OGLAS

RIVER PLATE – BOCA JUNIORS 3-1: / River slomio otpor Boce u produžecima i postao južnoamerički prvak!

Image
Foto: AFP

River Plate je u dramatičnoj utakmici na Santiago Bernabeu pobijedio Bocu i osvojio Copa Libertadores

9.12.2018.
22:30
AFP
VOYO logo

Galerija

Image

LUDNICA U MADRIDU: Argentinci preplavili grad, paklena atmosfera prije Superclasica

Image

LUDNICA U MADRIDU: Argentinci preplavili grad, paklena atmosfera prije Superclasica

Nogometaši River Plate pobjednici su najprestižnijeg južnoameričkog natjecanja Copa Libertadores nakon što su u uzvratnom susretu finala u Madridu nakon produžetaka pobijedili Boca Juniorse 3-1 nakon što je prvi susret završio 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riveru je to četvrti naslov prvaka Južne Amerike, a prvi nakon 2015. dok je Boca upisala peti poraz u svom jedanaestom finalu.

Boca je povela u 44. minuti golom Daria Benedetta, izjednačio je Lucas Pratto u 68. minuti, River je stigao u vodstvo u 109. minuti golom Juana Fernanda Quintera, a pobjedu je potvrdio Gonzalo Martinez u posljednjim trenucima susreta. Boca je od 92. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Wilmar Barrios.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica na La Bomboneri 11. studenog je završila 2-2, a uzvratni ogled na Riverovu Monumentalu trebao se igrati 24. studenoga, ali je otkazan zbog kamenovanja autobusa s igračima Boce. Izgred se dogodio na prilazu Riverova stadiona kada su navijači Rivera kamenjem i bocama gađali autobus s gostujućim igračima, od kojih su neke ozlijedili, a porazbijali su gotovo sve prozore na autobusu. Najteže je prošao Pablo Perez kojem se dio stakla zabio u oko, te je završio u bolnici. Srećom, prošao je vez težih posljedica.

Premda klubovi nisu željeli igrati u Madridu, uzvratni susret je premješten iz Buenos Airesa preko "bare". Zanimljivo, Santiago Bernabeu je tako postao prvi nogometni stadion u povijesti koji je bio domaćin finala i Svjetskog prvenstva (1982), Europskog prvenstva (1964), i Lige prvaka (1957, 1969, 1980, 2010), i Copa Libertadoresa (2018).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je odigrana uz velike mjere osiguranja. Španjolci su angažirali više od 2.500 policajaca, a bile su spremne su i dodatne snage. Angažirano je i više od 1.000 zaštitara i redara. Međutim, prije i za vrijeme utakmice nije bilo izgreda.

Radi sigurnosti na stadionu u prodaju nije pušteno svih 80.000 ulaznica koliko na Santiago Bernabeu ima mjesta, a dvije grupe vatrenih navijača dijelio je prazan prostor. Svaki klub je dobio po 5.000 ulaznica, 50.000 ulaznica je bilo namijenjeno Argentincima koji žive u Španjolskoj, 5.000 su dobili organizatori susreta, a 10.000 je pušteno u javnu prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradu su priređene i dvije različite zone za proslavu nakon utakmice. Proslava Riverovih navijača održat će se na trgu Puerta del Sol, dok bio navijači Boce, da je njihova momčad pobijedila, slavili na Plazi Colon.

Prvu priliku na utakmici imala je Boca u osmoj minuti. Nakon kornera lopta je stigla na drugu vratnicu za Pabla Pereza koji je pucao ravno u Franca Armanija. U 20. minuti priliku je imao River, ali je Ignacio Fernadnez pucao preko gola. U 30. minuti ponovo je zaprijetila Boca. Nakon slobodnog udarca lopta se od živog zida odbila do Pereza koji je pucao, ali je obrana Rivera uspjela blokirati šut. Ipak, u završnici prvog dijela Boca je povela nakon sjajne kontre koju je u pogodak pretvorio Benedetto. Nahitan Nandez je uputio fantastičnu okomitu loptu do Benedetta koji je 'polomio' Jonatana Maidana, izašao sam ispred Franca Armanija i zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 53. minuti vidjeli smo prvu od dvije sporne situacije. Riverov napadač Pratto je izašao sam pred vratara, stigao prvi do lopte nakon čega je srušen. No, sudac je dosudio prekršaj nad Andradom. U 66. minuti glavom je pucao Lucas Pratto, ali je vratar Boce bio siguran. No, dvije minute kasnije Pratto je izjednačio na 1-1 iskoristivši povratnu loptu Ignacia Fernandeza nakon sjajne akcije.

U 79. minuti dogodila se i druga dvojbena situacija nakon što je urugvajski sudac Andres Cunha dosudio indirekt u Riverovom kaznenom prostoru premda se činilo kako je mogao pokazati i kazneni udarac za Bocu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta više nije bilo golova, a kako pravilo gola u gostima ne važi u finalu igrao se produžetak. Već u drugoj minuti produžetka Boca je ostala s igračem manje nakon što je Kolumbijac Wilmar Barrios dobio drugi žuti karton nakon žestokog starta nad Palaciosom. Boca je 'preživjela' do kraja prvog produžetka, no u 109. minuti je ipak popustila, Juan Fernando Quintero je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za vodstvo River Plate. U 120. minuti Boca je mogla izjednačiti, no Jara je pogodio vratnicu, a u kontri je Martinez istrčao kontru i na prazan gol zabio za kraj.

UŽIVO: RIVER PLATE – BOCA JUNIORS 3-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIVER PLATE: Armani - Casco, Pinola, Nacho Fernandez, Maidana, Montiel - Martinez, Palacios, Ponzio, E. Perez – Pratto

BOCA JUNIORS: Andrada - Olaza, Magallan, Izquierdoz, Buffarini - P. Perez, Barrios, Nandez - Villa, Benedetto, Pavon

Tekst se nastavlja ispod oglasa

River Plate - Boca Juniors Rezultati uživo

Tekst se nastavlja ispod oglasa


121' - GOOOOOL! Boca je sve dala u napad, čak je i vratar Andrada išao u protivnički kazneni prostor! River to kažnjava brzom kontrom, te Martinez postiže pogodak u prazan gol. 3-1 za River Plate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

109' - GOOOOOL! River vodi! Quintero je primio loptu na rubu kaznenog prostora i fenomenalnim udarcem sa dvadesetak metara postigao pogodak!

90' - Kraj regularnog dijela utakmice, idemo u produžetke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - GOOOOL! River je napravio sjajnu akciju po desnoj strani, povratna lopta je našla Pratta, a on je precizan i utakmica je ponovo u egalu!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kraj prvog poluvremena u Madridu.

44' - GOOOOOL! River je imao opasan napad, ali je izgubio loptu te je sjevnula kontra Boce. Nandez je sjajno proigrao Benedetta koji izlazi jedan na jedan sa Armanijem i pogađa! Boca sada ukupno vodi sa 3-2!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Prvih pola sata prošlo je u ispitivanju snaga. Boca je imala ponajbolju priliku kada je Perez šutirao ravno u Armanija nakon jednog kornera.

1' - Počela je utakmica na Santiago Bernabeu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo