MAN UNITED - PSG 0-2: / Potop Crvenih vragova u sedam minuta, PSG na uzvrat sa značajnim kapitalom

Image
Foto: AFP

PSG ostvario značajnu prednost protiv Uniteda za uzvrat u Parizu

12.2.2019.
22:58
AFP
VOYO logo

OSMINA FINALA LIGE PRVAKA, PRVA UTAKMICA

Old Trafford, Manchester

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER UNITED - PSG 0-2

Manchester United (4-3-3) De Gea - Young (c), Bailly, Lindelof, Shaw - Herrera, Matić, Pogba -Lingard, Rashford, Martial

PSG (4-2-3-1) Buffon - Kehrer, Silva (c), Kimpembe, Bernat - Verratti, Marquinhos - Alves, Draxler, Di Maria - Mbappe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Kimpembe (53'), 0-2 Mbappe (60')

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i PSG-a u utorak navečer na Old Traffordu, francuski prvak ostvario je pobjedu 2-0 i ozbiljan kapital za uzvrat, koji je na rasporedu za tjedan dana na Parku prinčeva. Uz to, zbog crvenog Pogbe iz drugog poluvremena francuska zvijezda neće igrati u Parizu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ROMA – PORTO 2-1: /

Džeko i 19-godišnja senzacija doveli rimsku momčad na korak do četvrtfinala

Image
ROMA – PORTO 2-1: /

Džeko i 19-godišnja senzacija doveli rimsku momčad na korak do četvrtfinala

U prvom poluvremenu nismo vidjeli pogotke, ali smo vidjeli na samom njegovu kraju prve probleme za Ole Gunnara Solskjera. Iz igre u Manchesteru morao izaći ozlijeđeni Lingard, a ušao je Alexis Sanchez. Odmah po povratku igrača na travnjak, menadžer Uniteda zbog ozljede je morao u svlačionici ostaviti Martiala, a umjesto njega je uveo Juana Matu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 53. minuti PSG je poveo s 1-0. Verratti je nabacio na Mbappea koji je tukao glavom, ali spreman je na to bio De Gea. Nakon toga, iz kornera je zabio Presnel Kimpembe svoj prvi gol u 97 odigranih utakmica za PSG, ostao je potpuno sam i nogom pospremio loptu iza leđa španjolskog vratara.

Pogodak je ošamutio igrače Manchestera i djelovao stimulativno na Parižane koji su počeli koristiti svaku pogrešku u obrani domaćih, a u tome je prednjačio Kylian Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta poslije potpuni šok na "kazalištu snova". Francuski prvak poveo je s 2-0. Odlično je po lijevom krilu prošao Angel di Maria, dao preciznu loptu za najboljeg mladog igrača svijeta Mbappéa koji je odlično utrčao i zabio za veliku prednost gostiju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute poslije Mbappe je mogao postići i drugi pogodak, kad je u kontranapadu sam izbio pred španjolskog vratara. Malo je pogriješio u prijemu i došao preblizu De Gei koji je pročitao njegov pokušaj loba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Gea je najzaslužniji što Manchester United nije upao u veću rezultatsku rupu, jer je u 64. minuti odlično zaustavio opasan udarac Juana Bernata koji je ciljao pod gredu.

Teško će biti Solskjaeru u uzvratu. Nakon toga je Pogba imao nešto za reći sucu Orsatu Paul Pogba, a Talijan mu je odlučio pokazati drugi žuti karton. Sve u svemu, drugo poluvrijeme na Old Traffordu bilo je zanimljivo i u njemu su slavili nogometaši iz Pariza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi poraz za Norvežanina otkako je na klupi Manchester Uniteda zamijenio Josea Mourinha. Njegovi igrači su ostavili vrlo blijed dojam i 6. ožujka na Parku prinčeva će morati izvesti čudo kako bi izborili mjesto u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati prvih utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. veljače - Manchester United - PSG 0-2 (Presnel Kimpembe 53, Kylian Mbappe 60) AS Roma - Porto 2-1 (Nicolo Zaniolo 70, 76/ Adrian Lopez 79)

13. veljače - Tottenham - Borussia Dortmund Ajax - Real Madrid

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19. veljače - Lyon - Barcelona Liverpool - Bayern

20. veljače - Schalke - Manchester City Atlético Madrid - Juventus

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UZVRATNE UTAKMICE 5. ožujka - Borussia Dortmund - Tottenham Real Madrid - Ajax

6. ožujka - Paris Saint-Germain - Manchester United Porto - AS Roma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. ožujka - Manchester City - Schalke Juventus - Atlético Madrid

13. ožujka - Barcelona - Lyon Bayern - Liverpool

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVE SU UTAKMICE

87' - Još jedan žuti karton za United. S leđa je Meksikanac Herrera srušio Mbappea.

79' - GOOOL, utakmica u Rimu pretvara se u pravu ludnicu. Adrian je naletio na loptu unutar kaznenog prostora i svladao golmana udarcem u donji lijevi kut gola za veselje gostujućih pristalica. U devet minuta pala su tri gola.

76' - Novi GOOOL u Rimu. Porto je potopljen u samo 6 minuta. Edin Džeko sve je napravio uzdrmanši vratnicu. Odbijanac je pokupio Nicolo Zaniolo i zakucao loptu u mrežu. Golman je bio potpuno nemoćan.

70' - GOOOOL i u Rimu, Roma vodi na radost domaćih navijača. Edin Džeko je poslao loptu u šesnaesterac, a do nje je prije braniča stigao Nicolo Zaniolo i zabio u donji lijevi kut.

60' - GOOOL: Velika prednost za PSG. Odlično je po lijevom krilu prošao Angel di Maria, dao preciznu loptu za Mbappéa koji je odlično utrčao i zabio za veliku prednost gostiju. Šok na Old Traffordu, United je u velikom zaostatku nakon samo sedam minuta od primljenog prvog gola.

53' - GOOOL: PSG je poveo 0-1. Verratti je nabacio na Mbappea koji opasno tuče glavom, ali spreman je na to De Gea. Iz kornera je zabio Presnel Kimpembe svoj prvi gol u 97 odigranih utakmica, ostao je potpuno sam i nogom pospremio loptu iza leđa Davida de Gee.

46' - Počela su druga poluvremena. Ole Gunnar Solskjaer napravio je još jednu zamjenu. Francuz Anthony Martial ne može nastaviti i u igru će umjesto njega ući Španjolac Juan Mata. U sastavu PSG-a nije bilo promjena.

45' - GOTOVA SU PRVA POLUVREMENA: Za sad nema golova niti na Old Traffordu, niti na Olimpijskom stadionu. Iz igre u Manchesteru je na samom kraju prvog dijela izašao ozlijeđeni Lingard, a ušao Alexis Sanchez.

Dva granična zaleđa PSG-a, pet žutih kartona i nervoza s obje strane obilježile su prvo poluvrijeme. Nastavak slijedi za petnaestak minuta.

41' - Prekid u Manchesteru. Završio je sada u ogradi Angel di Maria nakon sudara sa Ashleyijem Youngom. Tražili su crveni karton igrači PSG-a, fizioterapeut i doktor pregledavali su ruku Argentinca koji se požalio na bol, ali na kraju je sve prošlo bez kartona i bez ozljede.

35' - Na početku susreta navijači PSG-a zapalili su svoj sektor na Old Traffordu. Što li će tek biti ako večeras pobjede ili prođu u četvrtfinale Lige prvaka?

26'- Dosta izjednačena partija u Rimu, puna dinamike, ali i taktičkih nadmudrivanja. Niti jedna momčad ne riskira previše.

24' - A ovako je Pogba posramio svog čuvara i našao se u izglednoj situaciji za gol.

22' - Thomas Tuchel nije nimalo zadovoljan prikazanim od strane njegove momčadi dosad. Vidi se njegovo nezadovoljstvo, stalno viče, galami...

18' - Drugi žuti karton za PSG. Nakon Kimpembea, požutio je i Julian Draxler. Prozvali smo Draxlera i evo ga, dobio je žuti karton. Nervoza se uvukla u redove gostiju.

17' - United je nametnuo visok ritam, vidi se da se nemaju namjeru braniti, nego suprotno, dominirati, napadati, imati posjed... Nova dva napada imali su Crveni vragovi, ali u nijednom nisu ozbiljnije zaprijetili Buffonu. S druge strane, PSG se muči u napadu, nema tu kreacije, nego samo individualnost prenođenja lopte prema naprijed Verrattija. Kylian Mbappe još nije došao na utakmicu, zasad je potpuno nevidljiv, kao i Draxler.

16' - Odlično je po desnom boku prošao francuski ofenzivni veznjak Paul Pogba i iskoristio trenutak u kojem ga je čuvao Kimpembe koji već ima žuti karton, no nakon što se sjurio prema golmanu PSG-a ostao je bez lopte, Talijan je to lako pokupio.

14' - Evo kadrova s tribina Olimpijskog stadiona, Ultrasi Rome ponovno su priredili spektakl.

9' - Umalo je engleski reprezentativac Marcus Rashford iz neugodne situacije iznenadio iskusnog Buffona, ali Talijan je to odbio.

5' - Prva dobra prilika na utakmici u vlasništvu je PSG-a. Opalio je iz koraka sa dvadesetak metara

2' - Počinjemo s susretom u Manchesteru. Odmah su visoko pritisnuli domaći nogometaši. Parižani imaju loptu, ali domaćini odgovaraju visokim presingom kako bi umirili protivnika i blokirali ga već u izlasku s loptom u fazu napada. Zasad se igra na čvrsta i oprezna igra na sredini terena.

1' - Prvi su s centra krenuli Parižani.

1' - Počele su utakmice u Manchesteru i Rimu. Održana je minuta šutnje za poginulog argentinskog igrača Emiliana Salu na obje utakmice. Prepuni Old Trafford zapljeskao je u čast nesretno poginulog Sale, a isto je napravio Olimpijski stadion u Rimu.

20.58 - U oba dvije utakmice igrači se upravo nalaze na terenu, uz himnu Lige prvaka.

20.52 - Pazite ovaj podatak. Portov vratar Iker Casillas na Olimpicu će istrčati po 147. put u Ligi prvaka, dok će na drugoj strani Romin vratar Antonio Mirante igrati drugu utakmicu u najjačem europskom nogometnom natjecanju. Casillas ima 37, a Mirante 35 godina. To može samo nogomet.

20.44 - Tradicija ne ide na ruku PSG-u. Niti jedna francuska momčad nije pobijedila United na Old Traffordu u europskim natjecanjima, javlja servis za nogometnu statistiku OptaJoe.

Nakon dva mjeseca pauze kreće nastavak nogometne Lige prvaka. U utorak navečer na rasporedu su prva dva ogleda osmine finala. Centralni dvoboj večeri je sudar velikana na Old Traffordu između Manchester Uniteda i PSG-a, a bitno za naglasiti je i novost u obliku VAR sustava, koji se od večeras počinje upotrebljavati i u Ligi prvaka. Na Olimpijskom stadionu u Rimu sastat će se Roma i Porto. Preostalih šest susreta igra se sutra, odnosno idućeg tjedna. Uzvrati su 5. i 6. ožujka, te 12. i 13. istog mjeseca...

Image
Image

Rudolf (L) and Gabriele (C), the parents of Paris Saint-Germain's German head coach Thomas Tuchel (R), speak with Paris Saint-Germain's Qatari president Nasser al-Khelaifi (C) before a training session at Old Trafford in Manchester, north west England, on February 11, 2019, on the eve the first leg of their UEFA Champions League round of 16 football match against Manchester United. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

U kadru Rome nema Ćorića

Loša vijest za sve ljubitelje hrvatskih igrača u inozemstvu je ta što u kadru Rome za utakmicu nema Ante Ćorića. Inače, Hrvatska će u osmini finala imati sedam predstavnika - šest igrača i jednog trenera. Luka Modrić u dresu Real Madrida brani europski naslov, a 'Kraljevski klub' će pokušati srušiti s europskog trona Ivan Rakitić (Barcelona), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Atletico Madrid), Dejan Lovren (Liverpool, Ante Ćorić (Roma), te Niko Kovač (Bayern).

Preporođeni United

Što se tiče dvoboja Uniteda i PSG-a, vrijedi spomenuti kako Crveni Vragovi proživljavaju renesansu nakon što je Jose Mourinho napustio 'kazalište snova'. Pod vodstvom Ole Gunnar Solskjaera United je upisao 10 pobjeda i remi. Dok je Portugalac gurao defanzivnu taktiku, Norvežanin se okrenuo napadu i to mu se pokazao dobrim potezom...

"Tako će biti i protiv PSG-a. Nećemo sjediti otraga i čekati svoje prilike. Niti jednom sastavu nije lako igrati na Old Traffordu. U klubu imamo niz kvalitetnih napadača kao što su Martial, Lukaku, Rashford, Sanchez, Lingard i PSG-u neće biti lako," poručio je norveški stručnjak.

Image
Image

Manchester United's French midfielder Paul Pogba (2R) celebrates scoring the opening goal from the penalty spot with team-mates during the English Premier League football match between Manchester United and Brighton and Hove Albion at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 19, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

PSG za većinu favorit, međutim...

Za većinu stručnjaka francuski prvak je favorit, međutim PSG će biti bitno oslabljen. Brazilska zvijezda Neymar će zbog ozljede metatarzalne kosti na desnom stopalu propustiti obje utakmice, a u Manchesteru neće biti niti Thomasa Meuniera, a upitan je i Edison Cavani.

"Vrlo su mali izgledi da Cavani nastupi. Prvi pregled nije bio dobar. Zabrinut sam jer nam nedostaju ključni igrači, a za velike stvari u Ligi prvaka neophodno je imati ključne igrače s puno iskustva," kazao je trener francuskog sastava Thomas Tuchel. Njemačkog stručnjaka može utješiti što se u sastav vraća Marco Verratti.

Image
Image

Paris Saint-Germain's Argentine midfielder Angel Di Maria celebrates after scoring the first goal of the French L1 football match between Olympique Lyonnais (OL) and Paris-Saint Germain (PSG) at Groupama stadium in Decines-Charpieu, near Lyon, on February 3, 2019. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)

Nikad još nisu igrali međusobno

ManU i PSG nikada nisu igrali međusobno u europskim natjecanjima. United je u 26 susreta protiv francuskih klubova upisao samo dva poraza, dok je PSG u 19 okršaja protiv Engleza upisao pet pobjeda.

Roma protiv Porta još ne zna za pobjedu

U drugom susretu snage će odmjeriti Roma i Porto. Posljednji put su igrali u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka u kolovozu 2016. godine, a Porto je u dvije utakmice slavio sa 4-1. Ukupno su igrali četiri puta, a Roma još nema niti jednu pobjedu.

Oba sastava dočekuju susret u ne baš idealnoj formi. Roma je u zadnje četiri utakmice upisala samo jednu pobjedu, a još uvijek odzvanja nedavni poraz 1-7 od Fiorentine u talijanskom Kupu. Porto je također, samo jednom slavio u zadnja četiri dvoboja, no portugalski sastav je uz Barcelonu, Bayern, Ajax i Lyon jedini propao skupinu bez poraza.

Kod domaćina zbog ozljeda su otpali Cengiz Under i Diego Perotti, dok su upitni Kostas Manolas, Patrik Schick i Robin Olsen. Porto dolazi na Olimpico bez suspendiranog Jesusa Coroine i ozlijeđenog prvog napadača Mousse Marege.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo