neke stvari jednostavno moraju ostati u svlačionici'

"Ne mogu vam reći ništa konkretno. Poštujem Balea kao i sve igrače", započeo je Zidane te na insistiranje novinara dodao:

"Imao sam razgovor s njim u četiri oka, ali neke stvari jednostavno moraju ostati u svlačionici između trenera i igrača, molim vas da to poštujete, jer to je sve što vam mogu reći. On je igrač Real Madrida i to treba poštovati", prenosi madridski AS Zidanove riječi.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo