LUDNICA NA ŠUBIĆEVCU / Šibenik slavio u Dalmatinskom derbiju, Mina i Ćurić srušili Hajduk

Image
Foto: Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

17.10.2021.
18:02
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U dalmatinskom derbiju 12. kola Prve HNL Šibenik je na Šubićevcu pred 1.668 gledatelja pobijedio Hajduk s 2:0 ostvarivši prvu pobjedu na svom stadionu protiv splitskog sastava nakon 14 godina.

Golove za Šibenik zabili su Marcos David Mina u 25. minuti, te Mario Ćurić iz jedanaesterca u 84. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva pobjednika Šibenika u međusobnim susretima igranim na Šubićevcu u posljednjih 14 godina. Zadnju pobjedu Šibenik je na svom terenu protiv Hajduka ostvario u rujnu 2007. kada je slavio s 1:0.

Bijeli bolje ušli u utakmicu

Hajduk je bolje ušao u susret i Splićani su u prvih 15 minuta imali dvije lijepe prigode, no Biuk i Diamantakos nisu bili precizni. Prvo uzbuđenje pred vratima Hajduka vidjeli smo u 16. minuti, Jakoliš je ubacio s desne strane, a Katić u pokušaju da izbije loptu pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DALMATINSKI DERBI /

Gori u Šibeniku, navijači okupirali Šubićevac, na tribinama i jedno dobro poznato lice

Image
DALMATINSKI DERBI /

Gori u Šibeniku, navijači okupirali Šubićevac, na tribinama i jedno dobro poznato lice

Deset minuta kasnije domaćin je poveo. Ćurić je ubacio loptu u kazneni prostor, Bačelić-Grgić u gužvi uposlio Minu, a ovaj sjajno zabio pod gredu za 1-0.

Tri minute kasnije Hajduk je bio korak do izjednačenja, no Lovrencsics je pucao iznad grede. U posljednjim trenucima prvog dijela gosti su imali još jednu sjajnu priliku. Melnjak je odlično ubacio, a Diamantakos s pet metara pucao glavom pod prečku, no Rogić je obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik bolji u drugome poluvremenu

U drugom dijelu prvi su zaprijetili domaćini. Šibenik je u 52. minuti izveo brzu kontru, Jakoliš je probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i zatim gađao suprotan kut, no Lovre Kalinić je bio spreman.

U 73. minuti Hajduk je u istom napadu imao tri sjajne prilike, no lopta nije htjela u gol. Prvo je Simić nakon ubačaja iz kornera pogodio stativu, a u nastavku akcije pucali su Katić i Ljubičić, no Rogić je upisao dvije velike obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičić je imao odličnu priliku i u 77. minuti, no Rogić je ponovo vrhunski reagirao.

Penal na kraju utakmice

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 84. minuti. Katić je u kaznenom prostoru oborio Bedoyu, sudac Lovrić pokazao na bijelu točku, a Ćurić sigurno realizirao kazneni udarac za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Rijeka sa 24 boda, koliko ima i Osijek, no Rijeka ima i susret manje. Treći je Dinamo sa 23 boda i dvije utakmice manje.

Hajduk na četvrtom mjestu ima 20 bodova, Gorica je peta sa 17, Lokomotiva na šestom mjestu ima 15, Šibenik ima 13, Istra 11, a Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac po šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek utakmice

Šibenik - Hajduk 2:0 (Mina 25', Ćurić 84')

Šibenik: Rogić, A. Jakoliš, Batarelo, Perić, Ćurić, Rak, Bačelić-Grgić, Mina, Marin, M. Jakoliš, Delić. Klupa: Đaković, Kvesić, Bedoya, Benić, Ballone, Lopez, Grdić, Cvetković, Attys

Hajduk: Kalinić, Lovrencsics, Simić, Katić, Čolina, Melnjak, Krovinović, Fossati, Sahiti, Biuk, Diamantakos. Klupa: Subašić, Dimitrov, Kačaniklić, Brkljača, Ćalušić, Atanasov, Škaričić, Dolček, Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

---------------

Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Melnjak je zabio za 2:1, ali je bio u zaleđu. Promjena u sastavu Šibenika. Cvektović je ušao u igru umjesto Marina Jakoliša. Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

84' GOOL! Šibenik vodi 2:0 na svojem Šubićevcu. Ćurić je sigurno realizirao jedanaesterac!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Penal za Šibenik! Dosudio je sudac Lovrić jedanaesterac za Šibenik nakon kontre domaće momčadi i kontakta Bedoye i Katića.

80' Dvostruka promjena u sastavu Šibenika. Ušao je Kvesić umjesto Delića te Bedoya umjesto Marina. Promjena i u sastavu Hajduka. U igru je ušao Dolček umjesto Sahitija..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Žuti karton zaradio je Šibenikov kapetan Ćurić zbog prekršaja na Ljubičiću.

74' Promjena u sastavu Hajduka. U igru je ušao Brkljača umjesto Biuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Je li moguće da igrači Hajduka ovo nisu zabili?! Prvo je Katić pucao glavom i pogodio vratnicu, zatim je lopta došla do Katića koji iz blizine gađa u blok i na kraju Ljubičić s pet metara pogađa u vratara Rogića.

67' Ogroman prilika za Hajduk sada! Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Katić je glavom prebacio na drugu stativu gdje je došao Ljubičić te iz velike blizine pucao glavom, ali lopta je otišla malo iznad vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Prva promjena kod Šibenika. Zbog ozljede izlazi Bačelić-Grgić, a ulazi Attys.

61' Nakon ubačaja iz kuta lopta se odbila na 14 metara do Atanasova koji je odmah potegao, ali to odlazi preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Hajduk za sada u drugome dijelu nije pokazao ništa, a nove promjene im nisu dovele nikakvo osvježenje u redovima. Šibenik je za sada mnogo bolja momčad.

Image
Foto: Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Image
Foto: Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šibenik - Hajduk

52' Velika prilika za Šibenik. Jakoliš se s krila sjurio prema Kaliniću, pucao je s 10 metara, ali je kapetan Hajduka nogom obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Odmah dvije promjene u sastavu Hajduka. U igru su ušli Ljubičić i Kačaniklić umjesto Diamantakosa i Čoline.

Kraj prvog poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Kakva obrana šibenskog vratara! Melnjak je ubacio točno pred vrata, Diamantakos puca glavom sa šest metara, Rogić to sjajno čisti i odbija loptu u korner.

40' Prvi žuti karton na ovoj utakmici zaradio je Bačelić-Grgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Jakoliš je sada bio u dobroj prilici, pucao je s 12 metara, Čolina se bacio i blokirao udarac, a lopta je u konačnici otišla preko vrata u korner.

36' Ništa se značajno nije dogodilo na Šubićevcu nakon gola, čini se kako je gol Šibenika poremetio Hajduk i njihov plan igre.

Image
Foto: Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Image
Foto: Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Torcida

25' GOOL! Evo prvoga gola na današnjoj utakmici, Šibenik vodi 1:0. Mina je pucao s devet metara iskosa i od grede pogodio za vodstvo!

20' Prva promjena u sastavu Hajduka. U igru je ušao Atanasov umjesto Krovinovića koji se ozlijedio. Na terenu se činilo kako Krovinović želi nastaviti, kao i Gustafsson, ali mu liječnička služba to nije dozvolila.

16' Kakva pogreška Hajduka sada, skoro pa su zabili autogol. Jakoliš je probio desnu stranu i ubacio pred gol, a lopta je pogodila Katića i završila na stativi.

15' I još jednom Hajduk! Biuk je probao pucati s desetak metara, ali je lopta na putu pogodila Diamantakosa pa je mogući pogodak spriječen.

13' Lovrencsics je precizno dodao Diamantakosu u šesnaestercu Šibenika koji loptu prima prsima i spremao se na šut, ali Batarelo je u posljednji trenutak izbio loptu ispred njega.

7' Nastavlja pritiskati Hajduk... Biuk je primio loptu u šesnaestercu za Melnjaka koji ubacuje oštro pred vrata gdje je natrčao Krovinović, ali s 10 metara je pucao preko vrata.

2' Hajduk je odmah krenuo napadati! Krovinović je dodao loptu Biuku i pucao u suprotan donji kut, ali odlazi uz stativu.

1' Počela je utakmica.

17:12 - Jake su mjere osiguranja. Na ulazu u grad policija je odvajala automobile šibenskih i splitskih tablica, dok su na ulazu navijači morali skidati cipele.

16:09 - Marko Livaja propušta susret zbog kartona, dok se Krovinović oporavio od ozljede.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo