RASPLET U SKUPINAMA E, F I / H; Kramarić nastavio zabijati kao na traci - Ludnica na utakmici Ajaxa i Bayerna!

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Danas su odigrane posljednje utakmice grupne faze nogometne Lige prvaka

12.12.2018.
22:50
AFP
VOYO logo

U dvoboju koji je odlučivao o prvom mjestu u skupini E nogometne Lige prvaka Bayern je u Amsterdamu odigrao 3-3 protiv Ajaxa obranivši prvu poziciju.

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Bayern poveo, Ajax je potom okrenuo rezultat u svoju korist da bi Bavarci s dva gola stigli do novog vodstva. Ipak, Ajax je izjednačio na 3-3 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci su poveli u 13. minuti golom Roberta Lewandowskog na asistenciju Sergea Gnabryja. Poljski napadač je imao sjajnu priliku i u 27. minuti, ali je s tri metra pogodio suparničkog vratara.

Na otvaranju drugog dijela Ajax je opasno pritisnuo Bavarce i pritisak se isplatio u 62. minuti kada je Dušan Tadić zabio za 1-1. Lewandowski je nemoguće promašio i u 62. minuti, a četiri minute kasnije Ajax je ostao s igračem manje nakon što je Max Wober 'polomio' Leona Goretzku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 75. minuti pocrvenio je i Thomas Muller nakon neopreznog starta nad Tagliaficom pogodivši ga nogom u glavu. Problemi za Bayern nastavili su se u 82. minuti kada je Boateng skrivio kazneni udarac kojeg je Tadić realizirao za vodstvo nizozemskog velikana. Boatengu je u 88. minuti uzvratio De Ligt koji je srušio Thiaga za novi kazneni udarac, a siguran je bio Lewandowski. Novi preokret dogodio se u 90. minuti kada je Coman zabio za novo vodstvo Bayerna. Luda utakmica nastavila se još jednom golom u mreži njemačkog sastava, a u četvrtoj minuti nadoknade za 3-3 je zabio Tagliafico.

U drugom susretu iz ove skupine Benfica je pobijedila AEK sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Grimaldo u 88. minuti. Marko Livaja nije imao pravo nastupa zbog crvenog kartona dobivenog u prošlom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je prvi u skupini sa 14 bodova, Ajax ima 12, Benfica sedam, a AEK je bez bodova.

U najzanimljivijem susretu večeri Šahtar i Lyon su u Kijevu igrali za prolaz u skupini F. Ukrajincima je igrala samo pobjeda, dok je Lyonu bio dovoljan i bod. Na koncu je završilo 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se nije mogla igrati u Harkivu jer je u deset ukrajinskih regija uvedeno izvanredno stanje zbog napetosti s Rusijom. Prvu priliku na utakmici imali su gosti. U 19. minuti Traore je izašao sam ispred Pjatova, no ukrajinski vratar je obranio. Samo tri minute kasnije domaćin je poveo, a gol je zabio Junior Moraes. Izjednačio je Nabil Fekir u 65. minuti lijepim udarcem sa 14 metara.

U drugom susretu Manchester City je pobijedio Hoffenheim sa 2-1 potvrdivši prvo mjesto u skupini. Andrej Kramarić je doveo goste u vodstvo iz kaznenog udarca u 17. minuti postigavši pogodak u svom devetom uzastopnom susretu. Zabio je Kramarić Lyonu, Augsburgu, Španjolskoj, Engleskoj, Herthi, Šahtaru, Schalkeu, Wolfsburg i Manchester Cityju. Bio je to ujedno njegov peti gol u ligi prvaka ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačio je Leroy Sane iz slobodnog udarca u posljednjim trenucima prvog dijela, a isti je igrač u 62. minuti nakon brze kontre zabio zabio za 2-1.

City je osvojio prvo mjesto u skupini sa 13 bodova, Lyon ima osdam, Šahtar šest, a Hoffenheim je posljednji sa tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini H i prije zadnjeg kola prolaz su osigurali Juventus i Manchester United, dok Valencija seli u Europsku ligu. Bilo je samo upitno tko će osvojiti prvo mjesto. Na koncu je 'jedinicu' osvojio Juve usprkos porazu kod Young Boysa 1-2.

Švicarce je u 30. minuti doveo u vodstvo GuillaumeHoarau iz jedanaesterca u 30. minuti, a isti je igrač u 68. minuti 'podebljao' prednost domaćina. Juve je smanjio deset minuta prije kraja golom Paula Dybale.Mario Mandžukić je odigrao cijeli susret za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Valencia je pobijedila Manchester United sa 2-1. Soler u 17. minuti je doveo 'šišmiše u vodstvo, na 2-0 je povećao Phil Jones uguravši loptu u vlastitu mrežu u 47. minuti, a Rashford je u 87. minuti smanjio na 2-1.

Juve je osvojio prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, United je ostao na 10 bodova, Valencia je sakupila osam, a Young Boysi četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://cdnja.r.worldssl.net/mp4/nr/NrEm.mp4


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

Skupina E

AJAX - BAYERN 3-3

Ajax: Lamprou - Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico, F. de Jong, Schöne, Tadić, David Neres, Can de Beek - Huntelaar

Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Süle, Alaba - Goretzka, Kimmich, Ribery, Müller, Gnabry - Lewandowski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica - AEK 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina F

Manchester City - Hoffenheim 2-1

Šahtar - Lyon 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina H

Valencia - Manchester Utd 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Young Boys - Juventus 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+5' - Ne odustaje Ajax! Nakon jednog prekida lopta se odbija do Kimmicha, Huntelaar nije u zaleđu, a njegovu povratnu loptu u mrežu posprema Nicolas Tagliafico!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - GOOOL! Potpuni preokret u Amsterdamu! Ajaxova obrana je napravila još jednu veliku pogrešku, a Coman postiže pogodak za 3-2

86' - GOOOOL! Nije dugo trajala prednost Ajaxa. Tagliafico nesmotreno ruši Thiaga u kaznenom prostoru, a Lewandowski pogađa sa bijele točke za 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - GOOOOOL! Boateng je srušio Dolberga u kaznenom prostoru Bayerna, a Dušan Tadić je neumoljiv sa bijele točke! 2-1 za Ajax.

65' - Nabil Fekir postiže pogodak i Lyon sada ima 1-1 sa Šahtarom

61' - Leroy Sane dovodi City u prednost protiv Hoffenheima!

61' - GOOOOOL! Sjajna akcija Ajaxa - kombinirali su iz prve na rubu Bayernovog kaznenog prostora, a onda Ziyech sjajno pronalazi van de Beeka uz gol liniju. Veznjak šalje povratnu na drugu stranu, a Dušan Tadić bez problema zabija za 1-1!

47' - Phil Jones je postigao auto-gol i njegov United sada gubi 2-0 od Valencije!

46' - Počinje drugo poluvrijeme.


45' - Kraj prvog poluvremena u Amsterdamu!

45+1' - Sjajan pogodak iz slobodnog udarca Leroyja Sanea. City je poravnao protiv Hoffenheima!

30' - Nastavlja se večer iznenađenja! Hoarao dovodi Young Boys u prednost protiv Juventusa, nakon udarca s bijele točke!

16' - Kramarić iz jedanaesterca dovodi Hoffenheim u vodstvo protiv Manchester Cityja!

17' - Soler Valenciju na Mestalli dovodi u prednost protiv Manchester Uniteda!

13' - GOOOOL! Zaspala je obrana Ajaxa, Gnabry je pronašao Lewandowskog samog pred Onanom, a Poljak takve prilike ne propušta!

12' - Sijevnula je kontra Bayerna - Gnabry se sjurio prema golu Ajaxa, ali njegov udarac sjajno brani Onana!

10' - Nova šansa za domaće. Sa desne strane je centrirao Mazraoui, ali Tadić nije loptu dobro zahvatio glavom!

3' - Ajax je odmah krenuo bez respekta! Na lijevoj strani su kombinirali Ziyech i van de Beek, ali udarac mladog Nizozemca je preslab za Neuera!

1' - Počela je utakmica na Johan Cruijjf Areni!

U posljednjem kolu skupine E Ajax na svom terenu dočekuje Bayern. Bit će to utakmica koja će odlučiti tko će s prvog mjesta u osminu finala Lige prvaka. Momčadi bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača je dovoljan i bod, ali ne smiju izgubiti jer bi onda pali na drugo mjesto.

Image
REAL MADRID – CSKA MOSKVA 0-3: /

Sjajni CSKA osramotio Real usred Madrida pa ispao - Vlašić asistent!

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo