ATLETICO – JUVE 2-0: / Simeoneova družina pomela Ronalda i društvo i grabi prema 1/4 finala!

Image
Foto: AFP

Nogometaši Atletico Madrida uvjerljivo su pobijedili protiv Juventusa na svom Wanda Metropolitanu

20.2.2019.
22:20
AFP
VOYO logo

U prvom susretu osmine finala nogometne lige prvaka Atletico Madrid je na svom stadionu pobijedio Juventus sa 2-0, dok je u drugom susretu večeri Manchester City na gostovanju pobijedio Schalke sa 3-2 nakon što je gubio sa 1-2.

Pobjedu Atleticu donijeli su Jose Maria Gimenez golom u 79. minuti, te Diego Godin u 84. minuti. Uzvrat je 12. ožujka u Torinu. Bila je to sasvim očekivano tvrda utakmica, s mnogo žustrine i nervoze. No, Atletico je bio bolji i zasluženo je pobijedio. "Los Colchonerosi" su postigli dva gola, još jedan im je poništen nakon pregleda VAR-om, a imali su i dva zicera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico kod kuće nije izgubio utakmicu u nokaut fazi LP od 1997. i poraza od Ajaxa (2-3), a "Los Colchonerosi" su u zadnjih deset susreta protiv talijanskih klubova upisali osam pobjeda i dva neodlučena ishoda.

Diego Simeone nije mogao računati na Lucasa Hernandeza, dok su gosti u Madrid doputovali bez Samija Khedire koji će izbivati s terena mjesec dana, jer mu je dijagnosticirana atrijalna aritmija, koja uzrokuje vrlo ubrzano kucanje srca i može uzrokovati vrtglavice, zadihanost i umor. Nije bilo niti Douglasa Coste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi su zaprijetili gosti. Cristiano Ronaldo je u osmoj minuti opasno zaprijetio i slobodnog udarca, ali je Jan Oblak bio spreman. U 12. minuti je nakon ubačaja iz kornera pucao Leonardo Bonucci, ali preko gola. U 27. minuti njemački sudac FelixZwayer je dosudio kazneni udarac za Atletico nakon što je MattiaDe Sciglio sapleo Costu, ali je nakon provjere VAR-om prekršaj izvučen izvan kaznenog prostora. Iz slobodnjaka je pucao Griezmann, ali je Szczesny sjajno reagirao.

U nastavku susreta na terenu je postojala samo jedna momčad i Atletico je u potpunosti dominirao. U 50. minuti Diego Costa je imao najbolju priliku na utakmici. Nakon sjajne Griezmannove lopte izašao je sam ispred gostujućeg vratara, ali je pucao pored gola. Samo tri minute kasnije i Griezmann je mogao zabiti, ali je pogodio vratnicu. U 70. minuti Atletico je bolju igru u nastavku okrunio pogotkom Alvara Morate, ali je nakon pregleda VAR-om poništen zbog prekršaja nad Chiellinijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijane je ipak probio Gimenez u 79. minuti koji je nakon gužve u petercu gostiju uspio ugurati loptu u mrežu. Pet minuta kasnije pogodak je postigao i drugi Urugvajac u domaćim redovima Diego Godin i to ponovo nakon prekida. Lopta se od mandžukića odbila do Godina koji je zabio za veliku pobjedu španjolskog sastava.

Cristiano Ronaldo je zaigrao prvi put u Madridu otkako je iz Reala preselio u Juventus. CR7 je uvijek bio posebno inspiriran protiv Atletica, u 31 nastupu protiv gradskog suparnika zabio je 22 gola. Međutim, večeras se uklopio u sivilo talijanskog sastava baš kao i MarioMandžukić koji je protiv svog bivšeg kluba odigrao cijeli susret. Nikola Kalinić nije nastupio za domaći sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATLETICO DE MADRID - JUVENTUS 2-0

SCHALKE 04 - MANCHESTER CITY 2-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATLETICO DE MADRID: Oblak, Juanfran, Luis, Godin, Gimenez, Saul, Rodri, Partey, Koke, Costa, Griezmann

JUVENTUS: Szczesny, Alex Sandro, Bonucci, Chiellini, de Sciglio, Bentancur, Pjanić, Matuidi, Mandžukić, Dybala, Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa


83' - GOOOOL! Atletico igra sjajno i sada ima dva pogotka prednosti! Nespretno je reagirala obrana Juventusa nakon jednog slobodnog udarca, a sjajnim udarcem iskosa Diego Godin zabija za 2-0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - GOOOOL! Atletico ipak dolazi do prednosti! Gimenez je najspretniji nakon jednog kornera i ovoga puta je gol priznat. Domaći vode!

70' - Alvaro Morata ušao je kao zamjena Costi i pogodio glavom, nakon sjajnog centaršuta Luisa! Međutim, sudac nakon intervencije VAR-a poništava pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Još jedna velika šansa za domaće! Griezmann je proigrao Costu, koji prebacuje loptu preko Szczesnog, ali poljski vratar odbija loptu u prečku!

50' - Velika šansa za Atletico! Sjevnula je brza kontra, Costa se otresao Bonuccija i izašao sam pred golmana, ali njegov udarac ide pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+2' - Kraj prvih poluvremena u Madridu i Gelsenkirchenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - GOOOOL! Još jedan jedanaesterac, još jedan pogodak Bentaleba! Schalke je preokrenuo.

https://streamgoals.com/cache/8fc5f5d640.mp4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - GOOOOL! Bentaleb iz jedanaesterca izjednačava u Njemačkoj.

29' - Griezmann šutira iz slobodnog udarca s ivice kaznenog prostora, ali Szczesny sjajno brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - GOOOOOL! Na drugom susretu City već vodi. Sergio Aguero je iskoristio pogrešku Schalkea.

15' - Thomas Partey je uputio jedan udarac iz daljine - Szczesny brani bez većih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' - Slobodan udarac za Juventus. Sa tridesetak metara šutira Ronaldo, ali sjajno brani Jan Oblak.

6' - Kontra Atletica. Griezmann je povukao s centra, ali njegova lopta u prostor ne pronalazi Diega Costu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica u Madridu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo