ZARAŽENI MAMIĆ OBRATIO SE JAVNOSTI PREKO LESIČKOG: / Čak 9 igrača ne može zbog COVIDA igrati sutra; 'Imamo velikih problema'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mislav Oršić, Joško Gvardiol i glasnogovornik Alen Lesički izašli su pred novinare u srijedu poslijepodne u Maksimiru

4.11.2020.
17:03
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo u četvrtak od 21 sat na Maksimiru igra utakmicu 3. kola Europske lige protiv austrijskog Wolfsbergera. 'Modri' su u srijedu imali neugodno jutro. Koronavirus je ušao u klub, ukupno je sad za sutrašnju utakmicu otpalo 9 igrača, od toga pet iz prve momčadi...

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu čitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je ZoranMamić završio u samoizolaciji zbog pozitivnog nalaza, momčad Dinama će u četvrtak voditi njegov pomoćnik AlenPeternac. Temeljem zakona o zaštiti podataka, klub nije želio otkriti njihova imena bez njihove dozvole. Jedini koji je dao privolu je trener Mamić koji je poslao poruku koju je na novinarskoj konferenciji pročitao glasnogovornik AlenLesički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što ste upoznati, imamo velikih problema s pojavom koronavirusa. Na službenom testiranju koje je obavljeno jučer, dobili smo pozitivne nalaze za 5 igrača i nekoliko članova stručnog stožera. S prijašnjih 4 zaraženih dolazimo do ukupne brojke od devet igrača zaraženih koronom. Oni nemaju pravo nastupa sutra. Ne smijemo objavljivati imena iako je razumljiva vaša želja za njima, temeljem zakona o zaštiti osobnih podataka. Zoran Mamić je htio i dao dopuštenje za objavu svog imena, i to smo jučer napravili. Ostali to ne žele ", otvorio je presicu Alen Lesički i nakon toga pročitao izjavu Zorana Mamića, koji je htio da se prenesu njegove riječi:

'Situacija nije optimalna, ali moramo biti svjesni u kakvom vremenu živimo'

"Situacija nije optimalna, ali moramo biti svjesni u kakvom vremenu živimo i tome se prilagoditi. Imam apsolutno povjerenje u stožer i asistente. Vjerujem kako ćemo složiti dobru momčad i napraviti kvalitetan rezultat. Vodili smo računa o svemu i prijavili smo na B listu veći broj mladih igrača i u slučaju širenja zaraze spremni smo i na tu opciju," poručio je Mamić dodavši kako neće biti na dirketnoj telefonskoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo plan treninga i znamo kako želimo igrati. Neću biti na direktnoj telefonskoj liniji jer nema potrebe. Ako vidim nešto na televiziji, poslat ću poruku, prenio je Mamićevu izjavu glasnogovornik Lesički dodavši kako je Mamić nazvao kapetana ArijanaAdemija i zamolio ga za mobilizaciju svlačionice.

Dinamov krilni napadač Mislav Oršić je naglasio kako je ova situacija sve poremetila, međutim ali i dodao kako je ostatak momčadi spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo nas je sve ovo psihološki poremetilo, ali sutra je novi dan, svi koji smo ostali spremni smo i maksimalno koncentrirani," kazao je Oršić dodavši:

"Moramo biti 100 posto spremni, ako želimo pobjedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Wolfsberger igra dobro u Europi. Teško je procijeniti tko je bolji, oni, CSKA ili Feyenoord'

Austrijski klub nakon dva kola vodi na ljestvici sa četiri boda, CSKA i Dinamo imaju po dva boda, a na začelju je Feyenoord s jednim bodom.

"Wolfsberger igra dobro u Europi. Teško je procijeniti tko je bolji, oni, CSKA ili Feyenoord. Gledajući tablici oni su najbolji. Međutim, mi moramo misliti na sebe i na našu igru," dodao je Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako ne želi razmišljati o tome hoće li još koji igrač biti pozitivan na koronavirus.

"Ne želim o tome razmišljati. Test je iza nas, a sada se moramo okrenuti utakmici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič Joško Gvardiol je naglasio kako respektira idućeg suparnika, ali se nada pobjedi.

"Respektiramo svakog suparnika, pa tako i Wolfsberger. U svaku utakmicu ulazimo ozbiljno, spremni smo i nadamo se pobjedi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za austrijski sastav igra DarioVizinger, Guardiolov suigrač iz redova mlade hrvatske reprezentacije.

'Neka bolji pobjedi'

"Nismo se čuli prije ove utakmice, ali drago mi je da igramo zajedno u reprezentaciji. Neka bolji pobjedi," kazao je u duhu fair playa Guardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica između Dinama i Wolfsbergera je na rasporedu u četvrtak na stadionu Maksimir.

Austrijski klub nakon dva kola vodi na ljestvici sa četiri boda, CSKa i Dinamo imaju po dva boda, a na začelju je Feyenoord s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


17:03 - "Nisam se čuo s Vizingerom igrač Wolfsbergera, ali drago mi je da zajedno igramo u mladoj reprezentaciji", izjavio je Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:02 - "Ne razmišljam o tome može li se još netko zaraziti, taj test je prošao, ne možemo se sad time opterećivati. Koliko sam uspio pratiti Wolfsberger u Europi dobro igraju. Mi moramo biti na sto posto ako mislimo sutra nešto napraviti. Neće biti lako", kaže Oršić, odgovorivši na pitanje poznatog novinara.

17:01 - "Respektiramo svakog protivnika, tako i Wolfsberger. Siguran sam u pobjedu, mislim da ne bi smjelo biti problema", kaže Joško Gvardiol, jedan od najvažnijih igrača u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:00 "Psihološki nas je ovo malo poremetilo, to sigurno, ali mi koji smo spremni za utakmicu smo maksimalno koncentrirani. Sutra je novi dan, bit ćemo maksimalno koncetrirani da to odradimo kako spada", kazao je Mislav Oršić.

16:58: Zoran Mamić putem klupskog glasnogovornika Alena Lesičkog obratio se javnosti. Lesički je pročitao pismo. Lesički je otvorio presicu kazavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što ste upoznati, imamo velikih problema s pojavom koronavirusa. Na službenom testiranju koje je obavljeno jučer, dobili smo pozitivne nalaze za 5 igrača i nekoliko članova stručnog stožera. S prijašnjih 5 zaraženih dolazimo do ukupne brojke od devet igrača zaraženih koronom. Oni nemaju pravo nastupa sutra. Ne smijemo objavljivati imena, temeljem zakona o zaštiti osobnih podataka. Zoran Mamić je htio i dao dopuštenje za objavu ".

Lesički je nakon toga pročitao izjavu Zorana Mamića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija nije optimalna, ali moramo biti svjesni u kakvom vremenu živimo i tome se prilagoditi. Imam apsolutno povjerenje u stožer i asistente, nemam nikakvog straha i vjerujem da ćemo napraviti kvalitetan rezultat. Vodili smo računa o svemu, na B listu prijavili puno igrača i spremni smo na ovu situaciju. Imamo plan treninga i onoga kako želimo igrati. Neću biti na direktnoj telefonskoj liniji jer nema potrebe. Ako vidim nešto na televiziji, javit ću porukom. Čuo sam se s Ademijem i zamolio sam ga za mobilizaciju i maksimalnu koncentraciju. Svima želim sreću", prenio je izjavu Zorana Mamića glasnogovornik Alen Lesički.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna vijest uoči utakmive je proboj koronavirusa u Dinamovu momčad. Zaražen je trener Zoran Mamić te čak devet igrača s popisa prijavljenih nogometaša za Europa ligu.

Dinamo ima rok do ponoći da prijavi igrače s "B" liste kako mu se ne bi dogodilo da praktički nema s kim igrati protiv Austrijanaca, čime bi se doveo u mat poziciju. Nije lako, ali tako je, kako je. Dinamo mora naći način i igrače za sutrašnji važni dvoboj protiv vodeće momčadi skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad bi sutra trebao voditi Alen Peternac. Dinamo je trenutno treći u grupi K s dva boda iz dvije utakmice i gol razlikom 0:0.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo