PORTUGAL NADIGRAO NIZOZEMSKU I OSVOJIO PRVU LIGU NACIJA U POVIJESTI: / Guedes fantastičnim pogotkom osigurao pobjedu i trofej

Image
Foto: Profimedia

Cristiano Ronaldo nije se naigrao protiv vrlo dobre nizozemske obrane, no njegovi suigrači napravili su odličan posao i zasluženo osvojili Ligu nacija.

9.6.2019.
22:34
Profimedia
VOYO logo

Portugal - Netherlands Rezultati uživo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PORTUGAL - NIZOZEMSKA 1:0

Portugal: Particio, Guerreiro, Fonte, Dias, Semedo, Fernandes, Carvalho, Pereira, Silva, Guedes, Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska: Cillessen, De Ligt, Van Dijk, Blind, Dumfries, De Jong, De Roon, Wijnaldum, Babel, Depay, Bergwijn


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal je osvojio prvu Ligu nacija u povijesti. U finalu su na domaćem stadionu priredili pravu feštu za navijače svladavši Nizozemsku 1.0. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Goncalo Guedes.

Fantastičnu atmosferu na stadionu Dragao u Portu priredili su navijači, gotovo kao da se igra finale svjetskog prvenstva, a ne Lige nacija. No nogomet je u prvom dijelu ipak bio na nešto nižoj razini od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo puno vidjeli od Nizozemaca, dok su Portugalci preuzeli inicijativu na domaćem terenu. Stopostotnu šansu nisu stvorili, Cristiano Ronaldo pored De Ligta i Van Dijka nije imao puno prostora, ali iznenadio je Bruno Fernandes koji je bio konstantna prijetnja. Ubaciovao se portugalski veznjak iz drugog plana, pucao iz daljine i iz blizine, ali Cillessen je zaključao svoja vrata.

Image
ENGLEZI SU OSVOJILI TREĆE MJESTO U LIGI NACIJA, ALI KOGA JE TO UOPĆE BRIGA?: /

Jedino u oči upadaju milijuni eura koje su dobili za nagradu

Image
ENGLEZI SU OSVOJILI TREĆE MJESTO U LIGI NACIJA, ALI KOGA JE TO UOPĆE BRIGA?: /

Jedino u oči upadaju milijuni eura koje su dobili za nagradu

Akcija koja je presudila

Što se tiče kreatorskog dijela posla u momčadi Portugala, istaknuo se veznjak Manchester Cityja Bernardo Silva. Svoju dobru igru okrunio je asistencijom za gol u 60. minuti. Strijelac je bio Goncalo Guedes koji je s 20 metara odlično pronašao lijevi donji kut Cillessenove mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemci su se morali otvoriti, Koeman je pokušao sve da bi došao bar do produžetaka. najbliži pogotku bio je Memphis Depay čiji je pokušaj udarca glavom završio u rukama Rui Patricia. Do kraja utakmice momčad Ronalda Koemana nije mogla do nove velike prilike i sve je završilo slavljem na Dragau na kojem su Portugalci ušli u povijest kao prvi osvajači Lige nacija u povijesti.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotovo je! Portugal je osvojio prvu Ligu nacija u povijesti.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Joao Moutinho je pao u šesnaestercu nakon duela, ali nije to bilo dovoljno kontaktaq da sudac pokaže na bijelu točku.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Sjajna lopta Blinda u sredinu, ali preoštra za De Jonga koji ju nije uspio usmjeriti u gol.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Bruno Fernandes opet prijeti iz daljine. Opet nije to dovoljno precizan udarac da bi svladao Cilllessena. fernandes će izaći sad iz igre, a ulazi Joao Moutinho. Mijenja i Koeman, ulazi Luuk De Jong, a izlazi De Roon.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' De Roon je naletio na odličnu povratnu loptu i pucao jako, ali preko gola.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Izlazi strijelac Goncalo Guedes, a ulazi Rafa SIlva.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Nizozemci su stisli, moraju ići po gol. Depay je pucao, ali Rui Patricio je na pravom mjestu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Goooooooool! Guedes je zabio za 1:0! Bernardo Silva i Guedes odigrali su izvrsnu akciju nakon koje je Guedes s 20-ak metara pogodio za zasluženo vodstvo Portugalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


58' Depay je napravio dar-mar u portugalskoj obrani, ubacio je oštru loptu u sredinu, a Fonte je jedva izbjegao zabiti autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


54' Opasno ubacivanje Guedesa u sredinu, u posljednji čas je uklizao Dias i spasio situaciju. Portugal je opet pritisao Nizozemce.


49' Činilo se da je Wijnaldum u odličnoj šansi, ali primio je loptu u zaleđu. Šteta, bila je ovo odlična šansa za Nizozemsku.


46' Počelo je i drugo poluvrijeme na Dragau. Jedna zamjena obavljena je na pauzi. Promes je ušao za Nizozemsku, a izašao je Babel.


HT Gotovo je poluvrijeme. Golova još nema u Portu, domaćini su puno bolji, stvorili su više šansi, ali nisu mogli do pogotka.


40' Ronaldo je prošao jedan na jedan, namjestio se na desnu nogu i pucao s ruba kaznenog prostora. Još jednom Cillessen nije imao težak posao. Lopta je išla ravno u njega.


38' Fernandes je dobio povratnu loptu od Bernarda SIlve, ali opet je neprecizan njegov udarac. Pucao je jako, ali preko vrata.


35' Opet je Fernandes u akciji. Pucao je s 12 metara iskosa, ali opet je nizozemska obrana bila na mjestu i odbijen je taj njegov pokušaj.


30' Bruno Fernandes opet prijeti iz daljine, ovaj put je to bio bolji udarac, ali brani nizozemski vratar sve večeras. Iako, Porugal je počeo igrati puno bolje od Nizozemske u nastavku prvog poluvremena.


28' Jose Fonte pucao je glavom nakon kornera, ali Cillessen je opet na pravom mjestu i pokupio je tu loptu.


27' Danilo je gurnuo dobru loptu u prostor za Ronalda, ovaj je pucao iz voleja, ali Van Dijk bio je na mjestu da blokira tu loptu.


22' Cristiana Ronalda došla je podržati i djevojka Georgina.

20' Dobra akcija Portugala, lopta je došla do Ronalda koji je pokušao pronaći nekoga na drugoj stativi. No, nikog nije bio tamo od njegovih suigrača.


15' Bergwijn je upropastio dobru priliku. Nakon greške Portugalaca sjurio se na gol, ali predugo je vukao loptu pa mu ju je oduzeo Jose Fonte.


10' Portugal je stvorio situaciju za udarac. Pucao je Fernandes, ali Cillessen je bio spreman na njegov pokušaj iz daljine.


8' Nizozemci sada drže loptu u svojim nogama, ali ne mogu zasad probiti portugalski blok.


4' Prva sporna situacija na utakmici. Bernardo Silva pao je u šesnaestercu, ali sudac nije imao razumijevanja za njegoe zahtjeve da pokaže na bijelu točku. Igra je nastavljena.


1' Krenula je utakmica u Portu. Stadion je pun, atmosfera je odlična. Portugal ima prvi posjed


Stiglo je vrijeme za finale Lige nacija - natjecanja koje je zaživjelo ove sezone, ali i potaknulo mnoge kontroverze. Kako je to zamišljeno kao turnir koji nije u potpunosti prijateljski turnir, a ni natjecateljski.

U finalu se sastaju europske nogometne sile Nizozemska i Portugal. Tulipani imaju sjajnu mladu momčad u kojoj prednjači supertalentirana posljednja linija predvođena De Ligtom i Van Dijkom, no s druge strane prijeti još uvijek najubojitiji napadač današnjice Cristiano Ronaldo.

U prošlom su, doduše prijateljskom, susretu Nizozemci izdominirali protiv Portugalaca s 3:0.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo