[FOTO] OSIJEK - DINAMO 0-2: / Gavranović i Olmo šokirali Zekića i čitav Gradski vrt obavijen maglom

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U derbiju 13. kola HNL-a Dinamo je golovima Gavranovića i Olma slavio u Osijeku 0-2

4.11.2018.
19:27
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

11. KOLO HNL-a, OSIJEK, GRADSKI VRT

OSIJEK - DINAMO 0-2

Osijek: Malenica - Lončar, Gutieri, Škorić, Grgić - Bočkaj, Pušić, Kamenar - Boban, Hajradinović - Marić

Dinamo: Livaković - Rrahmani, Perić, Theophile-Catherine, Stojanović - Gojak, Ademi - Oršić, Olmo, Hajrović - Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Gavranović (64.), 0-2 Olmo (94.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U derbiju 13. kola HNL-a nogometaši zagrebačkog Dinama u nedjelju navečer u Gradskom vrtu, nad koji se spustila gusta magla, iskoristili su ponuđeno od strane Osijeka i uzeli sva tri boda. U prvom poluvremenu momčad Zorana Zekića bila je bolja, imala je dvije sjajne prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek bolji u prvom poluvremenu

U 18. minuti dobro su na desnoj strani kombinirali Hajradinović i Grgić, zatim je Grgić ubacio za Lončara koji je pokušao glavom glavom, ali njegov udarac na putu prema golu pogodio je suigrača Marića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Osijek: Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo 04.11.2018., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Gojak Amer. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U 23., samo pet minuta poslije, još jedan veliki promašaj glavom za Osječane. Kamenar je ubacio iz kornera, Boban je loptu glavom poslao loptu prema prvoj stativi, a Mile Škorić s tri metra zahvatio je loptu krivim dijelom glave i poslao iznad gola.

[nethr_galerija url=https://net.hr/sport/nogomet/magla-svuda-magla-oko-njih-u-ovakvim-uvjetima-odigrana-je-derbi-utakmica-u-osijeku/]

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila sve slabija vidljivost

Tijekom prvog poluvremena, nad Gradski vrt počela se spuštati sve gušća magla, bila je sve slabija vidljivost što je dodatno otežavalo uvjete u utakmici. Osijek je imao bolje prilike u prvom dijelu, dok Dinamo nije bio opasnije zaprijetio i Bjelica nije imao razlog za zadovoljstvo.

Image
Image

Osijek: Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo 04.11.2018., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Krajem prvoga dijela, ali i početkom nastavka nad Gradski vrt se u potpunosti bila nadvila gusta magla, pa je sve teže bilo raspoznavati što se događa na terenu. Dani Olmo pokušao je u 56. minuti dalekometnim udarcem po magli iznenaditi Malenicu, ali lopta je prohujala iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo poveo u 64. minuti

Dinamo je poveo u 64. minuti iz drugog udarca u okvir gola. Prvo je Gojak tukao snažno iz daljine, nesigurni vratar Osijeka Malenica samo je kratko odbio loptu, a na nju je natrčao švicarski reprezentativac Gavranović i bez problema zabio za vodstvo Zagrepčana.

Image
Image

Osijek: Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo 04.11.2018., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Damian Kadzior. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek u 87. mogao do izjednačenja, ali...

Osijek je do izjednačenja mogao stići u 87. minuti, ali nije imao sreće niti koncetracije. Hajradinović je ubacio iz prekida, Lončar bio najviši u skoku, no njegov pokušaj glavom odsjeo je na gredi Dinamovog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo se ipak upisao u strijelce

Na suprotnoj strani, Španjolac Olmo se prošetao kroz obranu domaćih kao na šetalištu, prebacio Malenicu, ali i ta lopta je odsjela na okviru gola. Olmo se ipak do kraja susreta upisao u strijelce. Olmo je iz jednog brzog kontranapada pobjegao domaćim braničima koji ga nisu ispratili, a ovoga puta ispred Malenice bio precizniji.

Image
Image

Osijek: Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo 04.11.2018., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Boban Gabrijel. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Na ljestvici prve hrvatske nogometne lige vodi Dinamo sa 33 boda, Lokomotiva je druga sa 28 bodova, a Osijek je treći sa 24 boda. Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela HNL-a, novi prvoligaš Gorica, je četvrti s 23 boda, a Rijeka na petom mjestu ima 18 bodova i susret manje. Hajduk je tek šesti s 13 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI Osijek - Dinamo 0-2 Gorica - Hajduk 1-1 U subotu: Lokomotiva - Istra 1961 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak: Inter - Slaven Belupo Rijeka - Rudeš


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA

90'+4 - GOOOL Olmo zabija za 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Trese se osječka prečka. Prošao je kroz osječku obranu Olmo, pričekao Malenicu koji je već bio zalegao na pod, a Španjolac diže loptu koja odlazi u okvir gola.

90' - Devedeseta minuta je prošla, a četvrti sudac je pokazao čak sedam minuta nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Igru će napustiti strijelac zasad jedinog gola na utakmici Mario Gavranović, a umjesto njega ući će Bruno Petković. To je druga zamjena u momčadi Dinama u večerašnjoj utakmici.

75' - Treći žuti karton za Dinamo, ukupno šesti na utakmici kojeg je dobio BiH igrač Amer Gojak nakon starta nad Hajradinovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Odgovara Nenad Bjelica na drugoj strani. Igru napušta Damian Kadzior, a na teren ulazi Izet Hajrović.

68' - Reagira Zekić na klupi Osijeka. Izašao je Karlo Kamenar, a priliku je dobio Marko Dugandžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - GOOOL: Mario Gavranović zabija za 1-0 Dinama protiv Osijeka. Španjolac Olmo je pronašao Gojaka na dvadesetak metara od gola, dinamovac je sjajno opalio, Malenica je taj udarac uspio obraniti, no na odbijanac koji dolazi Gavranović nije uspio reagirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Dva žuta kartona Zebec je dao igračima Osijeka. Prvo je Boban dobio žuti nakon starta na Stojanoviću, a odmah nakon toga Lončar ruši Kadziora i dobiva opomenu.

46' - Igrači su se vratili na travnjak i sve je spremno za početak drugog poluvremena. Sudac Zebec dao je znak za početak drugog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUVRIJEME U OSIJEKU: U derbiju 13. kola zasad nema golova, a bolje je šanse propustio Osijek. Prvo je Lončar pogodio Marića pred golom u 18. minuti, a pet minuta kasnije s ruba peterca loptu glavom preko gola šalje Mile Škorić. Zekić može biti zadovoljan igrom, ali ne i stanjem na semaforu, dok njegov prijatelj i bivši suigrač Nenad Bjelica uopće nema razloga biti zadovoljan.

41' - Situacija na terenu se smirila, igra se na sredini bez nekih konkretnih akcija i šansi. Na Gradskom vrtu sve je slabija vidljivost jer se pojavila gusta magla i to dodatno otežava uvjete u utakmici. Osijek je imao bolje prilike, dok Dinamo još nije opasnije zaprijetio i Bjelica nema razloga biti zadovoljan.

23' - Još jedan veliki promašaj glavom za Osječane, Zekić gleda i ne vjeruje. Kamenar je ubacio iz kornera, Boban je loptu glavom poslao loptu prema prvoj stativi, a Mile Škorić s tri metra zhvaća loptu krivim dijelom glave i šalje loptu iznad gola.

18' - Osijek je zamalo zabio, kakva je ovo bila prilika! Dobro su na desnoj strani kombinirali Hajradinović i Grgić, zatim je Grgić ubacio za Lončara koji je pokušao glavom glavom, ali njegov udarac na putu prema golu pogađa suigrača Marića.

12' - Nakon Stojanovića požutio je i Perić. Opet je na meti dinamovaca bio Boban, Perić je đonom ušao u nogu napadača Osijeka. Ovim kartonom izgubio je pravo nastupa u sljedećoj ligaškoj utakmici.

8' - Kadzior se okrenuo na lijevu nogu i s dvadesetak metara iskosa s desne strane zavrnuo na drugu stativu. Lopta je imala neugodnu putanju, ali završila je pokraj gola Osijeka. Mladi Poljak je u odličnoj formi.

4' - Prvi ozbiljniji start na utakmici i odmah Zebec pokazuje žuti karton. Stojanović je neoprezno startao na Bobana i zaradio prvu javnu opomenu u današnjoj utakmici.

1' - Počeo je susret između Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu. Sudac Zebec dao je znak za početak susreta.


Trener Dinama Nenad Bjelica nakon više od 17 godina vraća se na stadion na kojem je napravio svoje prve korake, na Gradski vrt na kojem je u dva razdoblja igrao za klub iz rodnoga grada. Tamo ga s druge strane čeka prijatelj i bivši suigrač Zoran Zekić, koji radi sjajan posao u "njihovom" Osijeku.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo