HAJDUK NAKON PROVJERE VAR-A DOBIO TRI PENALA: / Splićani uvjerljivom pobjedom u Varaždinu otvorili HNL proljeće

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Splitsku momčad u vodstvo je doveo Jradi, a pobjedu su iz kaznenih udaraca potvrdili Mijo Caktaš i Samuel Eduok

2.2.2020.
16:53
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

20. kolo Prve HNL

Stadion NK Varteks, Varaždin, 15:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin - Hajduk

0:3

VARAŽDIN: Nevistić,Tkalčić, Stolnik, Novoselec, Špičić, Đurasek, Roca, Glavina Do., Posavec, Glavina De., Drožđek

HAJDUK: Posavec, Radić, Vučur, Ismajli, Tahiraj, Hamza, Jradi, Juranović, Jairo, Caktaš, Eduok

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici 20. kola Prve HNL u nogometaši Hajduka su kao gosti pobijedili Varaždin sa 3:0, a utakmica je ušla u povijest jer je po prvi puta došlo do VAR-provjere u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je nakon 189 dana u Varaždinu ostvario prvu pobjedu na gostovanjima, a kuriozitet je da je tu zadnju pobjedu ostvario upravo protiv Varaždina.Tada je Hajduk vodio Damir Burić, kojeg je na klupi Bilih naslijedio Igor Tudor, koji je osvajanjem tri boda na gostovanju proslavio povratak na klupu Hajduka koji je svoj zadnji trofej hrvatski Kup osvojio 2013. godine kada ga je vodio sadašnji trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[FOTO] TORCIDA U VARAŽDINU PROSVJEDOVALA PROTIV VAR-A: /

Na kraju VAR donio Hajduku tri penala

Image
[FOTO] TORCIDA U VARAŽDINU PROSVJEDOVALA PROTIV VAR-A: /

Na kraju VAR donio Hajduku tri penala

Dominacija u startu

Splićani su bolje otvorili utakmicu i u 13. minuti Caktaš puca s 20 metara a vratar Nevistić kratko odbija loptu do natrčalog Eduoka koji iz blizine pogađa stativu. U 16. minuti prvi put u povijesti HNL-a sudac Tihomir Pejin prekida utakmicu i nakon pregleda VAR-a dosuđuje kazneni udarac nakon igranja rukom Denisa Glavine u svom kaznenom prostoru.

Udarac s bijele točke kapetana Hajduka Mije Caktaša brani vratar domaćih Nevistić koji je zaustavio i opasan udarac Caktaša u 27. minuti. Sjajni Nevistić bio je nemoćan u 31. minuti u kojoj Jaira na pet metara od gola pronalazi Eduoka kojemu nije bilo teško pogoditi mrežu, ali je nakon intervencije sudaca iz VAR sobe Pejin zbog nedozvoljenog položaja strijelca poništio pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak svoju terensku premoć Hajduk je materijalizirao u 42. minuti u kojoj je je Jairo izveo "kratki korner" s Tahirajem i sa desetak metara neobranjivo pogodio mrežu domaćih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najizgledniju priliku za izjednačenje Varaždin je imao u posljednjim trenucima prvog dijela kada lopta nakon slobodnog udarca Drožđeka završila pored stative.

Još dva penala

Hajduk je najbliže povećanju vodstva bio u 54. minuti kada Tahiraj udarcem iz blizine pogađa gredu. Ipak terensku prednost Hajduk je realizirao u 72. minuti u kojoj je sudac Pein po treći put potražio pomoć VAR-a nakon kojeg je po drugi put pokazao na bijelu točku nakon što je Stolnika, koji je bio u skoku, lopta pogodila u ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog puta siguran realizator je bio Mijo Caktaš. U trećoj minuti sudačke nadoknade i po četvrti puta je upotrijebljen VAR, a Hajduk je dobio i treći kazneni udarac na utakmici iz kojeg Eduok postavlja konačan rezultat utakmice i potvrđuje 11. prvenstvenu pobjedu Hajduka ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nepotpunog 20. kola na vrhu tablice je Dinamo sa 50 bodova, a drugoplasirani Hajduk ima 38, odnosno četiri više od trećeplasirane Rijeke koja ma 34 boda, dok je četvrti Osijek, uz utakmicu manje, sakupio 33 boda. Novim porazom momčad Varaždina sa samo 12 osvojenih bodova drži posljednje mjesto na tablici, ali isti broj bodova ima i pretposljednja Istra 1961.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Na samom kraju utakmice još je jednom VAR-provjerom utrvđeno da je Hajduk zaslužio penal. Ovaj je put precizan bio Eduok i nije više ostalo vremena. Uvjerljiva pobjeda Hajduka 3:0 u Varaždinu.

72' Novi gol za Hajduk zabio je Mijo Caktaš. Opet je radio VAR koji je donio Hajduku novi penal. Ovaj put je precizan bio Caktaš i to je 2:0 za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Tahraj je pogodio okvir gola vrlo dobrim udarcem. Sreća za Varaždin da je ostalo samo 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Krenuli smo u drugo poluvrijeme.

HT Gotovo je prvo poluvrijeme. Hajduku je poništen pogodak i promašili su penal, ali mora se priznarti da Splićani zasluženo vode u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Konačno je Hajduk u vodstvu. Zabio je Jradi nakon uigrane akcije Hajduk a lijeve strane. Nevistić ovaj put nije mogao ništa napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' Edouk gura loptu u mrežu. Jairo mu je asistirao s lijeve strane, a napadač Hajduka zabio, no neće od toga biti ništa. VAR je pokazao da gol nije regularan i ostaje 0:0.

26' Novi opasan udarac Caktaša s ruba kaznenog prostora, ali Nevistić je izvadio to da ne uđe pod gredu. Zasad varaždinski vratar dominira na ovom susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' Pejin je pogledao VAR zbog jedne situacije i dosudio penal za Hajduk zbog igranja rukom. Nevistić je obranio Caktašev udarac s bijele točke.

13' Velika prilika za Hajduk. Caktašev udarac obranio je Nevistić, a naletio je na loptu Eduok i pogodio stativu. moglo je tu lako biti 1:0 za Bile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Đurasek je ispramiješao obranu Hajduka, ali nije stigao uputiti udarac na gol jer mu je Vučur ušao u blok.

1' Počela je utakmica u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hajduk s drugog mjesta na ljestvici kreće u HNL proljeće. Novi trener Igor Tudor ostao je bez jednog od najboljih igrača Filipa Bradarića, a prvi test je gostovanje kod Varaždina koji vodi također nekadašnji trener Hajduka Luka Bonačić. Hajduk ove sezone u dvije utakmice nije imao problema s Varaždinom. Splićani su slavili 2:0 i 3:0 protiv Varažinaca.

Utakmicu Varaždina i Hajduka pratite uživo na portalu Net.hr.

Novi sustav igre

Tudor je uoči nastavka sezone održao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na pripreme te najavio planove za proljeće.

“Generalno sam zadovoljan s pripremama i veselim se utakmici s Varaždinom. Igramo vani protiv starog prijatelja Luke. bit će to baš lijepo. O Luki Bonačiću sve najbolje imam za reći. Imamo dobar odnos. Ali želim mu ostanak u ligi i poraz u nedjelju”, rekao je Tudor pa se osvrnuo na transfer Filipa Bradarića koji je otišao iz Hajduka.

“Sretan sam u Hajduku svake minute otkad sam tu. Vezano za Bradarića kojeg smatram jako kvalitetnim igračem i kvalitetnom osobom, mislimo da ćemo s tom odlukom profitirati kao klub. Nismo još u mogućnosti zadržati sve igrače i dovesti one koje želimo, rekao je Tudor.

Novi trener Hajduka donio je i novi sustav u kojem će igrati formaciju 3-4-3 s takozvanim wing-backovima.

“Promijenio sam malo stil igre, mislim da nam odgovara po karakteristikama igrača. u budućnosti ćemo transfere raditi po karakteristikama igrača koji nam odgovaraju u tom sistemu. to su pozicije u kojima se dosta igrači troše. Želimo kontrolirati loptu, ali ne želimo biti Barcelona”, rekao je Tudor pa otkrio zašto Hajudk nije doveo napadača u prijelaznom roku.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo