MODRIĆ PO PETI PUT U MOMČADI GODINE: / Lionel Messi najbolji nogometaš, zna se i tko su najbolji vratar i trener

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Argentinac je po šesti put dobio ovu nagradu i po tome je jedinstven

23.9.2019.
22:09
Profimedia
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak Reala iz Madrida LukaModrić petu je godinu zaredom izabran u najbolju momčad svijeta u izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), dok je za najboljeg igrača u prošloj sezoni izabran LionelMessi.

Ovo je bio četvrti izbor najboljih nogometaša i nogometašica svijeta kojega je samostalno organizirala FIFA, a 32-godišnji Argentinac je po prvi put ponio trofej. Prve dvije nagrade osvojio je Portugalac CristianoRonaldo, dok je prošle sezone za najboljeg igrača svijeta proglašen LukaModrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11 najboljih

Uz Messija i Modrića u najboljih 11 igrača svijeta za prošlu sezonu izabrani su i vratar Liverpoola Allison, koji je ujedno proglašen i najboljim vratarom svijeta, u obrani su MatthiasdeLigt (Juventus), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), veznjaci Frenkie de Jong (Barcelona) i EdenHazard (Real Madrid) te napadači CristianoRonaldo (Juventus) i KylianMbappe (Paris SG).

Modrić je biran u najboljih 11 igrača svake godine otkako FIFA samostalno organizira dodjelu, a bio je u najboljih 11 i za sezonu 2014/15. u izboru FIFPro-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rapinoe nogometašica godine

Za najbolju nogometašicu svijeta izabrana je Amerikanka MeganRapinoe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najboljih 11 nogometašica izabrane su Sari van Veenendaal (Nizozemska), Lucy Bronze (Engleska), NillaFischer (Švedska), KelleyO'Hara (SAD), WendieRenard (Francuska), JulieErtz (SAD), Amandine Henry (Francuska), RoseLavelle (SAD), Marta (Brazil), AlexMorgan (SAD) i Megan Rapinoe (SAD).

Kloppu nagrada

Za najboljeg trenera proglašen je menadžer europskog prvaka Liverpoola JuergenKlopp, a za najbolju trenericu izbornica svjetskih prvakinja SAD-a Jill Ellis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za "fair play" dobio je menadžer Leeds Uniteda MarceloBielsa, jer je naredio svojim igračima da puste pogodak svom protivniku nakon što su oni postigli gol dok je protivnički igrač ozlijeđen ležao na travnjaku.

Nagarada navijača

Silvia i Nickollas Grecco dobili su nagradu za najbolje navijače. Silvia vodi svog slijepog sina Nickollasa na utakmice Palmeirasa i tumači mu što se događa na terenu čime mu popravlja raspoloženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu Ferenc Puskas za najbolji pogodak sezone dobio je mladi Mađar DanielZsori za sjajan pogodak "škaricama" u dresu Debrecena.

UŽIVO

22.06 - Megan Rapinoe izabrana je za najbolju nogometašicu 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.55 - Upravo se bira najbolji nogometaš u 2019. I evo, Lionel Messi je uzeo nagradu. Iako je kamera pokazala Virgila van Dijka. Nagradu Leu Messiju uručio je predsjednik Fife Gianni Infantino i prigodu iskoristio za odlučno Fifino 'ne' rasizmu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer smo u mojoj zemlji, u Italiji, opet svjedočili rasizmu na nogometnom stadionu. Zato recimo svi 'NE' rasizmu. Ne samo u nogometu i ne samo u mojoj Italiji nego svugdje, u svim segmetnima društva! - rekao je Infantino koji je upozorio i na problem sa odnosom prema ženama u iranskome nogometu te najavio promjenu i po tom pitanju tj. postignuti dogovor o tome da će od sredine listopada i žene moći na iranske nogometne stadione!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.49 - Milanska La Scala je na nogama, svi plješću najboljim nogometašima u 2019. Luka Modrić po peti je put izabran u najbolju momčad prema izboru Fife:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Becker - De Ligt, Sergio Ramos, van Dijk, Marcelo - Modrić, de Jong - Mbappe, Messi, Hazard - C.Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano nije došao u Milano.

21.42 - Izbornica svjetskih prvakinja Amerikanki, Jill Ellis, najbolja je stručnjakinja u ženskome nogometu! Nagradu joj je dodijelio Jose Mourinho. Ellis je prva žena koja je osvojila dva naslova svjetskih prvakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatna je čast primiti nagradu baš od vas - rekla je Jill Ellis Mourinhu prije nego se zahvalila svojim "spektakularnim igračicama, stožeru i svojoj obitelji".

21.36 - Becker Alison najbolji je golman u 2019. Evo još jedne nagrade za Liverpool. Osvojio je i Ligu prvaka s Redsima i Copa Americu s brazilskom reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MESSI POSTAO NEVIĐENI LUZER: /

Argentinac srušio rekord, a na kraju ostao kratkih rukava

21.32 - Milanska La Scala je na nogama, svi plješću najboljim nogometašicama prema izboru Fife. Po prvi puta Fifa je proglasila najboljih 11 i među nogometašicama! Evo kojih je jedanaest u najboljoj ženskoj nogometnoj momčadi za 2019.:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sari van Veenendaal Lucy Bronze Nilla Fischer Kelley O’Hara Wendie Renard Julie Ertz Amandine Henry Rose Lavelle Marta Alex Morgan Megan Rapinoe

21.26 - Sad ćemo izabrati najboljih 11 ženskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.16 - Nagradu za fair-play dobili su trener Marcelo Bielsa i momčad Leeds Uniteda koji su se, nakon što su Aston Villi zabili gol dok je jedan njen igrač ležao na travnjaku, odmah po polasku protivnika s centra micali dvojici napadača Ville da izjednače. Pljesak za dobitnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.08 - Najbolja golmanica svijeta je čuvarica mreže svjetskih doprvakinja Nizozemki i madridskog Atletica, Sari Van Venendal. Nagradu joj je uručio najbolji afrički nogometaš svih vremena, veliki Kamerunac Samuel Eto'o.

21.01 - Nagradu za najbolju navijačicu dobila je Brazilka Silvia Grecco, majka koja svojeg sina s posebnim potrebama, slijepog Nicholasa, vodi na svaku utakmicu njihovog voljenog Palmerirasa i na taj način oduševljavaju javnost. Ona i Nicholas su naj-navijači! Gospođa Greco je rekla da je nagrada mogla otići mnogim drugima tj. svima koji se kao ona brinu o djeci s posebnim potrebama. Mnogi u Scali plaču, emocije su preplavile sve koji gledaju emotivni govor fenomenalne Silvije Greco, ovo je trenutak koji je sve dirnuo u srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.53 - Jurgen Klopp proglašen je najboljim trenerom godine:

"Hvala ljudima iz mog fantastičnog kluba Liverpoola koji su mi ovo omogućili", rekao je Klopp prilikom obraćanja okupljenima i javnosti.

"Samo je ta jedna utakmica, jedna pobjeda u finalu Lige prvaka razlog zašto ovu nagradu dobijam ja, a ne ti", poručio je osebujni Klopp Pochettinu s pozornice i tako oduševio prisutne.

20:48 - Daniel Zsori! Mladi 18-godišnji mađarski napadač osvojio je veliko priznanje za gol škaricama za pobjedu Debrecena nad Ferencvarosem u 93. minuti. Bio je to tada debi za sadašnjeg člana Fehervara.

20:47 - Sada je Fifa predstavila golove Messija, Quintera i Zsorija, a Essien će otkriti tko osvaja Puskas nagradu za gol godine.

Galerija

20.45 - Voditelji nogometne noći u milanskoj Scali su talijanska voditeljica Ilaria D'Amico i proslavljeni nizozemski nogometaš, Ruud Gullit. Fifa će dodijeliti nagrade u 11 kategorija uključujući dvije nove: najboljih 11 nogometašica i najbolja vratarka na svijetu.

20.30 - Slijedi nam spektakl. Uskoro počinje program u La Scali, kazališnoj dvorani koja je ugostila najbolje skladatelje i operne pjevače u svijetu. Sad su na redu nogometaši. Talijani nisu baš precizni poput Švicaraca ili Japanaca, pa program kasni.

Priznanje "The Best Football Awards" dobit će najbolji nogometaš i nogometašica, najbolji treneri i golmani, a bit će odabrana i idealna momčad za prošlu sezonu. Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić, koji je prije godinu dana osvojio sve individualne nagrade i prekinuo dominaciju velikana Lionela Messija i Cristiana Ronalda, večeras će u Milanu novom pobjedniku dodijeliti to veliko priznanje.

Modrić bi se i petu sezonu zaredom trebao naći u idealnoj momčad po izboru FIFA-e, što je još jedno veliko priznanje za hrvatskog kapetana, desetku Reala i svjetskog doprvaka. No, sigurno je da neće obraniti individualnu nagradu najboljeg u ovoj godini...

"Ne zna se ništa o tome tko će dobiti nagrade niti hoće li on biti izabran u najboljih jedanaest. Luka Modrić u Milano putuje kao kandidat te kao posljednji dobitnik nagrade za najboljeg nogometaša, zbog čega će uručiti nagradu ovogodišnjem dobitniku" izjavio je prije nekoliko dana dužnosnik Real Madrida.

Igrač godine bit će neko od trolista: Van Dijk, Ronaldo ili Messi. Po prvi će put Fifa dodijeliti nagradu i najboljem golmanu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo