DINAMO CIBALIJI UTRPAO TRICU: / Modri smanjili zaostatak za Rijekom i pobjegli Hajduku

Image

Hrvatski prvak Dinamo u 13. kolu HNL-a je na svom terenu svladao Cibaliju 3-0.

22.10.2016.
18:45
VOYO logo

DINAMO - CIBALIA 3:0

Dinamo (4-2-3-1): Šemper - Matel, Benković, Sigali, Pivarić - Pavičić, Machado - Soudani, Ćorić, Fernandes - Henriquez.

Cibalia (4-2-3-1): Matković - Karačić, Jerbić, Tomašević, Šare - Crnčević, Mijoković - Baša, Pervan, Dabro - Šimunac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Soudani (33.), Henriquez 2-0 (42.), 3-0 Šitum (75.)

Trener Dinama Ivajlo Petev susret protiv Cibalije započeo je s Antom Ćorićem i Machadom u prvoj postavi. Ćorić je tako dobio šansu za dokazivanje, dok je uvrštavanje Machada zanimljivo zbog priče koja se u petak pojavila u hrvatskim medijima kako je Portugalac navodno odbio biti pričuva Dinamovim klincima na utakmici Lige prvaka protiv Seville. Klub je to demantirao, a Petev je Machadu dao priliku od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DINAMO BJESNI ZBOG PRIČE O BAHATOM PORTUGALCU: /

Stiglo pojašnjenje slučaja Machado

Image
DINAMO BJESNI ZBOG PRIČE O BAHATOM PORTUGALCU: /

Stiglo pojašnjenje slučaja Machado

PREVRŠIO SVAKU MJERU: Otkrivena velika istina o Machadu koji najvjerojatnije više neće zaigrati za Dinamo?

IVAJLO PETEV O VELIKOJ MISTERIJI MAKSIMIRSKE 128: ‘Mora biti svjestan da mora dati sve za Dinamo’

Soudani, Henriquez i Šitum zabijali za Dinamo

Dinamo je do pobjede protiv povratnika u društvo najboljih stigao golovima Soudanija (34), Henriqueza (42) i Šituma (76). Hrvatski prvak koji ove sezone ne igra dobro bio je puno bolji od slabašnih Vinkovčana, a tome svjedoči i statistika. Naime, Dinamo je bio bolji u udarcima na gol 21-3, a u okvir Zagrepčani su gađali, Modri su zasluženo uzeli tri boda, s kojima su se približili prvoplasiranoj Rijeci na tri boda i još više pobjegli trećeplasiranom Hajduku na četiri boda razlike.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VRATAR ISTRE ZAUSTAVIO HAJDUK U PULI: Domaćinu poništen pogodak u prvom poluvremenu

Petev dobio - Henriqueza!

Uz to, Petev je dobio i - Čileanca! Naime, Angelo Henriquez zabio je pogodak u 42. minuti susreta za 2-0 Dinama. Bio je to prvi gol čileanskog napadača u Prvoj HNL još od 3. travnja ove godine i prvenstvenog dvoboja s Osijekom.

Pavičić oduševio

Uz raspoloženog Henriqueza koji je u ovoj utakmici mogao zabiti još koji gol, dojmljivu je predstavu pružio mladi Domagoj Pavičić koji je bio najbolji pojedinac susreta. Pavičić je sudjelovao u akciji za prvi, pa izravno asistirao za treći pogodak Dinama. Bila je to i prva maksimirska pobjeda Ivajla Peteva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibalia je ovim porazom ostala posljednja s pet bodova, dva manje od pretposljednjeg Splita.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI 13. KOLA,Petak: Split - Slaven Belupo 3-0 (Boljat 39, Ugrina 55, Pavlovski 69) Subota: Istra 1961 - Hajduk 0-0 Dinamo - Cibalia 3-0 (Soudani 34, Henriquez 42, Šitum 76) Nedjelja: Osijek - Lokomotiva (15 sati) Rijeka - Inter (17 sati)

TABLICA: 1 Rijeka 12 10 2 0 28-6 32 2 Dinamo 13 9 2 2 22-10 29 3 Hajduk 13 7 4 2 25-12 25 4 Osijek 12 7 3 2 18-11 24 5 Lokomotiva 12 4 2 6 16-16 14 6 Inter 12 2 6 4 12-18 12 7 Istra 1961 13 2 5 6 13-19 11 8 Slaven Belupo 13 2 5 6 11-20 11 9 Split 13 1 4 8 6-19 7 10 Cibalia 13 0 5 8 9-29 5

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' - GOTOVA JE UTAKMICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - GOOOL: Dinamo je zaključio utakmicu, Šitum je zabio za 3:0. Modri imaju u džepu nova tri boda, teško da se Cibalija može vratiti.

69' - IZMJENA U DINAMU! Petev je uveo Kneževića i Šituma umjesto Ćorića i Soudanija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46 - POČINJE DRUGO POLUVRIJEME

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - GOOOL: Henriquez je zabio pogodak za 2-0 Dinama protiv Cibalije. Čileanac je pucao sa 20 metara i lijepo pogodio mrežu za prekid golgeterskog posta.

33' - GOOOL: Dinamo je došao do vodstva nakon više od pola sata. Strijelac vodećeg pogotka za Modre bio je Soudani. Matel je ubacio s desne strane travnjaka, Matković je na kratko odbio loptu. No, samo do Soudanija koji s pet metara glavom zabija za vodstvo Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - ŠANSA ZA DINAMO! Ante Ćorić odlično je tukao s 20-ak metara, no gostujući vratar Matković sjajnom je reakcijom odbio loptu u korner.

7' - Dinamo dominira travnjakom u ovim početnim minutama susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - POČELA JE UTAKMICA

16.50 - Još nas malo dijeli od utakmice 13. kola HNL-a između Dinama i Cibalije. Trener Dinama Ivajlo Petev odlučio je u prvih 11 staviti i Antu Ćorića i Machada, nogometaša koji je u petak bio u središtu pisanja hrvatskih medija zbog toga što je procurila priča kako je Portugalac navodno odbio biti pričuva Dinamovim klincima na utakmici Lige prvaka protiv Seville. Klub je to demantirao, a Petev je Machada uvrstio u prvu momčad protiv Cibalije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon minimalnog poraza u trećem kolu skupine H Lige prvaka od Seville (1:0), Dinamu na Maksimir stiže Cibalia. Iako su Modri u ovoj utakmici apsolutni favoriti, loša forma u posljednje vrijeme Zagrepčane poziva na oprez. Cibalija je posljednjeplasirana momčad hrvatskog prvoligaškog društva, stoga s Vinkovčani ne zanose nekim nerealnim ambicijama. No, isto tako u Zagreb ne dolaze sa "bijelom" zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IVAJLO PETEV O VELIKOJ MISTERIJI MAKSIMIRSKE 128: ‘Mora biti svjestan da mora dati sve za Dinamo’

Dinamo je favorit, ali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne zanosimo se nerealnim ambicijama, Dinamo je ogroman favorit", kazat će Cibalijin trener Stanko Mršić, pišu Sportske novosti, koji na statistički podatak o okrugloj nuli u Dinamovoj rubrici ‘’postignuti pogoci’’ u posljednje četiri domaće utakmice samo odmahuje rukom.

MEDIJI PIŠU KAKO JE ĆORIĆ BLIŽE ODLASKU NEGO OSTANKU U DINAMU: ‘Ne znam ništa o tome…’

U lovu na Rijeku

"Činjenica je da Dinamo ovoga trenutka nije dominantan kao što je bio prethodnih sezona. Ali, trebam li pričati o Dinamovoj kvaliteti, pojedinačnoj i kolektivnoj? Ne moram? E, slažem se s tim. Ne ide nam u prilog što Dinamo za Rijekom zaostaje šest bodova i nema pravo na opuštenost. Ova utakmica za Modre neviđeno je važna. Nije ni nama nevažna, ali za razliku od njih nama je važan i dojam", daje do znanja Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Dinamo, s druge strane, u ovoj utakmici ide na pobjedu. Rijeka se odmakla i Modri moraju slaviti kako bi ostali u utrci za izabranicima Matjaža Keka. U slučaju eventualnog kiksa, a i remi bio bio kiks, a u slučaju da Rijeka u nedjelju pobijedi na Rujevici Inter iz Zaprešića, Dinamo bi se našao u velikim problemima u obliku ozbiljnog zaostatka. Osam ili devet bodova nije malo, to bi bio ogroman zalogaj čak i za Dinamo.

Ćorić je prava misterija Maksimira

“To će biti jedna utakmica u kojoj ćemo pokušati odigrati dobro i osvojiti tri boda. Bez obzira koji igrači istrčali na travnjak, nadam se kako će pružiti dobru partiju, da ćemo izgledati kao momčad i da ćemo svi nakon utakmice biti zadovoljni”, kazao je Ivajlo Petev na presici u petak. Bugarski stručnjak kazao je i kako će Ante Ćorić, najtalentiraniji dinamovac za kojeg Pep Guardiola nudi 15 milijuna eura a koji trenutno ne igra u Dinamu, možda zaigrati od prve minute protiv Cibalije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJVEĆI MISTERIJ MAKSIMIRSKE 128: Guardiola za njega nudi 15 milijuna eura, a u Dinamu je nepoželjan!

Najvećeg talenta Dinamove svlačionice nema nigdje. Opet. Dolaskom Ivajla Peteva očekivalo se kako će Ćorić imati veću minutažu nego što je imao kod Kranjčara i privremenog trenera Željka Sopića koji ga je čak i izbacio iz momčadi zbog nezalaganja na treningu. Ćorić je bio godinama preodređen za velike stvari u Dinamu, a sad je stigmatiziran kao igrač koji nije poželjan i na kojeg se ozbiljno ne računa. No, možda je Cibalija novi početak za njega.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo