[FOTO] MAN UNITED - MAN CITY 0-2: / Bernardo Silva i Sane doveli Građane na korak od obrane naslova; Liverpool tuguje

Image
Foto: AFP

Man City je na Old Traffordu očitao lekciju gradskom rivalu Unitedu

24.4.2019.
22:54
AFP
VOYO logo

Old Trafford, 35. kolo Premiershipa

Man United - Man City 0-2

Manchester United: De Gea - Darmian, Smalling, Lindelof, Shaw, Young - Fred, Andreas - Pogba - Lingard, Rashford

Manchester City: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko - Fernandinho, Gundogan, D. Silva - B. Silva, Sterling, S. Aguero

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Bernardo Silva (54.), 0-2 Sane (66.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Manchester Citya u srijedu navečer napravili su veliki korak ka obrani naslova prvaka Engleske, slavivši u 35. kolu u gradskom derbiju kod Manchester Uniteda s 2-0. Gostovanje na Old Traffordu bila je najteža utakmica za Guardiolinu momčad do kraja sezone, a City je to uspješno riješio pogocima Bernarda Silve (54) i Leroya Sanea (66).

Možda i presudna Pepova pobjeda

Do izuzetno bitne, a možda i presudne pobjede u prvenstvu tako je došao Pep Guardiola. Liverpool je polagao sve nade u ranjeni United, vjerojatno su po prvi put "navijali" za njih u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali su Građani svojih prilika, imali su, doduše, i igrači Uniteda, ali u tom pokerskom nogometnom ruletu Guardiole i Solskjær, više smjelosti i hrabrosti u povučenim potezima imao je katalonski nogometni stručnjak.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

PEP PRILIČNO EMOTIVNO PROŽIVLJAVA SVOJU MOŽDA I KLJUČNU UTAKMICU: Glavu gore, majstore

Image

PEP PRILIČNO EMOTIVNO PROŽIVLJAVA SVOJU MOŽDA I KLJUČNU UTAKMICU: Glavu gore, majstore

Građani se vratili na čelo ljestvice

City se tako vratio na čelo ljestvice s bodom više od Liverpoola, a u posljednje tri utakmice protiv City igra protiv Burnleyja, Leicestera i Brightona. United se bori s Chelseajem i Arsenalom za Ligu prvaka, no Solskjaerovoj momčadi ovo je čak sedmi poraz u zadnjih devet utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiksao je i Arsenal

Kiksao je u borbi za Ligu prvaka londonski Arsenal koji je izgubio kod Wolvesa s 1-3. Rúben Neves (28), Doherty (37) i Diogo Jota (45+2) zabili su za domaćine, a Papastathopoulos (80) za Arsenal, koji je ostao peti s bodom manje od Chelsea i dva boda više od Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


GOTOVA JE UTAKMICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 4 minute.

88' - Prekršaj Luka Shawa, nervozni su domaći nogometaši. Razumljivo, gube 2-0 a do kraja je još malo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Tempo je pao, United kao da jedva čeka da ovo mučenje za njih završi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - United se bacio na glavu, nema više kalkulacija. No, nema i uspjeha.

71' - Uzeli su loptu u noge igrači Uniteda, pokušavaju udarcima iz daljine, ali sve je to jalovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

69 - Broj gledatelja na današnjoj utakmici na Old Traffordu je 74.431.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - GOOOL: City vodi 2-0. Lijep zgoditak je postigao Leroy Sane. Čini se kako je pitanje pobjednika na Old Traffordu riješeno. Izgubio je loptu Pogba, a u kontru je odjurio pakleno brzo Sterling. Poslao je loptu na lijevu stranu prema Saneu, koji je vodio loptu a onda opalio u prvi kut Davida De Gee, od kojeg se lopta odbila. City je ovim golom skoro pa i došao do obrane naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

59'- Ide City po još jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - GOOOL, ovim rezultatom City je ponovno vodeća momčad Premiershipa! Bernardo Silva je ušao u obećavajuću šansu nakon lijepe asistencije i zabio odmah uz desnu stativu. Kakav precizan šut za šok na Old Traffordu i u gradu Liverpoolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Prva izmjena kod Cityja. Fernandinho je izašao zbog ozljede, ušao je Sane. To znači da će City igrati puno ofenzivnije nego dosad.

46' - Odmah se City bacio na glavu, Sterling je nanizao nekoliko igrača, pokušao ubaciti na pet metara, ali bez uspjeha.

Galerija

Počelo je drugo poluvrijeme

48' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Umjesto najavljenih dvije, igralo se čak osam. Ako ovako ostane, City će biti u problemima jer će Liverpool imati bod prednosti ispred njih tri kola prije kraja prvenstva.

44' - Što je sad promašio Sterling? Tri igrača izbacio je u petercu, tukao po sredini i obranio je de Gea njegov udarac. Ogromna prilika bila je to za City, mogao je pitati Sterling de Geu gdje da mu puca, ali na kraju je pucao samo ravno u njega. Šteta za Cityjeve navijače, a radost za navijače Uniteda i Liverpoola...

39' - Ilkay Gundogan je htio centrirati iz slobodnog udarca, ali je udarac bio prejak i lopta je završila u autu.

37' - Postotak posjeda lopte je 30-70.

30' - Raheem Sterling je dobro centrirao u šesnaesterac, ali je David de Gea presjekao loptu. Napad za United.

27' - Ashley Young je pokušao iz slobodnjaka pronaći nekoga od suigrača, ali čisti to obrana Građana.

26' - Andre Marriner je pokazao žuti karton za grubi faul koji je napravio Oleksandr Zinchenko, igrač Cityja.

23' -Rashford je sad opalio s nekih 25 metara, to je otišlo malo preko gola.

19' - David De Gea odlično brani bombu Bernarda s nekih 17 metara, a nakon toga Rashford se na drugoj strani našao u prilici za United.

16' - Lingard je pobjegao Laporteu i odlično tukao s nekih 14 metara, blizu je to prošlo. Kakva je ovo samo prilika bila za šokirati Guardiolu i njegove igrače. Kakva je ovo šansa sad bila! Ubacio je sjajno Darmian u peterac gostiju, Lingard se zaletio, uhvatio loptu, tukao uz vratnicu. Guardiola se već uhvatio za glavu, ali u ovom napadu je imao sreću.

15' - Smalling je sad umalo zabio autogol, slučajno je skrenuo jedan pokušaj Sterlinga s nekih 16 metara, ali De Gea je odlično reagirao. Španjolac se na vrijeme bacio i to uhvatio bez problema...

11' - Paul Pogba primio je točan pas i odmah pucao! Edesron je bio spreman i obranio njegov dalekometni pokušaj koji je išao ravno po sredini gola.

10' - Kompany je odmah na početku susreta dobio žuti karton.

7' - David Silva je ubacio iz slobodnog udarca, ali je jedan od braniča to lagano izbio.

3' - Ederson je odlično čitao igru i presjekao loptu koju je čekao Marcus Rashford. Ništa od pokušaja Crvenih vragova.

2' - Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer izabrao je momčad koja će se suprotstaviti Cityju u lovu a bodove, a najveće iznenađenje je izostanak Nemanje Matića i Belgijca Lukakua koji su ostali na klupi. Odlučio se na nešto defanzivniju postavu s pet igrača u obrani. Vidjet ćemo hoće li mu se to isplatiti.

1' - Počeo je derbi, bitka 22 nogometaša koji će pokušati oduševiti čitav nogometni svijet. Pozornost sviju večeras će biti usmjerena prema "Kazalištu snova".


Nogometni navijači, mediji i analitičari u Engleskoj slažu se u jednom. Ovo bi mogao biti ključni susret za Pepa Guardiolu, a samim time i za rasplet za vrh Premier lige. Večeras će navijači Liverpoola biti uz Man United, omraženog suparnika, ali eto, nogomet piše čudne priče. United se bori za Ligu prvaka.

Ova utakmica možda je i najveći izazov Cityju do kraja prvenstva. Ne pobijedi li City na Old Traffordu, tada bi Liverpool opet bio u prednosti i približio se osvajanju naslova.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo