RIJEKA ODIGRALA LOŠE, ALI PREOKRENULA SLAVEN: / Belupo poveo iz sumnjive situacije, Gorgon zabio iz zaleđa, u samom finišu ruši ih Acosty

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Riječani su imali prilike i ranije stići do pogotka, ali su ih zaustavljali vlastita nepreciznost

19.10.2019.
17:43
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke preokretom su došli do sva tri boda na gostovanju u Koprivnici, gdje su u subotnjoj utakmici 12. kola Prve HNL svladali domaći Slaven Belupo sa 2-1 (0-1).

Koprivničani su poveli u 14. minuti, kad je Radivojević postigao pogodak glavom nakon ubačaja Bogojevića. Izjednačujući pogodak za Riječane u 74. minuti postigao je Austrijanac Alexander Gorgon, a tri boda gostima donio je ganski napadač Acosty golom u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

19.10.2019., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Rijeka. Mateus Lima Cruz, Stjepan Loncar Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Riječani su imali prilike i ranije stići do pogotka, ali su ih zaustavljali vlastita nepreciznost i domaći vratar Ježina.

Domaća momčad najviše će žaliti za situacijom iz 73. minute, kad je iskusni Ivan Krstanović bio sam pred Prskalom, ali je riječki vratar obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu poslije Gorgon je izjednačio, a Acosty u 90. minuti naplatio sve prijašnje promašaje svojih suigrača.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 1:2

SLAVEN BELUPO: Ježina - Radivojević, Mikulić, Božić, Glavčić - Puclin, Paracki - Lima, Jajalo, Bogojević - Krstanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA: Prskalo - Smolčić, Punčec, Župarić, Tomečak - Andrijašević, Capan - Gorgon, Lončar, Murić - Puljić


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 4' - Kraj! Realno, Rijeka je odigrala dosta lošu utakmicu, ali na koncu je uspjela upisati tri boda.

89' - GOOL! Čudesan preokret Rijeke. Probudili su se u nastavku i uspjeli nadigrati Koprivničane. Strijelac je Acosty.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - GOOOL! Gorgona zabija za 1:1. Lončar je dao za Tomečaka na desnoj strani, ovaj prosljeđuje u sredinu, a Austrijanac poentirao uz katastrofalnu reakciju vratara Ježine. Međutim, čini se kako je Gorgon bio u zaleđu kada mu je Tomečak davao loptu, ali sudac Pejin i njegovi pomoćnicu nisu se javili.

69' - Evo nešto suvislo kod Rijeke. Tomečak je prošao po desnoj strani i dao po zemlji u kazneni prostor, Ježina za kratko odbija, a onda Paracki na vrijeme stiže ispred Gorgona. Opet ništa, ali nije bilo loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Trener Rijeke ne zna što će više. Momčad mu je bezopasna i igra dosta loše, pa pola sata prije kraja utakmice radi i treću izmjenu. Povrijedi li mu se sada igrač bit će u škripcu.

54' - Rijeka je prva zaprijetila u nastavku preko Puljića, ali odmah je Slaven imao šansu s druge strane. Nakon centaršuta Glavačića Prskalu ispada lopta iz ruku, ali Punčec je to riješio lošim izbijanjem, no Slavenovi igrači nisu se snašli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kraj prvog dijela.

45' - Na samom kraju je dao za Puljića koji je centrirao za Gorgona, ali ovaj nije bio u dobroj poziciji za šut. Zatim je još Andrijašević ubacio, ali Lončar je pogodio blok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Još jedna moguće sporna odluka suca. U kaznenom prostoru srušen je Puljić, a rukama ga je oborio Radivojević. Puljić je uspio uputiti udarac glavom, ali nije bio opasan baš zbog toga što je bio ometan prilikom pucanja. Sudac Pejin nije se oglasio.

39' - Napokon nešto od Rijeke. Prvi udarac prema golu domaćih uputio je Lončar i to iz okreta, ali spašava to Ježina. U međuvremenu je i Slaven opasno prijetio preko Lime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Trener Rijeke ima svo pravo biti nezadovoljan jer Rijeka ne uspjeva opasnije zaprijetiti Slavenu. Sada je Slovenac poslao na zagrijavanje nekoliko igrača, vjerojatno će biti ponešto promjena na poluvremenu.

14'- GOOOL! Slaven je poveo, zabija Miloš Radivojević. Nakon sudara Radivojevića s Tomečakom, igrač Rijeke ostao je na travnjaku, a domaći nisu izbacili loptu niti je sudac reagirao. Lopta je zatim došla na desni bok i od tamo je stigao centaršut koji je Radivojević pospremio u mrežu prskala. Spomenimo kako su Riječani i trener Rožmam burno reagirali zbog starta na Tomečaku jer se zaista doimalo kako je bio prekršaj, ali suci su rekli svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - U ovim trenucima Slaven izgleda opasnije. Bogojević je pogodio Smolčića i lopta se odbila u okvir vrata, ali Prskalo je bio tu.

1' - Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Rijeke u subotu gostuju kod Slaven Belupa (17.30 sati) u utakmici 12. kola Hrvatski telekom Prve lige. Nakon reprezentativne pauze, bijeli se vraćaju obavezama u prvenstvu na gostovanju u Koprivnici gdje u zadnja dva nastupa nisu uspjeli doći do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji velika neizvjesnost jer Slaven Belupo je promijenio trenera, ali trenutno najviše razmišljamo o sebi i našem sadržaju u igri. Očekujemo maksimalnu agresiju u igri od strane Slaven Belupa, a od mojih igrača, koji će dobiti priliku, očekujem da je maksimalno iskoriste. Zadnje dvije utakmice u Koprivnici Rijeka je odigrala 1:1, vrijeme je možda za pobjedu", rekao je Simon Rožman, trener Rijeke, u najavi utakmice izrazivši zadovoljstvo

"Tri dana smo bili u Umagu, to je bilo odlično za mene i igrače da se što bolje upoznamo. Za igrače je sada zahtjevan period jer teško je sve te informacije koje smo im dali prihvatiti u jedan dan", rekao je Rožman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu protiv Slaven Belupa najavio je i Alexander Gorgon.

"Čeka nas zanimljiva utakmica iz dva razloga. Prvi razlog je jer se radi o prvoj utakmici nakon pauze zbog reprezentacije, a drugi razlog je promjena trenera u Slaven Belupu. Veliki je upitnik nad time kako će Slaven igrati, ali najvažnije je gledati na sebe i naš cilj mora biti da se druga ekipa prilagodi nama, a ne obrnuto", ustvrdio je Alexander Gorgon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo