GORICA U ZAVRŠNICI DEMOLIRALA VARAŽDIN: / Pet komada u mreži domaćina za prve ovosezonske HNL bodove

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Goričani su u samoj završnici zabili dva komada za prva tri boda u novoj sezoni. Doka je pogodio za 3:1, a Čanađija za 4:1 i kraj priče. Točku a i stavio je Mudrinski golom za 5:1

14.8.2020.
21:50
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici 30. nogometnog prvenstva Hrvatske Gorica je kao gost svladala Varaždin sa 5:1.

Goricu je u vodstvo doveo Špikić (38'), na 1:1 poravnao je Đurasek (62'), no pobjedu gostima osigurali su Mudrinski (81', 90+4'), Doka (89') i Čanađija (90+1').

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su domaći imali sjajnu priliku u 19. minuti kada je Kahlina prvo obranio pokušaj Drožđeka sa 10-ak metara, a potom je Obregon promašio loptu na dva metra od praznih vratiju na odbijancu, gosti su bili opasnija momčad u prvom poluvremenu, a tu svoju bolju igru okrunuli su i vodećim pogotkom u 38. minuti. Kalik je poslao okomitu loptu u kazneni prostor Varaždina za Dvornekovića koji je potom vratio u sredinu gdje je natrčao Špikić i zatresao mrežu.

Image
DINAMO POTIHO DOVEO JEDNOG OD NAJPERSPEKTIVNIJIH IGRAČA U HRVATSKOJ: /

Trebao je otići u Osijek, no sve se prekrenulo u zadnji čas

Sjajan potez Đuraseka

Varaždin je poravnao sjajnim pogotkom Đuraseka iz 62. minute, on je sa 25 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Kahline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u samoj završnici dvoboja Gorica je s četiri pogotka stigla do uvjerljive pobjede. Prvo je u 81. minuti Steenvoorden krenuo u pohod prema suparničkom kaznenom prostoru, odigrao dupli pas s Ndiayeom, a zatim poslužio Mudrinskog kojemu nije bilo teško zatresti mrežu. U 89. minuti je ubačaj Doke s desne strane pogodio Novoseleca i završio iza leđa iznenađenog Zelenika, da bi u sudačkoj nadoknadi Gorica postigla još dva gola preko Čanađije i Mudrinskog.

U subota će igrati Rijeka - Šibenik (17.55 sati) i Osijek - Slaven Belupo (20.05 sati), dok će u nedjelju na travnjak Hajduk - Istra 1961 (17.55 sati) i Dinamo - Lokomotiva (20.05 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa


1. KOLO PRVE HNL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin - Gorica 1:5

Varaždin: Zelenika, Novselec, Stolnik, Tkalčić, Urata, Đurasek, Senić, Kolarić, Drižđek, Obregon, DelićGorica: Kahlina, Steencoorden, Krizmanić, Čabraja, Muhammed, Kalik, Babec, Hamad, Dvorneković, Špikić, Ndiaye

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT I gotova je priča u Varaždinu. Goričani su u samoj završnici zabili dva komada za prva tri boda u novoj sezoni. Doka je pogodio za 3:1, a Čanađija za 4:1 i kraj priče. Točku a i stavio je Mudrinski golom za 5:1.

82' Opet vodi Gorica, Mudrinski je zabio gol!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Kakav pogodak Nevena Đuraseka! Zabio je iz daljine fantastičnim, jakim i preciznim udarcem za poravnanje rezultata u Varaždinu. Svaka čast!

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Gotovo je prvo poluvrijeme

38' Vodi Gorca. Špikić je zabio gol nakon odlične asistencije Dvornekovića koji je izbjegao zaleđe i sjajno ubacio. Imamo prvi pogodak u novoj HNL sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' Uzvraća sad Gorica. Ndiaye je bio u sjajnoj šansi, ali pored gola je otišao njegov udarac. U sljedećoj je akciji pao i pokušao iznuditi penal, no sudac je procijenio da je simulirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' U sjajnoj se šansi našao Drožđek koji je pucao iz stopostotne pozicije, Kahlina je obranio, a Obregon je mogao zabiti odbijanac, no promašio je loptu. Najbolja je ovo prilika dosad na susretu.

11 ' Nakon poletnih desetak minuta nema većih uzbuđenja na utakmici koja se igra bez gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica u Varaždinu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo se ni okrenuli, a HNL je već ušao u novu sezonu. Danas u 20 sati dvobojem Varaždina i Gorice počinje nova sezona našeg prvenstva.

Samo tri tjedna od kraja protekle sezone sastaju se dvije momčadi koje su odigrale stvarno dobar kraj sezone. Momčadi su to čiji su treneri Samir Toplak i Valdas Dambrauskas bili sjajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vremena nije bilo puno, tek je deset dana prošlo otkako smo se ponovno okupili nakon kratkog odmora. U zahtjevnim smo vremenima za svaki klub, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelome svijetu. U nekim su ligama prvenstva završila jedan vikend, a sljedeća počela već vikend nakon. I mi treneri moramo se prilagoditi na to, više analizirati, prilagoditi trenažni proces. Ipak, mislim da krećemo u dobroj, pozitivnoj atmosferi i raspoloženju i jedva čekamo utakmicu pred nama", rekao je uoči utakmice trener Gorice Valdas Dambrauskas.

Utakmicu Varaždina i Gorice pratite na portalu Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo