DINAMO OSIGURAO POLUFINALE KUPA: / Henriquez zabio hat-trick, Istra časno pala na Maksimiru

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je odigrao odličnu utakmicu, dominirao terenom i sasvim je zasluženo u polufinalu Kupa. Istra je odigrala hrabru utakmicu, nije se predavala, ali protiv ovako raspoloženog Dinama nije mogla.

29.11.2017.
16:51
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u polufinale hrvatskog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom ogledu pred gotovo praznim tribinama stadiona Maksimir pobijedili Istru 1961 4-2 (2-0).

"Modri" su rutinski stigli do pobjede protiv Puljana, premda je Istra 1961 koncem rujna u prvenstvu odigrala 0-0 protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Angelo Henriquez (34, 44, 69), a pogodak za Dinamo zabio je i Arijan Ademi (48). Za goste su zabili Dinamov stoper Leonardo Sigali koji je ubačaj Tome Kitarovskog u 52. minuti skrenuo u vlastitu mrežu, te Dejan Maksimović (88).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Dinama je mogla biti i uvjerljivija jer su 'modri' tijekom utakmice dva puta uzdrmali okvir suparničkog gola. Prvo je Henriquez u 20. minuti pogodio gredu, a 42. minuti je vratnicu pogodio i Dani Olmo.

Večeras se još sastaju Osijek i Hajduk. U četvrtak je na rasporedu susret između Rudeša i Lokomotive, a u posljednjem ogledu 13. prosinca snage će odmjeriti Inter i Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO - ISTRA 1961 4-2

DINAMO: Zagorac - Stojanović, Sigali, Benković, Sosa - Antolić, Doumbia, Ademi - Soudani, Olmo; Henriquez.

ISTRA 1961: Ćorić - Grujević, Gojković, Escoval, Hadžić, Bertoša - Prelčec, Halilović, Kitanovski, Maksimović - Matyazh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Henriquez (35., 44., 69.), Ademi, (48.)/ Sigali ag (52.), Maksimović (88.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2' - Kraj je utakmice na Maksimiru!

88' - GOOOOL! Makismović se nakon greške Dinamovog igrača prošetao kroz obranu Modrih i lagano gurnuo loptu pored Zagorca koji je u ovoj situaciji bio nemoćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Nakon kornera opasno je iz voleja pucao Miljanić, ali lopta je ipak otišla preko gola Zagorca.

82' - U igru je za Istru ušao junio Vice Miljanić, čija je priča prije dva tjedna odjeknula u hrvatskoj javnosti. Navodno su se u Istri u prvu momčad gurali 'tatini sinovi', ali Raić-Sudar je danas odlučio dati priliku i ovom odličnom mladom igraču koji se odmah po ulasku našao u prilici, al njegov je udarac blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Nakon kratko izvedenog kornera, Ademi se prelako prošetao do kaznenog prostora Istre. Gađao je suprotni kut, ali bio je za malo neprecizan.

73' - Cvitanović je odlučio izvesti Henriqueza iz igre, a priliku je dobio Fiolić. Samo minutu kasnije našao se u prilici, ali vratar Istre pročitao je njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - GOOOOL! Henriquez je još jednom svladao vratara Istre i tako kompletirao svoje hat-trick! Njegov udarac se nekih 15-ak metara u bliži kut gola Istre bio je presnažan i Ćorić nije stigao reagirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Opasno je tukao i Olmo, lopta je na putu do gola malo promijenila smjer, ali Ćorić ju jedva uspio odbiti u korner nakon kojeg je Sigali pucao glavom, ali preslabo da bi se svladao vratar Istre.

63' - Prilike se redaju kao na traci! Sada je ponovno tukao Ademi, ali njegov snažan udarac završio je za malo u vanjskoj strani mreže gola Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Zaprijetila je i Istra! Prelčec se namjestio na udarac i snažno odapeo, ali Zagorac je kranjim naporom odbio loptu u korner. Nakon kornera, loptu je na nekih 25 metara primio Kitanovski pucao, ali Zagorac je ovaj udarac ukotrio mnogo lakše.

60' - Odličnu akciju složili su Modri, akciju je ponovno naposlijetku završavao Soudani, ali još je jednom vrata Istre izašao kao pobjednik nakon mlakog udarca Alžirca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Soudani je imao dvije odlične prilike. Prvo je atraktivno pokušao škaricama savladati Ćorića, a zatim je samo minutu kasnije, neometan tukao s nekih 11 metara i pogodio vratara Istre koji je uz puno sreće obranio njegov udarac. Dinamo je primio gol dosta nesretno, ali i dalje nastavlja dominirati.

52' - GOOOOL! Netko od igrača Istre pucao je ošto prema golu Zagorca, lopta je na putu zapela za Sigalija, promijenila smjer i prevarila nemoćnog vratara Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Nakon kornera, Soudani je glavom pokušao savaldati Istrinog golmana, ali njegov je udarac otišao pored gola

48' - GOOOOL! Ubrzo nakon početka drugog poluvremena Dinamo je povećao svoje vodstvo. Ademi se prošetao do ruba kaznenog prostora i lijepo prizmenim udarcem plasirao loptu u mrežu Ćorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kraj prvog dijela. Dinamo je u potpunosti zaslužio vodstvo. Istra 1961. nije imala niti jednu priliku, gosti iz Pule jedva se sastaju s loptom. Henriquez je s dva gola prvo ime dosadašnjeg dijela utakmice.

44' - GOOOL, Dinamo je zabio za 2-0. Istri 1961. prijeti katastrofa, modri su dodali gas, gosti iz Pule izgledaju izgubljeno. Dinamo je udvostručio vodstvo preko Henriqueza koji je iskoristio asistenciju Soudanija. S desne strane ubacio je Alžirac, Čileanac je uklizao ispred svih i zabio. Ipak, čini se da je Soudani prilikom ove akcije bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Trese se stativa, po drugi puta u ovoj utakmici. Prekrasan udarac Olma odsjeo je u vratnici. Oslobodio se mladi Španjolac za udarac s ruba šesnaesterca i opalio snažno. Ćorić se ispružio i svejedno nije mogao do lopte. Istra se grčevito brani.

35' - GOOOL, Dinamo je poveo 1-0. Sigali je lijepo pronašao Henriqueza na nekih 18 metara, a Čileanac se zatim sjurio u kazneni prostor i precizno zabio za vodstvo. Akcija je pokrenuta nakon što je Sigali uzeo Matjažu loptu na centru.

20' - Greda! Čileanski napadač Dinama Angelo Henriquez zatresao je vratnicu.

19' - Pucao je Soudani s lijeve strane, loptu hvata vratar Ćorić.

18' - Prva šansa na utakmici. I naravno, u vlasništvu je Dinama. Ademi je dodao na desno do Soudanija koji je ušao u kazneni prostor i vratio loptu na prvu stativu na par metara, ali tamo nitko od igrača Dinama nije bio spreman pucati na gol Istre.

17' - Dinamo je svoju zadnju liniju pomaknuo skroz do centra. Cvitanović je naredio, što se vidi iz priloženog, pritisak na ofenzivnu liniju Istre vrlo visoko.

11' - Još nismo vidjeli niti jedan udarac na gol. Dinamo plete mrežu istarskog gola. Na travnjaku se čuju dovikivanja igrača. No, tom je sad kraj. Na Sjeveru su se pojavili Bad Blue Boys i sad će početi navijanje.

10' - Dinamo dominira u početnih 10 minuta susreta.

2' - Slaba je posjećenost na Maksimiru. Prema nekim procjenama, na derutnom Dinamovom zdanju nema više od 300 gledatelja.

1' - Počela je utakmica: Utakmicu sudi Batinić.

Nakon poraza od Slavena u subotu u Koprivnici, nogometaši Istre 1961 svoje misli i fokus su već prebacili na srijedu i Kup utakmicu s Dinamom protiv kojeg će tražiti prolaz u polufinale. Zagrebački sastav apsolutni je favorit u ovoj utakmici.

NOVA SRAMOTA HR NOGOMETA: Mladića koji je zabijao i 60 golova u sezoni gurali u stranu zbog sinova utjecajnih roditelja

STRIJELAC FIOLIĆ OTKRIVA AMBICIOZAN PLAN: ‘Idemo pobijediti sve do kraja jeseni’, Cvitanović nije potpuno zadovoljan

Međutim, sastav iz Pule koji grca u dugovima i jedva spaja kraj s krajem, u Zagreb nije doputovao s bijelom zastavom. Upravo suprotno. U Kupu je sve moguće. Igra se samo jedna utakmica i nema puno prostora za pogreške.

Sjetimo se samo kako je Istra 1961. slavila protiv Rijeke na Aldo Drosini. Istina, Rijeka ove sezone ne igra bajno, Rijeka ove sezone nije Dinamo koji dominira u HNL-u i Kupu, ali izabranici Raića-Sudara itekako će se "potući" za polufinale.

NET.HR DOZNAJE: Istra 1961. ima tri spasonosne ponude, ali…: ‘Glover pokušava na sve moguće načine izvući nešto što nije investirao’

Raić-Sudar, u situaciji u kojoj se nalazi klub i momčad odlučio je prednost dati prvenstvu. U potpunosti logična odluka zbog koje je pulski strateg u Puli pustio Puclina, Čuljka, Vojnovića, Ivušića i Ofosua, a na put poveo tri juniora, Matteonija, Miljanića i vratara Orbanića.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo