DINAMO KORAK DO NASLOVA: / Uspavana Rijeka nije uspjela zakomplicirati prvenstvo

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke i Dinama pred punim su stadionom na Rujevici odigrali neodlučeno 0-0 u derbiju 32. kola hrvatskog prvenstva.

19.4.2016.
21:55
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

RIJEKA - DINAMO 0-0

RIJEKA: Vargić - Ristovski, Lešković, Samardžić, Zuta - Bradarić, Maleš - Tomasov, Gavranović, Matei - Bezjak

DINAMO: Eduardo - Stojanović, Sigali, Schildenfeld, Matel - Antolić, Machado - Soudani, Ćorić, Fernandes - Henriquez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je tako u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica protiv Dinama pred svojim navijačima ostala na samo jednoj pobjedi. Momčad Matjaža Keka ponovno je igrala bez previše rizika i s takvim stavom nije uspjela ugroziti Zagrepčane niti unijeti dramu u završnicu prvenstva. Uputili su Riječani u 90 minuta samo jedan udarac unutar okvira gola, a u prilično nezanimljivoj utakmici nije puno bolji bio ni Dinamo s tri udarca.

Bezjak imao najbolju priliku

Prvo je poluvrijeme na Rujevici donijelo veliku borbu, ali i manjak prilika. Jedinu izraženiju imala je Rijeka u 19. minuti kada je Tomasov je proigrao Bezjaka na lijevoj strani kaznenog prostora. Slovenski je napadač gađao dalji kut, ali lopta je otišla pored gola. Domaći su bili nešto aktivniji u prvih 20-ak minuta, nakon čega se utakmica primirila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu je Dinamov trener Zoran Mamić u svlačionici ostavio Henriqueza, a u igru je uveo Roga, tako da su gosti zaigrali bez klasične špice. Kratkoročno se to pokazalo dobrim potezom jer je Rog unio malo živosti u Dinamovu igru. U 52. minuti je poveo akciju u čijoj je završnici Soudani loše pucao, a dvije minute kasnije je odigrao dupli pas s Ćorićem koji je potegnuo s 13 metara, ali njegov je udarac ukrotio je Vargić.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

MREŽE SE NISU ZATRESLE: Ovako je izgledao derbi Rijeke i Dinama na Rujevici

Image

MREŽE SE NISU ZATRESLE: Ovako je izgledao derbi Rijeke i Dinama na Rujevici

Ponovno se poslije toga utakmica pretvorila u uspavanku, a iako je Riječanima trebala pobjeda kako bi ostali u utrci za naslovom, nisu baš pokazivali previše želje. Pridonio je tome i domaći trener Kek koji je već u 59. minuti izvukao iz igre napadača Gavranovića i uveo veznjaka Močinića, kao da mu je cilj bio sačuvati rezultat. Jedinu solidnu priliku domaći su imali u 85. minuti kada je Tomasov pucao s 15 metara udaljenosti, ali lopta je otišla iznad grede.

Vratio se Pjaca

Spomenimo i da je u 79. minuti kod gostiju ušao Marko Pjaca koji se oporavio od ozljede puno ranije nego što se prvotno očekivalo. Dobra je to vijest, ne samo za Dinamo, već i za hrvatskog izbornika Antu Čačića koji na Pjacu ozbiljno računa za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Dinamo nakon derbija ima 73 boda, a Rijeka je na 69. Do kraja prvenstva Modri gostuju kod Splita, Slaven Belupa i Lokomotive, a kod kuće će igrati protiv Istre. Rijeku, pak, već u sljedećem kolu očekuje gostovanje kod Hajduka, a do kraja još na Rujevici igra protiv Splita i Istre, te u gostima protiv Osijeka.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo