URUGVAJ - PORTUGAL 2-1: / Sjajni Cavani zabio dvije golčine za četvrtfinale protiv Francuza, nakon Messija i Ronaldo ide kući

Image
Foto: AFP

Urugvaj je u četvrtfinalu SP-a u kojem će igrati protiv Francuske

30.6.2018.
21:53
AFP
VOYO logo

SP, OSMINA FINALA TURNIRA, SOČI - OLIMPIJSKI STADION FIŠT, GLAVNI SUDAC UTAKMICE: CESAR PALAZUELOS

URUGVAJ - PORTUGAL 2-1

URUGVAJ: Muslera - Laxalt, Godin, Giménez, Caceres - Torreira, Vecino, Nandez - Bentancur - Cavani, Suarez

PORTUGAL: Rui Patricio - Raphaël Guerreiro, Fonte, Pepe, Ricardo Pereira - Joao Mario, Adrien Silva, Carvalho, B. Silva - Ronaldo, Guedes

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Cavani (7'), 1-1 Pepe (55'), 2-1 Cavani (62')

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Urugvaja plasirali su se u četvrtfinale SP u Rusiji nakon što su u subotu u Sočiju u osmini finala pobijedili Portugal sa 2-1 (1-0), te će 6. srpnja u Nižnji Novgorodu igrati protiv Francuske, koja je svladala Argentinu sa 4-3 (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice i velike pobjede Urugvajaca bio je dvostruki strijelac Edinson Cavani u 7. i 62. minuti, a za Portugal je zabio glavom Pepe u 55. minuti. Cristiano Ronaldo je odigrao očajnu utakmicu u kojoj je ostao bez ijedne bolje prilike pred golom, pa tako nakon Messija i on ide kući. Više o utakmici osmine finala između Francuske i Argentine možete pročitati u linku dolje.

FRANCUSKA – ARGENTINA 4-3:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti i da je u 74. minuti Cavani zbog ozljede morao napustiti igru, ali poslije utakmice je rekao kako nije teže ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme počelo je dalekometnim pokušajem Raphaela Guerreiroa, no nije bio precizan, pa je lopta završila na tribini. Uslijedila je dobra akcija Portugalaca, nakon koje je lopta završila u korneru, a onda je pao gol za prvaka Euerope. Izvođač je bio Ronaldo, koji je proslijedio za Guerreira, a on savršeno precizno ubacio na peterac i ondje pronalazi nečuvanog Pepea koji, u 55. minuti, pogađa glavom za 1-1...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, utakmica nije dugo bila u egalu, jer u 62. minuti Edinson Cavani majstorski zabija u suprotan kut s ruba kaznenog prostora i vraća Urugvaj na gol prednosti! Portugalci su pokušali oštrim udarcem Guerreira koji je završio prego grede. Uslijedio je tužan trenutak za sve ljubitelje nogometa i lika i dijela ovog nogometnog genijalca, jer je Cavani s bolnom grimasom na licu morao napustiti igru! A s terena ga je ispratio Ronaldo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je desetak minuta opsjede gola Urugvajaca od strane Portugalaca. Prijetili su Quaresma, Fernandes, a iz daljine je pokušao i Ronaldo, no niti jedan udarac nije ugrozio Musleru.

Portugal je blizu poravnanju bio u i drugoj minuti sudačke nadoknade, ali Ronaldo je promašio s male udaljenosti, a na kraju je dobio i žuti karton zbog prigovora sucu i samo dokazao da ovo nije bila njegova večer. Priliku za popravni neće imati jer Portugal ide kući. Nisu Portugalci odigrali nešto posebno ovaj turnir, jedva su se plasirali u osminu finala, ali ovog puta nije išlo u nokaut fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - Bernardo Silva promašio je novu veliku priliku.

90' - Sudačka nadoknada je 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Ronaldu i društvu curi vrijeme, ubačaji sijevaju sa svih strana, ali još uvijek su Urugvajci u vodstvu. Sedam minuta je do isteka 90.

73' - Portugal traži gol i izjednačenje, hrabro napada prvak Europe, Bernarda Silvu ima svugdje od kad ga je izbornik stavio u sredinu u ovom dvoboju. U ovim trenucima bolja su momčad. Umjesto Cavanija u igri je Stuani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Čini se kako je Cavani teže ozlijeđen, šepa dvostruki strijelac u ovom dvoboju dok izlazi iz igre, čekamo zamjenu kod Urugvaja. Ovo je loša vijest za Urugvaj. Napadač PSG-a sam je tražio zamjenu. Izgleda da je otišao list noge. Vidjet ćemo hoće li Cavani biti spreman za četvrtfinale, odnosno koliko je teška njegova ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - ŠTO SU SAD PROMAŠILI PORTUGALCI?! Nakon ubačaja Guerreira ispala je lopta Musleri iz ruku, odnosno Bernardo Silva mu je izbio i promašio nebranjen gol. Zbog ovakvih promašaja se ispada s prvenstva, ovo se mora zabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - GOOOL za Urugvaj, odmah su se Urugvajci oporavili od primljenog gola! Imali su napad 'tri na tri', a Cavani je sjajnim udarce svladao Ruija Patricia. Novo vodstvo Urugvaja i ponovo teška zadaća stizanja rezultata za Portugal koji će sad sve adute baciti u napad. Ponovno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - GOOOL, Pepe je zabio glavom: Nakon kornera lopta je došla do Raphaëla Guerreira koji sjajnim centaršutom pronalazi Pepea. Portugalski je branič najviši u skoku i glavom pogađa za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME: Ronaldo je više pozicioniran prema golu, što bi značilo da se europski prvak baca na glavu.

45'+2: GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME U SOČIJU: Urugvajci su idealno proveli u djelo svoju taktiku, rano su zabili i onda su se povukli i bez problema obranili od pokušaja Portugala, koji, premda stalno opsjeda šesnaesterac Urugvaja, nije napravio nikakav značajniji potez kojim bi zabio gol i poravnao na 1-1. Morat će Portugalci u drugom dijelu zaigrati još otvorenije, što je prilika za Cavanija, Suareza i ostale.

44' - Luis Suarez ostao je ležati na travnjaku nakon jednog duela s Raphaëlom Guerreirom. Ponovljena snimka situacije pokazala je da je dobio udarac u leđa, a urugvajska se zvijezda uhvatila objema rukama za glavu. Meksički sudac Palazuelos nije sankcionirao simuliranje.

34' - Dočekao je Ronaldo slobodni udarac s idealne pozicije za njega, s nekih 19 metara, ali lopta završava u živom zidu. Urugvaj uglavnom igra na kontre, a s vrlo dobrom obranom takva taktika im za sad prolazi.

28' - Portugal je stalno pred vratima Urugvaja, ima i 63 posto posjeda lopte u svojim nogama, ali rezultat nije na njihovoj strani. Nisu dovoljno konkretni i hrabri prema naprijed, Godin dobro drži obranu Urugvajaca koja izgleda kompaktno, gusto, čvrsto.

22' - VELIKA PRILIKA ZA URUGVAJ: Suarez je iz slobodnog udarca, s nekih 20 metara, lukavo tukao po podu, a vratar Portugala Rui Patricio jedva to obranio, vršcima prstiju.

18' - Urugvaj još nije primio gol na ovom SP-u, golman Urugvaja Muslera do sad ima 7 intervencija.

16 - Urugvaj jako dobro pokriva Ronalda koji se još ne može razmahati, drži na udaljenosti vezne igrače Portugala i trenutno pod kontrolom drži čitav ovaj susret.

11' - Žele odmah odgovoriti Portugalci, Fonte je bio u petercu Urugvaja, ali nije dobro zahvatio loptu glavom. Seli se igra s jednog šesnaesterca na drugi, dinamično je počelo. Strahovali smo od taktičkog rata, ali rani gol Cavanija jamči nam otvoreniju utakmicu.

7' - GOOOL: Sjajno otvaranje utakmice za Urugvaj! Uzeo je loptu Luis Suarez, s boka nabacio u sredinu, gdje je Cavani bio najviši, najspretniji i glavom poentirao za rano vodstvo Urugvaja.

6' - Ronaldo snažno tuče s 18 metara, Muslera to brani.

5' - Odličan ubačaj Lucasa Torreire, obrana Portugala čisti ovaj pokušaj Urugvajca.

4' - Evo nam i opasnog Urugvaja. Brza polukontra koju je Fonte zaustavio izbacivši loptu u korner oprez je za južnoamerički sastav.

2' - Portugal je prvi u utakmici zaprijetio preko Bernarda Silve. Sve je počeo sjajnim driblingom Ronalda, dodao je na lijevi bok za Joaa Marija koji je ubacio, a Silva glavom gađa preko vrata Urugvaja.

1' - POČELA JE UTAKMICA: 34-godišnji Cesar Ramos označio je početak utakmice u Sočiju.

Portugal je jedna od mnogih momčadi koje su se jedva provukle do osmine finala, koje su razočarali u natjecanju po skupinama. Završili su na drugom mjestu u skupini B s jednom pobjedom (protiv Maroka) i dva remija (sa Španjolskom i Iranom).

FRANCUSKA – ARGENTINA 4-3:

Mnogi će reći da su ih od ispadanja već u grupnoj fazi spasili suci, tako da u susretu osmine finala protiv Urugvaja, koji su na Mundijalu pokazali kvalitetu, nisu izraziti favoriti.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo