BELGIJA - ENGLESKA 2-0: / Slavlje u Belgiji nakon osvajanja bronce! Engleska? Ne da se ne 'vraća kući', nego doma idu praznih ruku

Image
Foto: AFP

Belgija je treća, Engleska četvrta na svijetu

14.7.2018.
15:03
AFP
VOYO logo

Belgijska nogometna reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2-0 (1-0) pobjedom protiv Engleske u Sankt Peterburgu.

Belgija je povela preko Thomasa Meuniera u 4. minuti, a pobjedu "crvenih vragova" potvrdio je Eden Hazard u 82. minuti. Trećim mjestom u Rusiji Belgija je ostvarila najveći uspjeh u povijesti. Dosada joj je najbolji rezultat bilo četvrto mjesto iz Meksika 1986. Engleska je, pak, izjednačila svoj drugi najbolji rezultat, četvrto mjesto zauzela je i 1990. u Italiji. Jedini bolji plasman joj je naslov prvaka s domaćeg terena 1996.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rani pogodak

Belgijanci su postavili svoj najjači mogući sastav, dok su Englezi imali čak pet izmjena u odnosu na utakmicu s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 4. minuti Belgijanci su poveli nakon prodora Chadlija i ubačaja u peterac koji je dočekao igrač PSG-a Meunier i lako pogodio mrežu. U 12. minuti udarac De Bruynea pogodio je Stonesa, a engleski vratar Pickford je to jedva obranio. U 24. minuti su i Englezi dočekali svoju veliku šansu, ali je njihov najbolji strijelac Kane loše zahvatio loptu kada je bio na desetak metara od gola. Alderweireld je u 35. minuti iz blizine poslao loptu malo iznad grede i to je bilo sve iz prvog dijela u kojem su Belgijanci dominirali.

Englezi su puno bolje zaigrali u drugom dijelu, a najbolju priliku propustio je Dier u 70. minuti kada je uspio prebaciti Curtoisa, ali je Alderweireld spasio s gol-crte. U 80. minuti Meunier je iskosa s desetak metara opalio svom snagom iz voleja, ali se istakao vratar Pickford. No, u 82. minuti niti odlični Pickford nije uspio spriječiti drugi gol Belgijanaca nakon što je De Bruyne proigrao Edena Hazarda, a napadač Chelsea se sjurio u kazneni prostor i plasirao loptu u donji desni kut engleskih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

Svjetsko nogometno prvenstvo, utakmica za treće mjesto, Sankt Peterburg

BELGIJA - ENGLESKA 2-0

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Witsel, Chadli - De Bruyne, E. Hazard - Lukaku

ENGLESKA: Pickford - Jones, Stones, Maguire - Dier - Trippier, Loftus-Cheek, Delph, Rose - Kane, Sterling

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3. minuta: Kraj utakmice! Bronca za Belgiju!

90. minuta: Igrat će se još tri minute sudačkog produžetka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87. minuta: John Stones spašava Engleze.

82. minuta: GOOOOOOL! Belgija vodi 2-0! Nisu Englezi daleko od suza, još desetak minuta, a gube dva razlike. Strijelac je bio Eden Hazard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70. minuta: Obrana utakmice! A nisu vratari u pitanju. Nevjerojatno je kako je Diera zaustavio Alderweireld kad je Courtois već bio svladan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60. minuta: Samo tri minute nakon što je Engleska preko Kanea pokušala stići do izjednačenja, opet su De Bruyne i Lukaku radili nered. Lukaku sad napušta igru, nastavit će Mertens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51. minuta: Po pokušaj sa svake strane. Ništa ozbiljnoga.

46. minuta: Morat će se Englezi trgnuti žele li do pobjede. Posljednjih šest udaraca prema golu uputila je reprezentacija koja je u prednosti. Koliko je težak zadatak pred kojim se nalaze kazuje i ovaj podatak - kad su u pitanju utakmice svjetskih prvenstava slavili su preokretnom u samo jednoj od 21 posljednje. Bila je to utakmica za naslov 1966. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+2. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA, BELGIJA U PREDNOSTI!

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice u Sankt Peterburgu. Belgijska izabrana vrsta vodi pogotkom Meuniera iz četvrte minute. Englezima preostaje drugio dio da preokrenu rezultat u svoju korist inaće će kućama praznih ruku. Kad se ondje nogomet još ne vraća...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: Igrat će se još pet minuta prvog poluvremena utakmice čiji će kraj ponuditi osvajača svjetske bronce. Zasad je Belgija tome bliža... Do kraja će igrati bez Chadlija koji ima problema sa zadnjom ložom.

35. minuta: Strahovit udarac Alderweirelda koji je loptu s vrha šesnaesterca iz okreta i iz prve usmjerio prema Pickfordovom golu. Malo iznad grede. Da je išlo u okvir...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. minuta: Posljednje minute prolaze u znaku Engleske. Ipak, ne može se to baš nazvati i dominacijom, ali...

24. minuta: Zaprijetili su Englezi. Sterling je s lijeve strane gurnuo prema natrčalom Kaneu - pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20. minuta: Interesantno - Belgija nikad nije zabila brži gol na utakmicama svjetskih prvenstava od ovog kojeg je postigao Meunier, jednako tako Engleska nikad brže nije kapitulirala. Također, Meunier je deseti strijelac belgijske reprezentacije na ovom SP-u. Jednako toliko dali su ih tek Francuska (1982.) i Italija (2006.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17. minuta: Kombinacija De Bruyne - Lukaku zasad je enigma za engleske braniče. Belgija apsolutno dominantno u dosadašnjem dijelu utakmice za treće mjesto.

15. minuta: Prijeti i Engleska. Pokušaj glavom Loftus-Cheeka, Pickford smiruje bez veće muke.

14. minuta: Opet Belgija u naletu. Sad je nered na vrhu engleskog šesnaesterca radio Hazard. Ozbiljnijeg pokušaja nije bilo.

12. minuta: Malo je sad nedostajalo da Belgija poveća vodstvo. Pickford je sjajno reagirao u padu rukom otklonivši loptu nakon pokušaja De Bruynea s lijeve strane.

4. minuta: GOOOOOL! Belgija vodi 1-0, strijelac je Meunier. Lukaku je sjajno pronašao Chadlija koji ubacuje u peterac što sjajno prati Meunier i iz prve šalje loptu iza Pickforda.

2. minuta: Dvije zanimljivost dok traje uvodno opipavanje snage - Engeska je izvela postavu čiji je prosjek starosti 25 godina i 174 dana. Nikada nisu s mlađom ekipom nastupili na utakmici svjetskih prvenstava. Druga zanimljivost garantira golove. U posljednje četiri utakmice za broncu na svjetskim prvestvima strijelci su bili prilično raspoloženi. Ukupno je u njima postignuto 17 golova.

1. minuta: Započela je utakmica za treće mjesto Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Belgija i Engleska imali su velika očekivanja u polufinalu natjecanja. Međutim, dogodili su im se Francuska, odnosno Hrvatska.

PRESICA U MOSKVI UOČI POVIJESNOG FINALA: Izbornik Zlatko Dalić i Luka Modrić izašli pred brojne novinare; prvo pitanje iznenadilo kapetana

Obje reprezentacije, stoga, u ovoj utakmici traže iskupljenje kod svojih navijača i medalju s kojom bi isprali gorak okus poraza.

Inače, Belgija i Engleska dosad su se sastajali 22 puta, a uspješniji je Gordi Albion sa 15 pobjeda. U pet navrata završilo je neodlučeno, dok je Belgija slavila tek dva puta, uključujući i nedavnu utakmicu u skupini na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo