PRED PRAZNIM TRIBINAMA DO PRVE POBJEDE: / Lokomotiva šokirala Dinamo, a onda rezultatski uvjerljivo pala

Image

U nedjeljnom nastavku programa 1. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama očekivano pobijedili Lokomotivu s 3-1 (2-1).

17.7.2016.
19:22
VOYO logo

Hrvatski prvak pobjedom je tako startao u novu sezonu i to protiv suparnika koji im nikada nije uzeo tri boda.

Iznenađujuće je Lokomotiva povela pogotkom Ivana Fiolića u 17. minuti, no do preokreta je favorizirana momčad stigla već do poluvremena. U 29. je minuti Soudani poravnao nakon što se sjajno oslobodio suparnika, a minutu prije kraja prvog dijela Armin Hodžić je iz gužve doveo Dinamovu momčad u vodstvo. Isti je igrač glavom u 54. minuti pogodio za 3-1 što je bio rezultat koji se do kraja nije mijenjao unatoč nekoliko prilika i vratnica igrača Dinamove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred otprilike 600 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Pajač iz Zeline.

DINAMO - LOKOMOTIVA 3:1

DINAMO: Ježina, Soudani, Antolić, Machado, Hodžić, Pjaca, Schildenfeld, Ćorić, Benković, Sosa, Stojanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LOKOMOTIVA: Filipović, Bartolec, Karačić, Marić, Fiolić, Ćorić, Çekiçi, Prenga, Doležal, Šunjić, Bočkaj


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2 minuta: KRAJ UTAKMICE! Dinamo je otvorio sezonu uvjerljivom pobjedom protiv Lokomotive, a bilo je 3:1. Poveli su gosti golom Fiolića, no već do poluvremena preko Soudanija i Hodžića Dinamo je preokrenuo rezultat. U nastvaku se Hodžić još jednom upisao među strijelce u utakmici koja je prošla u dominaciji hrvatskog prvaka koji je imao i nekoliko stativa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

84. minuta: Nova dobra akcija i nova vratnica za Dinamo! Šesnaesti udarac prema golu Lokomotive, od kojih je deset išlo u okvir, odsjeo je na vratnici Filipovićevog gola. Atraktivno je u padu iz voleja Machadovu loptu dohvatio Soudani, no promjene rezultata nema. I dalje je 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80. minuta: Fernandes pogađa vratnicu nakon sjajnog dodavanja Hodžića. Ostaje dojam da se pritom nalazio u zaleđu koje nije označeno.

73. minuta: Soudani je okušao udarac s ruba kaznenog prostora, Filipović odlično intervenirao, a Hodžić natrčao na odbijanac koji ispred njega u korner izbija Prenga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62. minuta: Igru je napustio Marko Pjaca. Upitno ostaje hoće li nastupiti za Dinamo protiv Vardara u uzvratnoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka u srijedu ili već i prije toga potpisati ugovor za talijanske prvake Juvenuts i ostvariti transfer za koji se smatra da će biti rekordno visok za igrača koji stiže direktno iz hrvatske lige.

Malobrojna publika zaziva njegov ostanak dok napušta travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54. minuta:GOOOOOOL! Dinamo nastavlja dominirati utakmicom i sada je 3:1. Strijelac je ponovno bio Hodžić koji je glavom u mrežu pospremio loptu koju mu je s desne strane ubacio Stojanović. Skočio je napadač Dinama između istrčalog vratara Lokomotive i obrane gostujuće momčadi i pogodio drugi put na ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, malen je broj gledatelja na Maksimiru, njih otprilike 600 došlo je pogledati prvu povratničku domaću utakmicu trenera Zlatka Kranjčara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme.

45. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44. minuta: GOOOOOOL! Dinamo vodi 2:1 pogotkom Armina Hodžića. Primio je Hodžić loptu Machada prsima, u tim trenucima leđima okrenut golu suparničke momčadi. Spustio ju je, okrenuo se i s trojicom suparnika na leđima lijevom nogom, udaljen jedanaest metara od Filipovića pogodio u padu donji desni kut. Bio je to sedmi udarac Dinama po Lokomotivinom golu, peti u okvir.

29. minuta: GOOOOOOL! Pjaca je povukao kroz sredinu i predao Sosi na lijevoj strani. Njegov ubačaj išao je prema vrhu šesnaesterca na kojem je Soudani sjajno prihvatio loptu, okrenuo suparnika i uputio prizeman i jak udarac. Odbila se lopta od desne vratnice Filipovića i otišla iza njegovih leđa za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ne može se reći niti da je prije pogotka Dinamo igrao podređenu ulogu. Čak 71 posto lopte u nogama u uvodnih pola sata i dominacija koja nije mogla probiti Lokomotivin posljednji red najbolji je opis odigranog do Soudanijevog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16. minuta:GOOOOOOOL! Lokomotiva je stigla do prednosti. Doležal je povratnom loptom uposlio Filoća koji s nekih deset metara šalje u donji desni kut vratara Ježine za vodstvo Lokomotive 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. minuta: Započela je utakmica na Maksimiru.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo