RIJEKA - SARPSBORG 0-1 (1-1): / APSOLUTNI ŠOK NA RUJEVICI! Norvežani zabili u 83. i izbacili Rijeku iz Europe

Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Rijeke šokantno su ispali iz Europe

16.8.2018.
22:39
PIXSELL
VOYO logo

3. PRETKOLO EUROPSKE LIGE, RUJEVICA, GLAVNI SUDAC: DONATAS RUMŠAS

RIJEKA - SARPSBORG 0-1 (1-1)

RIJEKA: Sluga; Punčec, Čanadjija, Zuta, Heber, Župarić, Acosty, Grahovac, Pavelic, Gorgon, Pavičić

SARPSBORG: Vasyutin; Tamm, Halvorsen, Lund-Nielsen, Jørgensen, Thomassen, Zachariassen, Tveita, Muhammed, Mortensen, Askar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Mortensen (83')

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Rijeke nisu uspjeli izboriti plasman u završnu rundu kvalifikacija za plasman u Europsku ligu nakon što su u uzvratnom susretu trećeg pretkola na Rujevici izgubili 0-1 od norveškog Sarpsborg nakon što je prva utakmica završila 1-1. Pogodak odluke zabio je Patrick Mortensen u 84. minuti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STEAUA – HAJDUK 2-1: Drama u Bukureštu – Gnohere slomio srca Bijelima nakon što su ih sekunde dijelile od prolaza!

Rijeka bila apsolutni favorit za prolaz

Nakon što je ogled u Sarpsborgu završio 1-1, Rijeka je bila apsolutni favorit za prolaz. Očekivalo se kako će hrvatski doprvak na svojoj Rujevici iskoristiti pozitivan rezultat i izboriti prolaz u play-off rundu. Nažalost, momčad Matjaža Keka je odigrala blijedu predstavu razočaravši svoje navijače. Domaćin je dominirao, ali bez pravih prilika. Veći dio utakmice gledali smo veliku borbu za svaku loptu, ali bez prilika ili opasnijih udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarpsborg će se u svom premijernom europskom nastupu za plasman u Europsku ligu boriti protiv Maccabi Tel Aviva koji je u dvije utakmice bio bolji od armenskog Pjunika. Prva utakmica je završila bez golova, a Maccabi je u uzvratu u Tel Avivu pobijedio 2-1. Na putu do završnog kola Norvežani su pobijedili islandski Vestmannaeyjar, švicarski St. Gallen, a večeras i Rijeku....

Gosti šokirali Rujevicu u 83. minuti

Najbolju priliku u prvom dijelu domaćin je imao u 37. minuti kada je Pavičić pucao sa 18 metara, a vratar Vasjutin je nespretno reagirao i loptu izbacio u korner. U nastavku susreta Rijeka je zaigrala nešto bolje i rastrčanije, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. U 49. minuti je domaćin mogao do vodstva. Nakon brze kontre Acosty je ostavio loptu za Gorgona koji je pobjegao obrani Sarpsborga i pucao s ruba kaznenog prostora, ali neprecizno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZENIT RAZVALIO DINAMO IZ MINSKA 8-1, LUDA UTAKMICA MLADOG

Gosti su šokirali Rujevicu u 83. minuti kada je Mortensen nakon jednog ubačaja gotovo s centra bio najspretniji u kaznenom prostoru i zabio za vodsto. Njegov pogodak možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je mogla izjednačiti u 86. minuti, no Žuta nije uspio zabiti iz slobodnog udarca. Lopta se od zida odbila u korner, a u nastavku akcije Gorgon je pucao glavom, no Vasjutin bio spreman. Do kraja susreta domaćin nije uspio izjednačiti i za Rijeku je završila ovosezonska europska priča.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati uzvratnih susreta trećeg pretkola Europske lige:

Kairat (Kaz) - Sigma Olomouc (Češ) 1-2 ( ukupno 4-1 za Sigmu) Progres Niederkorn (Luk) - Ufa (Rus) 2-2 (ukupno 4-3 za Ufu) AEK Larnaca (Cip) - Sturm Graz (Aut) 5-0 (ukupno 7-0 za AEK) HJK Helsinki (Fin) - Olimpija (Slo) 1-4 (ukupno 7-1 za Olimpiju) Kopenhagen (Dan) - CSKA Sofija (Bug) 2-1 (ukupno 4-2 za Kopenhagen) Universitatea (Rum) - RB Leipzig (Njem) 1-1 (ukupno 4-2 za Leipzig) CFR Cluj (Rum) - Alaškert (Arm) 5-0 (ukupno 7-0 za Cluj) Molde (Nor) - Hibernian (Ško) 3-0 (ukupno 3-0 za Molde) Zenit (Rus) - Dinamo Minsk (Blr) 8-1 prod. (ukupno 8-5 za Zenit) Suduva (Lit) - Spartaks Jurmala (Lat) 0-0 (ukupno 1-0 za Sudovu) Midtjylland (Dan) - The New Saints (Wal ) 3-1 (ukupno 5-1 za Midtjylland) APOEL (Cip) - Hapoel Be'er Sheva (Izr) 3-1 (ukupno 5-3 za APOEL) Kukesi (Alb) - Torpedo Kutaisi (Gru) 2-0 (ukupno 5-4 za Torpedo) Žalgiris (Lit) - Sevilla (Špa) 0-5 (ukupno 6-0 za Sevillu) Maccabi Tel Aviv (Izr) - Pjunik (Arm) 2-1 (ukupno 2-1 za Maccabi) Luzern (Švi) - Olympiakos (Grč) 1-3 (ukupno 7-1 za Olympiakos) Dinamo Brest (Blr) - Apollon (Cip) 1-0 (ukupno 4-1 za Apollon) LASK (Aut) - Bešiktaš (Tur) 2-1 (ukupno 2-2 i Bešiktaš zbog gola u gostima ide dalje) Zrinjski (Bih) - Ludogorec (Bug) 1-1 (ukupno 2-1 za Ludogorec) F91 Dudelange (Luk) - Legia Varšava (Polj) 2-2 (ukupno 4-3 za F91) Atalanta (Ita) - Hapoel Haifa (Izr) 2-0 (ukupno 6-1 za Atalantu) Brondby (Dan) - Spartak Subotica (Srb) 2-1 (ukupno 4-1 za Brondby) Basel (Švi) - Vitesse (Niz) 1-0 (ukupno 2-0 za Basel) Lech Poznanj (Polj) - Genk (Bel) 1-2 (ukupno 4-1 za Genk) Maribor (Slo) - Rangers (Ško) 0-0 (ukupno 3-1 za Rangers) Steaua (Rum) - HAJDUK (HRV) 2-1 (ukupno 2-1 za Steauu) Partizan (Srb) - Nordsjælland (Dan) 3-2 (ukupno 5-3 za Partizan) Rapid Beč (Aut) - Slovan Bratislava (Slk) 4-0 (ukupno 5-2 za Rapid) Feyenoord (Niz) - Trenčin (Slk) 1-1 (ukupno 5-1 za Trenčin) Gent (Bel) - Jagiellonia Bialystok (Polj) 3-1 (ukupno 4-1 za Gent) Bordeaux (Fra) - Mariupol (Ukr) 2-1 (ukupno 5-2 za Bordeaux) Rosenborg (Nor) - Cork City (Irs) 3-0 (ukupno 5-0 za Rosenborg) RIJEKA (HRV) - Sarpsborg 08 (Nor) 0-1 (ukupno 2-1 za Sarpsborg)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVO JE: SARPSBORG JE IZBACIO RIJEKU IZ EUROPSKE LIGE I TO NA GOSTOVANJU NA RUJEVICI. KAKAV ŠOK ZA KEKA I NJEGOVE NOGOMETAŠE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 6 minuta sudačke nadoknade.

87' - Šansa za Rijeku, Gorgon je tukao glavom, ali Vasyutin vadi loptu iz donjeg desnog kuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Dogodilo se ono čega se cijela Rujevica pribojava već 20-ak minuta, Norvežani su poveli i sad su na korak od playoffa EL. Biio je to ubačaj na peterac, gužva pred Slugom, odbijanac pada pred Patricka Mortensena koji loptu iz blizine šalje u donji lijevi Slugin kut za totalni šok na Rujevici. Rijeka ima nešto više od 5 minuta da izbori produžetke. Njegov gol možete vidjeti - OVDJE.

76' - Druga Kekova promjena u ovom dvoboju. Izvan igre ide Heber, a u igru ulazi Zoran Kvržić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Zamjena kod gostiju, izašao je Askar, a ušao Heintz.

72' - Na Rujevici je točno 5.351 gledatelj. Ovo je službeni podatak spikera utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Zamjena u Rijeci, Jakov Puljić ulazi umjeto Pavičića, povratnika u momčad.

65' - Imali su gosti lijepu priliku, ali Utvik, koji je ušao prije 6 minuta, iz blizine ne pogađa mrežu Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Prvi mijenjaju gosti u ovoj utakmici. Izašao je iz igre Jorgensen, a ušao je sada Utvik.

57' - Norvežani igraju od noge do noge, ali ništa od nekih konkretnih prilika za njih. Sve je to jalovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Kek zagrijava Kvržića, Puljića i Čolaka uz aut liniju. Rijeka je u prethodne dvije utakmice promašivala čiste prilike, a večeras ih niti nemaju.

49' - Najbolja prilika Rijeke u ovoj utakmici. Brza odigrana akcija, lopta je došla do Gorgona koji je tukao s 16 metara, ali otiplo je to uz samu vratnicu. Rijeka puno bolje otvara drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u momčadima. Prođe li Rijeka, a morala bi jer je bolja ekipa, u play-offu će igrati protiv Maccabija iz Tel Aviva. Izraelci su pogocima Miche i Atara u uzvratnom dvoboju na stadionu u Netanyi pobijedili armenski Pyunik 2-1.

45' - Kraj je prvog dijela utakmice na Rujevici. Gorgonov gol iz Norveške Rijeku vodi dalje, ali Sarpsborg nije nimalo bezazlena momčad. Itekako je to čvrsta momčad. Bila je to jedna tvrda utakmica u prvom poluvremenu, bez puno prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Armada navijanjem nosi svoje ljubimce u ovom dvoboju, riječka pjesma odjekuje s tribina.

37' - Povratnik u momčad Domagoj Pavičić solidno je tukao s nekih 20 metara, a ruski vratar Vasyutin uz dosta problema to brani i odbija u korner. Gostujući golman kao da nije znao hoće li to uhvatiti ili izbiti.

34' - Pokušaj Marija Pavelića s nekih 25 metara ide visoko preko gola. Ovo je prvi dalekometni pokušaj domaće momčadi.

30' - Teško Riječani kreiraju napade, čvrsti su Norvežani, igraju na granici prekršaja.

Image
Image

16.08.2018., stadion HNK Rijeka, Rijeka -- Druga utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka, HNK Rijeka - Sarpsborg. Alexander Gorgon Alexander Gorgon Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

22' - Prva izgledna prilika za Rijeku. Pavičić ubacuje slijeva iz slobodnog udarca, Heber kasni djelić sekunde na lopti, Vasyutin ne hvata loptu, a na odbijancu pred praznim golom brža je Sarpsborgova obrana! Iz kornera se nije dogodilo ništa. Šteta. Za sad po jedan konkretni pokušaj s obje strane.

17' - Evo i Norvežana. Halvorsen je probao ugroziti Slugu s nekih 17, 18 metara, ali lopta je otišla pored gola Simona Sluge. Nije to bio loš pokušaj.

15' - Vidimo da će ovo biti jedan čvrsti duel, taktičko nadmudrivanje. Zadnja linija Sarpsborga izlazi dosta visoko naprijed i skraćuje igru. Za sad se sve odvija na sredini terena.

10' - Bez previše uzbuđenja u početnih 10. minuta. Jednom je, doduše, donekle opasnije zaprijetio Acosty s desne strane, Rijeka je očekivano dominatna, ali bez konkretnih poteza. Norvežani će, naravno, svoju šansu čekati iz kontre ili prekida. Norvežani nemaju imperativ pobjede u ovoj utakmici, odnosno prolaska u daljnju fazu, tako da će u ovom dvoboju igrati opušteno, bez pritiska.

4' - Heber je prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac gostiju, no obrana Sarpsborga uspješno rješava tu situaciju bez panike.

2' - Iako se još ne zna službena brojka večerašnje posjete Rujevici, prema našim procijenama skupilo se oko 6 000 ljudi. Nema sumnje, Rijeka će imati jaku navijačku podršku s tribina.

1' - Počela je utakmica na Rujevici. Večeras sudi Litvanac Donatas Rumšas.

20.00 - Objavljeni su i službeni sastavi. U momčadi Rijeke nema prevelikih iznenađenja, Gorgon će ipak krenuti od prve minute unatoč najavljenoj mogućnosti neigranja zbog lakše ozljede.

Rijekin trener Matjaž Kek ponovno je, kao i prije prve utakmice, pozvao na oprez. Na tiskovnoj konferenciji u Rijeci istaknuo je i kako ekipom vlada optimizam. Izbore li Riječani plasman u playoff fazu EL, Rijeka će u doigravanju igrati protiv Pjunika (Armenija) ili Maccabi Tel Aviva (Izrael). Prvi susret armenske i izraelske momčadi završio je remijem (0-0).

RIJEKA JE U SARPSBORGU MALO PODSJETILA NA VATRENE: ‘Izgledaju dobro, motivirani su i pripremljeni. Borit će se za vrh u HNL-u’

RIJEKA I HAJDUK KAŽNJENI: Disciplinci nisu imali milosti; svašta se događalo na vrućem Jadranskom derbiju

Utakmice playoffa EL zakazane su za 23. i 30. kolovoza. Ulazak u grupnu fazu Europa lige jamči 2,92 milijuna eura, što je financijska injekcija koju bi oba kluba htjela dobiti.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo