ŠOU GOJAKA! / Petev poslao Sammira na hlađenje, Ćorića na klupu, a Dinamo je onda ponizio Cibaliju

Image

U 31. kolu HNL-a, Dinamo je u subotu na Maksimiru ostvario svoju najuvjerljiviju pobjedu sezone svladavši nemoćnu Cibaliju sa čak 6-0.

29.4.2017.
16:49
VOYO logo

DINAMO - CIBALIA 6-0

Dinamo: Livaković - Stojanović, Lešković, Schildenfeld, Šitum - Moro, Gojak - Soudani, Antolić, Olmo - Hodžić. Trener: Ivajlo Petev.

Cibalia: Šubarić - Zgrablić, Tipurić, Markić, Rubić - Mijoković, Filipović - Mlakić, Pervan, Glavica - Brekalo Trener: Mladen Bartolović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Gojak (23.), 2-0 Soudani (27.), 3-0 Gojak (38.), 4-0 Antolić (42.), 5-0 Gojak (78.), 6-0 Gojak (86.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se u Maksimiru slavi uvjerljiva pobjeda. No, počelo je turbulentno. Naime, trener Dinama Ivajlo Petev je uoči utakmice odlučio na hlađenje poslati Sammira, na klupu Antu Ćorića, a u prvu momčad uvrstiti čak trojicu juniora. Upravo takve najave su se mogli čuti kroz proteklih nekoliko sati, a posljedica je to turbulentnog razdoblja modrih.

Priliku u prvih 11 dobio je Španjolac Olmo. Potez Peteva kao da je alarmirao igrače koji su odlučili odigrati jednu iznimno dobru utakmicu. Od prvog sučevog zvižduka, domaći nogometaši su uzeli stvar u svoje ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golijada počela u 23.

Vinkovačka obrana pokleknula je u 23. minuti. Antolić je bio ubacio iz prekida, a Gojak glavom zabio za vodstvo modrih. U 28. minuti, Soudani je preciznim udarcem s 20-ak metara pogodio "malu mrežicu" za 2-0. Već tad se vidjelo da se slavonskom sastavu ne piše dobro.

Image
Image

Gojak je mogao u 31. minuti zabiti svoj drugi gol. Ipak, snažan volej reprezentativca BiH otišao je preko vrata Šubarića. No, mlada nada Dinama "ispravila" se u 38. minuti. Soudani je sad bio lijepo ubacio s desne strane, a Gojak još jednom glavom sproveo loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio i kapetan Antolić

Nije to bilo sve od modrih u prvom dijelu, na 4-0 u 42. minuti pogodio je kapetan Antolić. Olmo je probio lijevu stranu i točno ubacio, Antolić glavom za pljesak publike. Španjolac je bio jako aktivan u utakmici i opravdao je povjerenje Peteva.

Image
Image

Nakon ludog prvog poluvremena, uslijedio je period igre bez golova i s izrazitom dominacijom plavih. Gojak je svoj prvi hat - trick kompletirao u 78. minuti u modrom dresu. Petar Stojanović je odlično probio desnu stranu, povratno odigrao za Gojaka koji preciznim udarcem, ali ovoga puta nogom lagano pogodio za 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad se mislilo da je to gotovo za danas, Gojak je odlučio staviti točku na i. Odlično su kombinirali Šitum i Soudani, a Gojak sam izašao na Šubarića i mirno poentirao u 86. minuti za konačnih 6-0.

Ovom pobjedom, Dinamo je smanjio prednost Rijeke na pet bodova. Ali lider HNL-a večeras od 19. 00 na Rujevici igra protiv Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90' - GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - GOOOL - Čudesna utakmica Gojaka. Bošnjački nogometaš je zabio svoj četvrti gol na susretu.

78' - GOOOL: Gojak uništava Cibaliju. Primio je loptu na nekih 9 metara u kaznenom prostoru i mirno zabio za 5-0. Ovo je njegov prvi hat-trick za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Nikola Moro izlazi iz igre. Umjesto njega ulazi Domagoj Pavičić. Moro je dobio pljesak maksimirske publike za sve što je dao za Dinamo protiv Hajduka i Cibalije. Zagrebačka publika apsolutno prihvaća Nikolu kao svoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Žuti karton je dobio Schildenfeld.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME: Ivajlo Petev napravio je promjenu, umjesto Leškovića u igri je još jedan Dinamov klinac, Vinko Soldo, nada maksimirskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Gotova je prvo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - GOLOVI SAD PADAJU KAO NA POKRETNOJ TRACI! Kapetan Antolić zabio je za 4-0. Kakvo ludi prvo poluvrijeme u Maksimiru! Olmo je probio lijevu stranu i točno ubacio, Antolić glavom povisio vodstvo Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38 - GOOOL, Gojak ponovno zabija u ovom dvoboju. Kakva utakmica za mladog bosankohercegovačkog igrača, odnedavno i člana reprezentacije BiH. Gojak je ponovno pogodio glavom, kao i kod prvog gola.

27' - NOVI GOOOL - Hilal Soudani zabio je za 2-0. Čini se kako su modri riješili susret u samo četiri minute! Akcija za gol išla je od Livakovića, koji je ispucao loptu na polovicu Cibalije. Loptu je u noge dobio Soudani na lijevoj strani napada Dinama. Krenuo je prema naprijed, napravio nekiliko koraka i s ruba kaznenog prostora sjajno pucao u desni donji kut za 2-0. Lijep gol drugog strijelca HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' - GOOOL: Amer Gojak zabio je glavom za 1-0.

9' - KAKVA PRILIKA ZA DINAMO! Schildenfeld je zatresao gredu nakon kornera, gosti čistili s gol-linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - Dinamo u ovih uvodnih 6 minuta ima inicijativu.

1' - POČELA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Net.hr doznaje, trener Dinama Ivajlo Petev je odlučio 'ohladiti' Sammira i bivši hrvatski reprezentativac otpao je iz konkurencije za ovaj dvoboj. Na klupi je, pak, završio Ante Ćorić.

Upravo takve najave su se mogli čuti kroz proteklih nekoliko sati, a posljedica je to turbulentnog razdoblja Modrih. Dinamo je izgubio dominaciju u HNL-u i vjerojatno titulu, Rijeka je na korak do naslova. I to je glavni problem u Dinamu.

Ove dvije momčadi današnji dvoboj dočekuju u bitno drugačijem ozračju, Dinamo u posljednja dva kola nije uhvatio niti jedan, dok su Vinkovčani osvojili čak četiri boda. Ivajlo Petev najavio je velike promjene u svojoj momčadi, bugarski trener poručio javno je poručio kako će danas prigodu dati samo onim igračima koji su spremni "gristi" svih 90 minuta.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo