RIJEKA - ŠIBENIK 2:1: / Infarktna utakmica na Rujevici; Riječani u dramatičnom finišu preokrenuli i uzeli tri boda

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je gubila do 84. a ona je zabila dva gola do 90.

15.8.2020.
19:51
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

HNL; Stadion: Rujevica; Glavni sudac: Damir Batinić

RIJEKA - ŠIBENIK 2:1

RIJEKA: Pandur - Escoval, Galović, Capan - Štefulj, Lončar, Halilović, Lepinjica, Braut - Murić- Čolak

ŠIBENIK: Labrović; Pajić, Pandža Bilić, Anočić - Čurić, Bulat - Prince, Nikola Rak, Sahiti - Celić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 0:1 Bulat (9), 1:1 Yateke (84), 2:1 Murić (90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNK Rijeka - HNK Šibenik Rezultati uživo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Dugo se činilo da bi Šibenik u subotu pred večer na Rujevici, na jakom suncu i po vrućini, mogao osvojiti sva tri boda i tako na sjajan način otvoriti sezonu HNL-a, jer Rijeka nije igrala dobro, dapače bila je anemična, bezidejna i bez energije, ali onda se u samoj završnici dogodio preokret. Točnije, od 84. do 90. minute nogometaši Simona Rožmana dva puta su poentirali pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

15.08.2020., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 01. kolo, HNK Rijeka - HNK Sibenik. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Yateke i Murić dali su dva krasna gola

Yateke i Murić dali su dva krasna gola, iako je kod drugog "kumovao" šibenski golman Labrović koji je trebao bolje reagirati. Kako god, Rijeka je uz puno muke došla do slavlja a startu sezone što im je bilo bitno. Šibenik pak može biti zadovoljan što je svih 90 minuta izgledao dobro i bio ravnopravan daleko renomiranijem prvoligašu. No, isto tako mogu žaliti što na kraju nisu uzeli pa makar bod. No, idemo redom.

Povratnik u elitno hrvatsko nogometno društvo predstavio se kao ozbiljan suparnik, a odluka da se ne ograniči samo na obranu, momčadi pod vodstvom Krunoslava Rendulića isplatila se već u ranoj fazi dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18-godišnji kapetan Šibenika zabio za 1:0

Mladi 18-godišnji kapetan Šibenika Marko Bulat u 9. minuti je došao do lopte na 30-ak metara i vidjevši prazan prostor ispred sebe krenuo je prema riječkim vratima. Bez previše razmišljanja se sa 20-ak metara odlučio na udarac u suprotni kut. Na putu lopti našao se Rijekin branič Galović i u pokušaju blokiranja prmijenio joj je putanju, čime je prevario svog vratara Ivora Pandura.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

15.08.2020., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 01. kolo, HNK Rijeka - HNK Sibenik. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je u više navrata zaprijetila u prvom poluvremenu, najviše preko Čolaka, koji je u 36. minuti glavom i poslao loptu u mrežu, ali mu je pogodak poništen na intervenciju VAR-a zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu su se Šibenčani ograničili na branjenje vodstva uz povremene kontranapade. Iz jednog takvog je u 55. minuti Celić mogao udvostručiti prednost Šibenčana, ali je njegov udarac sa 10-ak metara, nakon povratne lopte, otišao preko vrata.

Rijeka je sve žešćim pritiskom stvarala sve bolje prilike da bi do izjednačenja stigla u 84. minuti u režiji igrača koje je Simon Rožman ubacio u igru na početku drugog poluvremena. S lijeve strane je ubacio Raspopović, a gotovo s ruba kaznenog prostora i leđima okrenut vratima, Sterling Yateke je idelano zahvatio loptu glavom i poslao je u gornji lijevi kut šibenskih vrata pokraj nemoćnog Labrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Murić zabio za 2:1

Za potpuni preokret u 90. minuti se pobrinuo Robert Murić uz asistenciju Šibenikova vratara koji je prerano krenuo prema sredini gola, misleći da će Rijekin veznjak ići na prebacivanje živog zida, a ovaj je lukavo poslao prizemnu loptu u Labrovićev bliži kut i tako donio osvajačima hrvatskog Kupa teško izborenu pobjedu na startu novog prvenstvenog natjecanja.

Utakmica je odigrana bez nazočnosti gledatelja na stadionu Rijeke na Rujevici, a sudio je Damir Batinić iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 20.05 sati na rasporedu je dvoboj Osijeka i Slaven Belupa u Gradskom vrtu, dok će u nedjelju 1. kolo Prve HNL biti zaključeno utakmicama Hajduk - Istra 1961 (17.55 sati) i Dinamo - Lokomotiva (20.05 sati).

U prvoj utakmici nove sezone Prve HNL, odigranoj u petak, Gorica je kao gost svladala Varaždin sa 5:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - GOOOL! 2:1 za Rijeku! Murić je sjajno pogodio iz slobodnog udarca i doveo svoju momčad pred vrata pobjede.

84' - GOOOL: Yateke je izjednačio na 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Žuti i za strijelca Bulata.

72' - Evo i prve zamjene kod gostiju. Toni Španja ušao je umjesto Emira Sahitija i dobio žuti karton nakon samo minute provedene u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Četvrta zamjena kod Rijeke. Milan Ristovski zamijenit će požutjelog Lepinjicu.

68' - Žuti karton za Ivana Lepinjicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Rijeka se probudila i dominira u ovim trenucima. Lepinjica je skrenuo udarac Lončara, no Labrović je i to zaustavio. Sjajna utakmica šibenskog golmana.

62' - Evo sad Rijeke, kao da smo ih prozvali. Lončar je kreirao najveću priliku domaćih, no Labrović je to obranio i izbacio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Napada Rijeka. Čolak je pokušao glavom, ali Labrović je to lako obranio.

58' - Unatoč izmjena, Riječani i dalje nemaju igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Evo šanse za Šibenik. Žele gosti zabiti i taj drugi gol na utakmici. Sahiti je u kaznenom prostoru odlično proigrao Celića koji je iz odlične pozicije jako loše pucao.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Simon Rožman zamijenio je u poluvremenu tri igrača. Sterling Yateke je ušao umjesto Luke Capana, Tomečak umjesto Štefulja, a Raspopović umjesto Brauta. Rožman je očito jako nezadovoljan s igrom Rijeke i želi ju podići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme na Rujevici

35' - Poništen je gol Rijeci. Čolak je zabio glavom nakon ubačaja Murića, ali bio je u zaleđu. Sudac Damir Batinić se odmah oglasio.

35' - Rijeka je stala, nema ih nigdje, kao da su se ispuhali, bez energije. Rijeka napadački u posljednjih 18 minuta nije napravila baš ništa. Vrijeme je vruće, možda ih je sunce uspavalo, a možda je prekratka bila pauza između finala Kupa i ove utakmice.

21' - Gosti dominiraju. Šibenik je imao korner nakon kojeg je Bilić bio najviši u skoku, ali je u dobroj situaciji loše pucao glavom.

9' - GOOOOL, Šibenik vodi 1:0. Evo iznenađenja na Rujevici. Mladi Marko Bulat (18) pucao je s 20-tak metara iz teške pozicije, iz kosa. Lopta je na putu prema golu pogodila Galovića te prevarila Pandura i završila u mreži.

5' - Uzvraćaju Šibenčani udarcem sa 16 metara koji je imao Prince, ali Pandur je to bez problema obranio.

4' - Odmah na početku utakmice Antonio Mirko Čolak je mogao zabiti za vodstvo Riječana. Halilović je odličnom dubinskom loptom proigrao Čolaka u kaznenom prostoru, riječki napadač se okrenuo, ali nije do kraja iskontrolirao loptu. Da je bio bi u mat poziciji a to najbolji riječki strijelac ne promašuje.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo