[FOTO] VARAŽDIN - RIJEKA 1:2: / Riječani nakon dramatičnog preokreta i gola u 92. u četvrtfinalu

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka je prošla Varaždin s(p)retno

16.12.2020.
17:52
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Osmina finala hrvatskog Kupa; Gradski stadion Varaždin

VARAŽDIN - RIJEKA 1:2

VARAŽDIN: Zelenika - Drožđek, Posavec, Benko, Senić, Obregon, Đurasek, Stolnik, Tkalčić, Pellumbi, Daničić

RIJEKA: Nwolokor - Galović, Murić, Čerin, Menalo, Štefulj, Tomečak, Capan, Smolčić, Lončar, Kulenović

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Rijeke u srijedu su poslijepodne u Varaždinu uspjeli izboriti četvrtfinale hrvatskog Kupa, nakon što su u dramatičnoj utakmici uspjeli preokrenuti 1:0 u 1:2 i proći u daljnju fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

[FOTO] VARAŽDIN I RIJEKA U LOVU NA ČETVRTFINALE KUPA: Rovovska bitka u Varaždinu

Image

[FOTO] VARAŽDIN I RIJEKA U LOVU NA ČETVRTFINALE KUPA: Rovovska bitka u Varaždinu

Murić kreirao pobjednički gol

Junaci pobjede sastava Simona Rožmana bili su fantastični Robert Murić i Luka Menalo. Jedan je sjajno na lijevoj strani ispremiješao obranu domaćina i poslužio Menala, koji je zabio za slavlje. Murić je u posljednjih 20 minuta susreta bio kolosalan, vukao je sve konce igre, bio motor pokretač svega u Rijeci...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 78. minuti Nino Galović zabio je za 1:1 i time anulirao pogodak Varaždina u 39., odnosno preporođenog Ivana Posavca, veznjaka koji je odličnim skokom na 8 metara pogodio glavom ravno u mrežu. Lopta je bila ubačena iz desnog kornera.

Posavec zabio svoj drugi uzastopni gol u seniorskoj karijeri

Inače, kad je bivši trener Varaždina Samir Toplak gostovao nedavno u jednom nogometnom podcastu, rekao je kako Posavec nikad nije zabio gol kao senior. I onda je on zabio dva pogotka zaredom za svoja prva dva gola u seniorskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to čudna utakmica u kojoj smo imali i VAR provjere, a u kojoj su iz igre zbog ozljeda morala izaći čak tri igrača, dva Rijeke i Obregon iz Varaždina. Simonu Rožmanu prvo se bio ozlijedio Tomečak koji je nosio do trenutka izlaska u 12. minuti kapetansku traku, a nakon njega ozlijedio se i Filip Braut, nogometaš koji ga je zamijenio. I unatoč svim problemima, Rijeka je uspjela nekako "na mišiće" pobijediti.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA.

92' - GOOOOL: Murić, fantastični Murić je sve napravio i dodao za gol za 2:1. Povijest se ponavlja. Robert Murić je sve dobro napravio i odigrao dvostruko proigravanje s Menalom koji zabija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 3 minute sudačke nadoknade, isto kao u prvom dijelu.

90' - Murić prolazi jednog, drugog i trećeg... Ali ne i četvrtog...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Odličan centaršut Murića, nema gola, završila je lopta na nozi Luke Menala koji je klizećim startom pokušao stići ubačenu loptu. Pametan i dobar pokušaj Murića, Rijeke općenito...

87' - Povlačenje Štefulja za žuti, Tkalčića nije smio tako vući za dres. Iako, da mu je pobjegao, bilo bi opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Murić je sad pokušao iščeprkati jednu loptu, ali nije uspio.

82' - Odlična obrana Zelenike, opasan je to bio pokušaj gostiju, udarac s nekih 18 metara ravno u njega ljevicom Murića posred gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - GOOOL: Nino Galović zabija za 1:1. On je također kao i Posavec pogodio drugu utakmicu zaredom. Bio je strijelac za Rijeku protiv Dinamam u nedjelju.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Greda Arsenića! Kako je to bilo blizu, steže se obruč oko Olivera Zelenike. Tibor Halilović je ubacio s desne strane, majstorski je to bilo od njega, ali Arsenić s pet metara ne pogađa u mrežu.

75' - Štefulj je pokušao ubaciti s lijeve strane, ali odbija to obrana Varaždina u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Devet igrača Varaždina vratilo se u obranu, samo je Benko ostao naprijed. Ubačaj s lijeve strane, ali ništa od toga.

68' - Obregon šepajući napušta travnjak. On je treći igrač na utakmici koji je zbog ozljede mora van igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Žuti karton dobio je Stjepan Lončar iz Rijeke. Nesvakidašnja situacija. Zaradio je jednu posjekotinu i žuti karton potom.

55' - Nwolokor izlazi i čisti jedan pokušaj ubačaja Varaždinaca. Sad su nešto i izradili, nakon ubacivanja igrača iz obrane prema naprijed. Stvorili su višak na lijevoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Zelenika ispucava loptu za novi napad Varaždina. Pokušaj napada bolje rečeno...

52' - Opet imamo VAR situaciju. Čekamo rješenje. Ništa od toga, napad je za Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Rijeka napada, gradi napad od zadnje linije.

48' - Kulenović je zakazao u 6. i 8. minuti, a Menalo u 18. Nakon toga, sve je pošlo po zlu za Rožmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Rijeka strpljivo gradi napad preko Murića.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+3 - Gotovo je prvo poluvrijeme. Nakon što su Riječani bolje otvorili utakmicu s dvije prilike Kulenovića kao i Menala, Simonu Rožmanu prvo se ozlijedio Tomečak koji je nosio do trenutka izlaska u 12. minuti, a nakon njega ozlijedio se i Filip Braut, nogometaš koji ga je zamijenio. No, iako igra Rijeke nije pala, jedna odlično ubačena lopta iz kornera i majstorski skok Ivana Posavca koji je preporođen, doveli su do iznenađujućeg vodstva Varaždinaca na svom terenu.

Image
Image

16.12.2020., stadion Andjelko Herjavec, Varazdin - Hrvatski nogometni kup, osmina finala, NK Varazdin - HNK Rijeka. Ivan Posavec Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

45' - Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

39' - GOOOL: Posavec nakon kornera zabija glavom za 1:0. Fantastičan skok na 8 metara ravno u mrežu. Lopta je bila ubačena iz desnog kornera. Inače, kad je bivši trener Samir Toplak gostovao nedavno u jednom nogometnom podcastu, rekao je kako Posavec nikad nije zabio gol kao senior. I onda on sad zabije dva zaredom za svoja prva dva gola u seniorskoj karijeri. Kakva priča...

38' - U Varaždinu je trenutno samo 1 stupanj. Bio je sad to jubilarni deseti prekršaj na utakmici, Rijeka ih ima 6, Varaždin 4.

36' - Varaždin ima napad. Lopta je ubačena na Obregona, Tkalčić mu je bacio loptu, ali Obregon nije uspio izboriti korner. Napad je za Rijeku sad.

29' - Ništa od penala. Lovrić je procijenio kako intenzitet nije bio dovoljan za pokazati na bijelu točku. Ipak, Rijeka će ostati bez Filipa Brauta koji se u duelu s Domagojem Drožđekom ozlijedio. On je drugi igrač Rijeke koji se ozlijedio u ovoj utakmici.

28' - Evo nam i druge sumnjive situacije u dvoboju. Zdenko Lovrić pogledat će situaciju u 16 metara putem VAR-a. Filip Braut navodno je srušio jednog od nogometaša Varaždina. Usporena snimka pokazuje da je to Domagoj Drožđek.

25' - Konsolidirao se Varaždin i sad momčad Zorana Kastela i Darija Jerteca igra puno bolje, Rijeka više nema toliki posjed. Puno obrani pomažu veznjaci poput Ivana Posavca.

20' - Simon Rožman više uz aut liniju, pokazuje kako da se kreću igrači njegove momčadi.

18' - Menalo je probao udarac, treći Riječki, ali odlazi to iznad gola. Luka Menalo drugi je najbolji strijelac hrvatskog nogometnog kupa u ovoj sezoni.

16' - Varaždin se brani u formaciji 5-4-1. Samo je Benko ostao nešto istureniji naprijed. Evo sad akcije, Lončar proslijeđuje jednu loptu naprijed, opasno je to na 16 metara, ali ipak ništa. Napad je za Varaždin. Stolnik ide na dugu loptu, skok Obregona. Ništa, brza je kontra sad za Rijeku. No, vraćaju se u obranu Varaždinci.

15' - Ubačaj iz kuta za Rijeku. Prošla je lopta sve, išla baš na prvu vratnicu...

12' - Evo i najavljene izmjene. Tomečak ide van, Braut ulazi na poziciju desnog beka. On je izdanak riječke omladinske škole.

10' - Kapetan Rijeke u ovom dvoboju Tomečak pokušao je izboriti ubačaj iz auta, ali ništa. Lopta je za Varaždin. Deset je minuta igre u Varaždinu, Rijeka je nešto bolja, imaju dvije prilike Kulenovića. Čini se kako se Tomečak ozlijedio i kako će morati van iz igre. Sprema se igrač s brojem dva Braut Filip.

9' - Ima li penala, Lovrić se nije oglasio. Inače, na ovoj utakmici ima pomoć VAR sobe. Gusto je bilo u petercu Varaždina, činilo se kako će Kulenović pogoditi jer je imao zamah i situaciju, ali čisti to obrana domaćina.

8' - Lopta ide na Menala, ali oko njega su dvojica.

7' - Prvi udarac na utakmici, kao da smo prozvali aktere dvoboja. Sandro Kulenović sjurio se po lijevoj strani i tukao, otišlo je to pored vratnice. Bio je to bijeg nogometaša koji je ove sezone stigao u Rijeku na posudbu iz Dinama i eksplodirao.

6' - Još uvijek čekamo na prvi pravi udarac, prvu pravu prijetnju za obje strane.

1' - Počela je utakmica u Varaždinu. Početni udarac izveo je kolumbijski napadač Jorge Obregon, Varaždin kreće s centra.

15.53 - Još nas malo dijeli do utakmice Varaždina i Rijeke.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo