RIJEKA - ABERDEEN 2:0: / Hrvatski doprvak ima sjajan rezultat pred uzvrat u Škotskoj; bila je to mala 'osveta' za najbolniji euro poraz

Image
Foto: PIXSELL

Rijeka ima 2 gola prednosti pred uzvrat u Škotskoj za 7 dana

8.8.2019.
21:47
PIXSELL
VOYO logo

3. pretkolo Europske lige, Rujevica

RIJEKA - ABERDEEN 2:0

RIJEKA: Prskalo - Punčec, Župarić, Escoval - Kvržić, Lepinjica, Pavičić, Tomečak - Murić, Lončar - Čolak

ABERDEEN: Lewis - Logan, Considine, McKenna, Leigh - Gallagher, Ojo, Ferguson - Hedges, Cosgrove, McGinn

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici 3. pretkola Europske lige kao domaćini na Rujevici svladali škotski Aberdeen sa 2-0 (0-0). Hrvatski doprvak sjajno je odradio prvu utakmicu kvalifikacija na svojoj Rujevici i stekao veliku prednost pred uzvrat. Bila je to i mala "osveta" Riječana jer je Aberdeen izbacio Rijeku iz Europe prije četiri godine, kada je u Rijeci bilo čak 3-0 za Aberdeen, a u Škotskoj je bilo 2-2. U tvrdom dvoboju gotovo bez prilika Rijeka je iskoristila dvije neopreznosti Škota, koji su u Rijeku došli bez napadačkih ambicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljiva pobjeda

Image
RIJEČANI OSTALI BEZ PODRŠKE SA SJEVERA: /

Propao dogovor Armade i vodstva kluba, s tribina se čuju samo Škoti

Image
RIJEČANI OSTALI BEZ PODRŠKE SA SJEVERA: /

Propao dogovor Armade i vodstva kluba, s tribina se čuju samo Škoti

Strijelci za visoku prednost Riječana pred uzvrat bili su Mirko Antonio Čolak iz kaznenog udarca u 62. minuti i Robert Murić u 88. minuti. Riječani su u prvih sat vremena propustili nekoliko dobrih situacija za pogodak, a onda su u 62. minuti dobili priliku iz najstrože kazne nakon što je Logan nepotrebno povukao Capana na rubu svog kaznenog prostora. Čolak je pucao snažno po sredini dok je Lewis izabrao baciti se na svoju lijevu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Murićeva majstorija

U samoj završnici dvoboja Halilović je uspio proslijediti loptu do Murića koji se oslobodio čuvara i zatim preciznim udarcem sa 18 metara pogodio donji desni kut nemoćnog Lewisa. Uzvratna utakmica igrat će se za tjedan dana u Aberdeenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Gotova je utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se na Rujevici još 3 minute.

86' - GOOOL: Murić je zabio za 2:0. Pogodak je postigao s ruba kaznenog prostora, s nekih 17 metara. Nitko mu nije mogao ništa, njegovo majstorstvo je u ovoj akciji došlo na vidjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Još je 6 minuta do isteka 90.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Rijeka sad igra pametno, čuva rezultat, ali i vreba priliku iz polukontri i kontri, ne dopušta da Škoti u potpunosti zavladaju travnjakom.

70' - Halilović je odlično odigrao za Lončara, ali brži su bili škotski braniči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - GOOOL: Čolak je uzeo loptu i realizirao penal. Rijeka vodi 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Evo kaznenog udarca za Rijeku! Ojo je vukao Capana s leđa i skrivio penal. Nije moglo biti drugačije, zasluženi penal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Halilović se sjurio prema golu, nakon "bicikla" odapeo je ljevicom, ali lopta je prošla tik uz vratnicu. Jako je blizu ovo bilo.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme

38' - Tomečak je dobio sjajnu loptu, bio u idealnoj poziciji, no loše je pucao, a i bio je u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Bilo je ovo blizu, puno odbijanaca, ali na kraju je lopta otišla pored gola. Župarić je promašio čisti zicer nakon svega, morao je ovo zabiti.

27' - Malo po malo Rijeka radi i stvara šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Tomečak je dvaput ubačajem tražio Čolaka u kaznenom prostoru, no u oba navrata lopta je bila previsoka i nije našla prolaz kroz i preko čvrstog škotskog bloka.

14' - Nema zasad kod Riječana posebne kombinatorike u igri, nema niti maštovitosti. Čolak je tukao s nekih 23 metra nakon jedne lopte koja je do njega došla nakon preskakane igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' - Evo nam i gostiju iz Škotske. Prva opasnost u riječkom 16-ercu na isteku devete minute od strane Aberdeena. Imali su slobodni udarac, ubacili u kazneni prostor, ali čisti to obrana Rijeke.

2' - Rijeka odmah pokazuje svoje ambicije u ovom susretu, pokazuje kako ne žele ponovno doživjeti istu sudbinu kao prije 4 godine. Udarac iz kuta izveo je Acosty, Punčec je pokušao nogom, ali samo onako za zagrijavanje daleko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica

19.27 - Objavljeni su službeni sastavi. Strateg Rijeke Igor Bišćan se ipak nije odlučio za obranu s trojicom stopera, već je pojašao vezni red uvođenjem defanzivnog veznjaka Capana koji će vjerojatno igrati ispred obrane u paru s Lepinjicom. Malo iznenađenje je i što na krilu počinje Maxwell Acosty koji je ne tako davno bio na izlaznim vratima Rujevice i nije uživao preveliko povjerenje Bišćana, ali je očito strateg Rijeke procijenio da bi njegova brzina i prodornost mogli biti korisni u ovom dvoboju. Što se tiče Aberdeena, trener momčadi iz Škotske nije napravio niti ednu promjenu u odnosu na sastav koji je najavljen. Ovako to izgleda:


Nogometaši hrvatskog viceprvaka rijeke u četvrtak na Rujevici započinju natjecanje u Europi u novoj sezoni. Izabranicima Igora Bišćana u i trećem prekolu Europske lige protivnik će biti škotski Aberdeen, ekipa koja je prije četiri godine izbacila Rijeku u drugom pretkolu istog natjecanja. Škoti su u prvom ogledu na Kantridi slavili s uvjerljivih 3:0, dok je u uzvratu bilo 2:2 iako je Rijeka golovima Tomasova i Kvržića vodila 2:0.

Škotska momčad ove sezone je natjecanje u Europi započela već u prvom pretkolu gdjesu prošli finski Rovaniemi s dvaput po 2-1. Inače, u prošloj sezoni završili su na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice iza Celtica, Rangersa i Kilmarnocka.

U svojoj povijesti četiri su puta bili prvaci Škotske, zadnji put davne 1985. godine pod vodstvom legendarnog Sir Alexa Fergusona. Bišćan namjerava izbjeći ponavljanje takvog scenarija i vjeruje u prolazak.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo